Το μικρό υπνοδωμάτιο και η οργάνωση αυτού είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε πολλοί. Πολλές φορές  άλλωστε όταν ένας χώρος είναι σχετικά μικρός μας προκαλεί σύγχυση η οργάνωση του. Δεν απαιτεί ωστόσο πολύ χρόνο για να αποκτήσει τάξη και να γίνει λειτουργικός. Αποθηκευτικά μέσα και αντικείμενα θα λειτουργήσουν ως οι βοηθοί σας στην διαδικασία αυτή.

Παρακάτω θα βρείτε 7 tips για να οργανώσετε καλύτερα το μικρό σας υπνοδωμάτιο.

1.Μικρό υπνοδωμάτιο: Επενδύστε σε μεγάλα έπιπλα

Μπορεί να σας ακούγεται παράταιρο αλλά αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες επιλογές που μπορείτε να κάνετε αν έχετε μικρό υπνοδωμάτιο. Σε ένα υπνοδωμάτιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο και πρακτικό να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κρεβάτι με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και ένα ή δυο κομοδίνα, παρά να εντάξετε πολλά μικρά έπιπλα που θα κλείνουν κάθε μεριά του δωματίου και θα δημιουργούν σύγχυση.

Πείτε ναι στα βασικά κομμάτια και δημιουργήστε τον κύριο πυρήνα αφήνοντας ελεύθερο τον υπόλοιπο χώρο.

2.Νέα διάταξη των επίπλων για ένα πιο λειτουργικό μικρό υπνοδωμάτιο

Πολλές φορές η διάταξη που έχουμε κάνει στον υπνοδωμάτιο μας μπορεί να είναι λάθος, με αποτέλεσμα να το «μπλοκάρουμε» ακόμα περισσότερο. Πειραματιστείτε με την διάταξη των επίπλων, αφαιρέστε στοιχεία και δείτε το μικρό υπνοδωμάτιο σας από άλλη οπτική. Μπορεί μια αλλαγή σε ένα τραπεζάκι να είναι αρκετή για να ανοίξει ο χώρος και να μπορείτε να κινείστε καλύτερα μέσα σε αυτόν.

Αλλάζοντας ένα έπιπλο ή επενδύοντας σε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους σίγουρα θα μπορείτε με μεγαλύτερη ευκολία να ταχτοποιείτε και να οργανώνετε το υπνοδωμάτιο σας.

3.Καλάθια ως αποθηκευτικοί χώροι

Όμορφα και σε πολλά μεγέθη, τα καλάθια μπορούν πραγματικά να σας λύσουν τα χέρια. Πέρα από εξαιρετικά στοιχεία διακόσμησης είναι και εύκολες και οικονομικές λύσεις για να οργώσετε τα πράγματα σας μέσα στο μικρό υπνοδωμάτιο σας. Τοποθετήστε τα μέσα σε ντουλάπες, κάτω από το κρεβάτι ή απλά σε μια γωνιά και συγκεντρώστε μέσα οτιδήποτε εσείς επιθυμείτε.

4.Αφαιρέστε περιττά διακοσμητικά

Συνηθίζουμε να γεμίζουμε το σπίτι μας και πιο συγκεκριμένα το υπνοδωμάτιο μας με πολλά διακοσμητικά. Αυτό δημιουργεί μια σύγχυση στον χώρο μη αφήνοντας μας περιθώρια για να τον εκμεταλλευτούμε σωστά και να τον οργανώσουμε. Μαζέψτε λοιπόν, τα περιττά διακοσμητικά και κρατήστε μια λιτή διακόσμηση στον χώρο του δωματίου, που είναι ο χώρος που ξεκουραζόμαστε και ηρεμούμε στο τέλος κάθε ημέρας.

Κρατήστε  λίγα και κυρίως πάνω στο κομοδίνο ή σε κάποιο ράφι, αλλά όχι παντού διασκορπισμένα.  Έτσι θα μπορείτε να οργανώσετε καλύτερο το υπνοδωμάτιο σας και να επικρατεί πάντα μια τάξη μέσα σε αυτό.

5.Έξυπνα ράφια

Τα ράφια αποτελούν την πιο εύκολη και άμεση λύση για να οργανώσετε τα πράγματα σας μέσα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Δεν χρειάζονται χώρο και μπορούν να μπουν σε άδειους τοίχους προσφέροντας σας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Πρωτοπορία και δημιουργικότητα είναι οι βασικές συμβουλές μας. Προτιμήστε κρεμαστά ράφια  στις γωνίες του δωματίου, προσφέροντας μια μοντέρνα και φρέσκια άποψη στο χώρο σας.

Πάνω στα ράφια μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση αλλά φυσικά και φυτά εσωτερικού χώρου προσφέροντας ζωντάνια στον χώρο αυτό του σπιτιού σας.

6.Οργανώστε τα κομοδίνα και τα έπιπλα σας

Ένα από τα βασικά έπιπλα ενός υπνοδωματίου είναι το κομοδίνο. Ωστόσο, σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί και να παραληφθεί προκειμένου να εξασφαλίσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Επιλέξτε ένα σκαμπό στην θέση αυτού ή αν μένετε μονοί σας τότε δεν χρειάζεται να έχετε δυο, ένα είναι αρκετό.

Είτε έχετε ένα κομοδίνο είτε ένα έπιπλο με αρκετά ράφια σημασία έχει να το οργανώσετε σωστά ώστε να είναι πρακτικό από άποψη αποθήκευσης. Ταξινομήστε ανά κατηγορία τα ρούχα και τα αντικείμενα σας και έτσι θα βρίσκετε πάντα αυτό που ψάχνετε. Τέλος, αν στο υπνοδωμάτιό σας δεν έχετε πολλές ντουλάπες μπορείτε να επιλέξετε τις κρεμαστές ράγες. Σε αυτές θα κρεμάτε τα ρούχα που φοράτε περισσότερο στην καθημερινότητα σας και έτσι θα τα βρίσκετε και πιο εύκολα.

 

7.Κάθετη οργάνωση

Η κάθετη οργάνωση και αποθήκευση είναι μια σωτήρια λύση για τα μικρά υπνοδωμάτια. Εκμεταλλευτείτε το δωμάτιο κατακόρυφα βάζοντας ράφια και ντουλάπια πιο ψηλά έτσι ώστε ο χώρος να είναι πιο άνετος για να κινείστε. Ακόμα και το φωτιστικό αντί για επιδαπέδιο αν επιλέξετε να είναι κρεμαστό θα σας εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο χώρο.

Ελπίζουμε όλες τα παραπάνω tips να σας βοήθησαν να οργανώσετε καλύτερα το μικρό υπνοδωμάτιο σας και εφαρμόζοντας τα να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά σας.