Το 2023 έφθασε και σας έχουμε μοναδικές διακοσμητικές προτάσεις για να υποδεχθείτε την νέα χρονιά στο υπνοδωμάτιο σας.

Συχνά, δίνουμε βάρος στην ανανέωση των υπόλοιπων δωματίων του σπιτιού μας, όπως το σαλόνι, η τραπεζαρία ή ακόμη και η κουζίνα και δεν ασχολούμαστε σχεδόν καθόλου με την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Το αποτέλεσμα; Μπαινοβγαίνουνε στο ίδιο σκηνικό καθημερινά, πράγμα που καταντά αν μη τι άλλο, βαρετό.

Όμως, η νέα χρονιά φέρνει αλλαγές και τώρα είναι η ώρα να φέρετε την αλλαγή και στο υπνοδωμάτιο σας. Οι παρακάτω προτάσεις θα σας δώσουν την έμπνευση που χρειάζεστε για φέτος.

2023 με 7+1 Μοναδικές προτάσεις διακόσμησης για το υπνοδωμάτιο σας

1. Βάλτε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό μέσα στο 2023 στο υπνοδωμάτιο σας

Μπορεί τα φωτιστικά στα κομοδίνα να σας εξυπηρετούν αλλά το κεντρικό φωτιστικό οροφής είναι αυτό που δεσπόζει στην κρεβατοκάμαρα. Αν λοιπόν θέλετε να αλλάξετε έστω και λίγο την διακόσμηση του υπνοδωματίου σας, καλύτερα να ξεκινήσετε από ψηλά….

Επιλέγοντας ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δίνετε άλλον αέρα και ατμόσφαιρα στον χώρο και στρέφετε τα βλέμματα προς τα πάνω!

2. Επενδύστε τον τοίχο με τέχνη

Προσθέστε μια γερή καλλιτεχνική δόση στην κρεβατοκάμαρα σας με έναν πίνακα ζωγραφικής. Ανεξάρτητα αν θα είναι με επώνυμη υπογραφή ή όχι(αυτό θα εξαρτηθεί από το βαλάντιο σας άλλωστε) το σίγουρο είναι ότι θα δώσει μια άλλη νότα στον χώρο σας.

Τοποθετήστε τον ιδανικά πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού (αν το μέγεθος του το επιτρέπει).

3.Κάντε το όπως τα ξενοδοχεία

Έχετε δει στα πολυτελή ξενοδοχεία που τα κρεβάτια στα δωμάτια έχουν πολλά μαξιλάρια; Γιατί λοιπόν να μην το κάνετε και εσείς στο δικό σας υπνοδωμάτιο; Επιλέξτε μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη και αναμείξτε τα αρμονικά ντυμένα στα χρώματα των σεντονιών.

Επιπλέον μπορείτε να στρώσετε ένα ριχτάρι στις ίδιες αποχρώσεις. Δεν αρχίζει να “μυρίζει” πολυτέλεια;

4. Βάλτε μια πολυθρόνα το 2023 στο υπνοδωμάτιο σας

Αν ο χώρος επαρκεί, μπορείτε να προσθέσετε μια πολυθρόνα στα πλαϊνά του κρεβατιού. Μπορεί να είναι μια κλασική από βελούδο (όπως αυτή της φωτογραφίας) ή μια πιο μοντέρνα υφασμάτινη ή ακόμα και κουνιστή! Είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από μια απλή καρέκλα…

Εκεί θα μπορείτε να διαβάζετε το βιβλίο σας πριν ξαπλώσετε, να γράφετε στο ημερολόγιο σας ή απλά να ρεμβάζετε από το παράθυρο όταν δεν έχετε ύπνο το βράδυ.

5. Βάψτε τον τοίχο σε έντονο χρώμα

Το βάψιμο των τοίχων πάντα ανανεώνει και φρεσκάρει έναν χώρο. Το ίδιο λοιπόν θα προσφέρει και στο υπνοδωμάτιο σας.

Η διακοσμητική πινελιά ενός έντονου χρώματος στον τοίχο θα αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα σας και πολύ πιθανόν να σας ωθήσει και σε άλλες αλλαγές. Προσέξτε βέβαια να διαλέξετε ένα χρώμα κατάλληλο για τον ύπνο. Το ζητούμενο είναι να σας ηρεμεί και να σας χαλαρώνει και όχι το αντίθετο!

6. Τοποθετήστε ένα κεφαλάρι

Ένα επιβλητικό κεφαλάρι στο κρεβάτι σας μπορεί να αλλάξει όλην την αισθητική του χώρου.

Πρόκειται για μια οικονομική και πρακτική λύση που όμως και προστατεύει τον τοίχο από φθορές και λεκέδες και κρατά σταθερό το κρεβάτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα που να ταιριάζει ιδανικά με την υπόλοιπη διακόσμηση σας.

7. Βάλτε επιτοίχια φωτιστικά

Τα πορτατίφ στα κομοδίνα είναι μια πρακτική λύση, αλλά πολύ συνηθισμένη, εδώ που τα λέμε… Τα επιτοίχια όμως φωτιστικά αποτελούν μια ιδανική διακοσμητική πρόταση για να ανανεώσετε το look του υπνοδωματίου σας.

Με την κατάλληλη συνδεσμολογία δε, μπορείτε να τα ανάβετε και να τα κλείνετε χωρίς καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας. Διαλέξτε κομμάτια που να ταιριάζουν στο γούστο και το ύφος του δωματίου σας και αξιοποιήστε τον χώρο των κομοδίνων για να βάλετε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια ή τα αγαπημένα σας βιβλία.

8. Επάνω σε χαλί…σε μαγικό χαλί…

Ένα χαλί ιδιαίτερα αν έχει διακοσμητικό ενδιαφέρον, μπορεί να αλλάξει εντελώς το στυλ ενός δωματίου, ακόμα και αυτό είναι το υπνοδωμάτιο σας.

Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε έναν άλλον ¨αέρα” στην κρεβατοκάμαρα σας, αποφύγετε ένα απλό μονόχρωμο χαλί και τολμήστε να στρώσετε ένα λιγάκι πιο ιδιαίτερο. Πάρτε έμπνευση από την φωτογραφία που ακολουθεί.

Αέρας 2023 στο υπνοδωμάτιο σας

Καλωσορίστε λοιπόν το 2023 στην κρεβατοκάμαρα σας με μικρές αλλά αποτελεσματικές παρεμβάσεις όπως αυτές που διαβάσατε στο άρθρο αυτό, που όμως αρκούν για να πάνε την διακόσμηση της σε άλλο επίπεδο!

Και μετά απλά, κοιμηθείτε ήσυχοι!