Χρειάζεστε λίγη έμπνευση για να ανανεώσετε το γραφείο σας στο σπίτι ή ακόμα και να το δημιουργήσετε τώρα από την αρχή; Αν η απάντηση είναι θετική τότε οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ένα υπέροχο χώρο μέσα στο σπίτι, όπου θα είστε παραγωγικοί και θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε.

Ο χώρος που εργαζόμαστε άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να είναι σωστά διαμορφωμένος, να μας κάνει να νιώθουμε άνετα και να μας δίνει έμπνευση. Αν μάλιστα δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα έναν χώρο για να εργάζεστε μέσα στο σπίτι σίγουρα οι παρακάτω ιδέες θα σας κάνουν να πείτε το μεγάλο ναι. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ακόμα και μια μικρή γωνιά είναι αρκετή για να αποτελέσει τον δικό σας home office.

1.Cozy home office: Γραφείο με φωτεινά χρώματα και πίνακα ανακοινώσεων

Το γραφείο στο οποίο εργάζεστε είναι σημαντικό να είναι φωτεινό και με απαλά χρώματα. Αν λοιπόν μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά σε κάποιο παράθυρο ή σε κάποια μπαλκονόπορτα σίγουρα θα απολαμβάνετε την θετική ενεργεία του φυσικού φωτός. Φυσικά οι πράσινες πινελιές είναι must με φυτά εσωτερικού χώρου και βάζα με φρέσκα λουλούδια που θα αναζωογονούν τον χώρο.  Ενώ η τοποθέτηση ενός πίνακα ανακοινώσεων είναι μια πολύ όμορφη και πρακτική ιδέα, είτε είναι από φελλό είτε από μέταλλο όπου θα μπορείτε με μαγνητάκια να τοποθετείται όλες σας τις σημειώσεις σε αυτόν.

Αυτή η διακοσμητική πρόταση θα ενθαρρύνει την παραγωγικότητα σας και θα γεμίσει με positive vibes την καθημερινότητα και τις ώρες εργασίας σας. Αναφορικά με τα καλύτερα χρώματα για το γραφείο σε ένα σπίτι αυτά είναι τα γήινα, όπως το λευκό που είναι φωτεινό χρώμα και δεν αποσπά την προσοχή, το μπεζ και όλες οι απαλές αποχρώσεις. Αν φυσικά το γραφείο σας αποτελεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο και είναι ένα μέρος όπου μπορείς να επέμβεις, η παλέτα του μπλε είναι μια εξαιρετική επιλογή.

2. Γραφείο με πρωτότυπα ράφια και αποθηκευτικούς χώρους

Τα ράφια σε ένα γραφείο είναι από τα πιο σημαντικά και βασικά στοιχεία τόσο οργάνωσης όσο και διακόσμησης του χώρου αυτού του σπιτιού σας. Αν μάλιστα έχετε και μια γωνία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά, τότε ο χώρος αμέσως θα αποκτήσει εργονομία και στυλ. Τόσο στα ράφια όσο και στη βιβλιοθήκη μπορείτε να αποθηκεύετε όλα σας τα αρχεία, τα βιβλία και φυσικά όμορφα διακοσμητικά.

Επιπλέον, σας προτείνουμε τη δημιουργία μιας πρωτότυπης σύνθεσης με ράφια από ξύλο σε όποιους τόνους εσείς επιθυμείτε. Ακόμα και τα γυάλινα ράφια μπορούν να δώσουν μια όμορφη διακοσμητική πινελιά στον χώρο. Θα σας συμβουλεύαμε να προτιμήσετε τον τοίχο πάνω από τον γραφείο σας, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά. Μην παραλείψετε ούτε σε αυτή την ιδέα να προσθέσετε μερικά φυτά που θα δώσουν ζωή στον χώρο και μια ανάσα φύσης. Ολοκληρώνοντας, προμηθευτείτε μερικά κουτιά αποθήκευσης ή και κάποιο μικρό έπιπλο με συρτάρι ώστε να οργανώσετε ακόμα καλύτερα το γραφείο σας.

3. Γραφείο με industrial στυλ και σύγχρονα φωτιστικά

Ο φωτισμός του γραφείου είναι εξαιρετικά σημαντικός, για την ακρίβεια είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τον χώρο αυτό. Από πρακτική άποψη είναι βασικό να έχετε τον σωστό φωτισμό όπως και φυσικό φως στο γραφείο σας ώστε να εργάζεστε και να μην κουράζεται η όραση σας. Συμβάλει επίσης στην παραγωγικότητα σας και στην απόδοση σας. Το δυνατό φως θα σας κουράσει πολύ γρήγορα ενώ το πολύ χαμηλό φως δεν θα σας εξυπηρετήσει. Αν εργάζεστε και βραδινές ώρες η επιλογή ενός ειδικού φωτιστικού γραφείου είναι η επιλογή που θα σας λύσει τα χεριά.

Στην αγορά λοιπόν, θα βρείτε  μια μεγάλη γκάμα με σύγχρονα φωτιστικά, τόσο για το πάνω μέρος του γραφείο σας, σποτ, όσο και επιδαπέδια. Αυτά περά από άνεση, δημιουργούν και μια όμορφη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Μάλιστα τώρα που η ημέρα μικραίνει και το φυσικό φως είναι περιορισμένο, είναι απαραίτητη μια τέτοια προσθήκη. Από άποψη διακόσμησης σαφώς και αυτά συμβάλουν ώστε ο χώρος να αποκτήσει industrial στυλ, ειδικά αν επιλέξετε με μαύρες με μεταλλικές λεπτομέρειες φωτιστικά.

4. Minimal γραφείο με λιτή διακόσμηση και μια μικρή πολυθρόνα

Ο μινιμαλισμός είναι παντού και φυσικά είναι κάτι που σε ένα γραφείο, όπου θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, είναι πολύ σημαντικό. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε με πολλά διακοσμητικά και περιττά αντικείμενα το γραφείο σας καθώς και τον χώρο γύρω από αυτό. Αυτό γιατί δεν θέλουμε το βλέμμα μας να αποσυντονίζεται και να μειώνεται η παραγωγικότητα μας.

Από την άλλη βέβαια η προσθήκη μιας όμορφης πολυθρόνας ή ενός πουφ διπλά από το γραφείο μας, για να κάνουμε το διάλλειμα μας είναι μια τέλεια ιδέα. Όλοι χρειαζόμαστε άλλωστε μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, ακόμα και όταν εργαζόμαστε.

γραφείο ιδέες

Αυτές ήταν λοιπόν, οι δίκες μας ιδέες, ελπίζουμε να σας δώσαμε έμπνευση για να διαμορφώσετε και εσείς με τον καλύτερο και ομορφότερο τρόπο το δικό σας γραφείο.