fbpx

Η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος όταν σχεδιάζει την ανακαίνιση ενός χώρου είναι το κόστος. Εφόσον λοιπόν το κόστος ανακαίνισης σπιτιού παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην απόφαση ενός ιδιοκτήτη, σας παρουσιάζουμε έναν βασικό οδηγό για να σας διευκολύνουμε!

 

Το στάδιο πριν την ανακαίνιση: Προγραμματισμός

Το να ανακαινίσεις ένα σπίτι σημαίνει να του δίνεις πίσω τη παλιά του αίγλη ή ακόμα και το να του δίνεις μεγαλύτερη αξία. Δεδομένης της μεγάλης αλλαγής που θα επιφέρει αυτή η ανακαίνιση, τόσο από θέμα οικονομικών, όσο και από κόπο και χρόνο που θα επενδύσει κάποιος, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί η ανακαίνιση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Το κλειδί της επιτυχίας σε αυτή την υπόθεση είναι ένα. Η σωστή οργάνωση. Ο προγραμματισμός είναι το άλφα και το ωμέγα. Έρευνες έχουν δείξει πως το κόστος μπορεί να εκτοξευτεί ακόμα και στο +30% του αρχικού προϋπολογισμού όταν δεν έχει γίνει σωστή μελέτη. Εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία από την πρώτη στιγμή για να σας βοηθήσει με το έργο σας. Μπορεί μεν να νομίζετε ότι θα σας κοστίσει περισσότερα από το να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας αλλά μακροπρόθεσμα θα βγείτε εξαιρετικά κερδισμένοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνουν χρηματοδοτικά προγράμματα για ανακαινίσεις σπιτιών με δόσεις που μπορείτε να επωφεληθείτε.

κόστος ανακαίνισης σπιτιού

 

Κόστος ανακαίνισης σπιτιού ανά κατηγορία

Σύμφωνα με τις στατιστικές αλλά και με την κοινή λογική, η ανακαίνιση ενός σπιτιού διαθέτει στάδια. Διαβαθμίσεις. Μερική, ολική, μεμονωμένα σε κάποιο δωμάτιο κλπ. Αυτό έχει να κάνει με το κόστος φυσικά αλλά και τις ανάγκες του καθενός. Θα παρουσιάσουμε 5 διαφορετικές κατηγορίες ανά χρηματική τιμή. Κατά σειρά έχουμε τις κατηγορίες:

κόστος ανακαίνισης σπιτιού

 

Πρώτη κατηγορία κάτω από 6.000€

Για αρχή, έχουμε την πλέον δημοφιλή κατηγορία που είναι η κουζίνα. Η κουζίνα είναι από τα δωμάτια του σπιτιού που έχουν υποστεί την πιο βαριά χρήση. Επίσης, είναι από τα πλέον απαραίτητα και χρήσιμα. Η αλλαγή των ντουλαπιών, η δημιουργία αποθηκευτικού χώρου, το ξήλωμα των παλιών φθαρμένων υλικών. Μια χρήσιμη συμβουλή για να ακολουθήσει κανείς είναι να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της όλης διαδικασίας για να κάνεις και άλλες μικρές αλλαγές έτσι ώστε να έχει μια γενικότερη αλλαγή στο σπίτι, όπως για παράδειγμα οι εσωτερικές πόρτες. Μια εξαιρετική πρόταση, ενδεικτική για σπίτι 70 τ.μ. είναι το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού Creative.

 

Δεύτερη κατηγορία κάτω από 8.000€

Η επόμενη κατηγορία περιλαμβάνει και το δεύτερο στη σειρά μεγάλο αγκάθι για ένα σπίτι και αυτό είναι το μπάνιο. Ειδικά για τα παλαιότερα σπίτια, το μπάνιο είναι ένα χώρος προβλημάτων και υγρασίας. Τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά είναι η προτεραιότητα σε αυτή τη κατηγορία, στην κουζίνα επίσης θα γίνει ανακαίνιση όπως πριν και bonus o χρωματισμός σε όλο το σπίτι. Γιατί; Μα γιατί αν ανακαινίσει κάποιος τα δύο βασικά δωμάτια του σπιτιού τότε μαζί με έναν χρωματισμό θα αλλάξει αρκετά την όψη του σπιτιού. Μια εξαιρετική πρόταση, ενδεικτική για σπίτι 70 τ.μ. είναι το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού Attractive.

 

Τρίτη κατηγορία κάτω από 11.000€

Αν κάνουμε ένα ακόμη βήμα πιο βαθιά στο χώρο της ανακαίνισης του σπιτιού, αυτό που θα συναντήσουμε είναι η αντικατάσταση των αλουμινίων. Είναι ένα μεγάλο βήμα που θα αλλάξει το σπίτι σας, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και σε επίπεδο ενεργειακής απόδοσης. Μπάνιο, κουζίνα, κουφώματα και φυσικά εσωτερικές πόρτες και χρωματισμός. Σας προτείνουμε, ενδεικτικά για σπίτι 70 τ.μ. το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού Alternative

 

Τέταρτη κατηγορία κάτω από 16.000€

Ένα βήμα πριν την ολική ανακαίνιση. Για μια πραγματικά μεγάλη διαφορά στην εικόνα του σπιτιού σας. Τη διαφορά εδώ την κάνουν τα δάπεδα. Μια αλλαγή στο δάπεδο θα άλλαζε ριζικά την όψη ενός σπιτιού. Φυσικά, το μπάνιο, η κουζίνα, τα αλουμίνια, οι πόρτες καθώς και όλες οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες είναι μέσα. Να τονίζουμε πως η πόρτα ασφαλείας, μια must επιλογή όταν κάποιος θα σκεφτεί την ανακαίνιση, συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού Dynamic.

 

Πέμπτη κατηγορία κάτω από 22.000€

Φτάσαμε στο αποκορύφωμα της ανακαίνισης ενός σπιτιού. Εκτός της αισθητικής αναβάθμισης που φυσικά είναι βαρύνουσας σημασίας σε μια ανακαίνιση, εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το λειτουργικό κομμάτι. Με τα αλουμίνια, η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι μεγάλη αλλά με την προσθήκη σωμάτων θέρμανσης, τελευταίας τεχνολογίας, θα έχετε μια ολοκληρωτική αλλαγή. Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας που θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση και ταυτόχρονα θα προσδώσει ασφάλεια στο σπίτι είναι ο συναγερμός. Εν ολίγοις, σε αυτό το τελικό στάδιο περιλαμβάνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που κάνει κάποιος για να αναμορφώσει το σπίτι του συνολικά. Το πακέτο ανακαίνισης σπιτιού Unique θα σας αλλάξει το σπίτι αλλά ταυτόχρονα και τη ζωή σας!

 

Αν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού ρίξτε μια ματιά εδώ!

Μοιραστείτε το!