Το σπίτι έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Με την όμορφη εποχή του φθινοπώρου να κάνει ήδη την εμφάνιση της, η επιθυμία του να μείνουμε σπίτι ολοένα και αυξάνεται. Όλοι μας τους τελευταίους μήνες αγαπήσαμε περισσότερο το σπίτι μας και επενδύσαμε στη διακόσμηση και διαμόρφωση του. Καιρός λοιπόν να βρούμε τρόπους να το ανακαινίσουμε και να το αλλάξουμε.

Είναι γνωστό πως οι Σκανδιναβοί είχαν πάντοτε στην κουλτούρα τους τη χαρά και ανάγκη να μένουν στο σπίτι, να περνούν χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια τους. Τώρα όμως  και εμείς  οι μεσογειακοί λαοί νιώθουμε την ανάγκη να επενδύσουμε με ποικίλους τρόπους  στην εστία μας. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε ποιοι είναι οι 5 +1 τρόποι να ανανεώσετε το σπίτι σας μέσα στο φθινόπωρο και να περάσετε έναν τέλειο χειμώνα!

Δείτε τις προσφορές μας και επιλέξτε το πακέτο ανακαίνισης που σας ταιριάζει

Ώρα για ολική ανακαίνιση

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά. Τα κουφώματα του σπιτιού που ολοκληρώνουν τον χώρο προσθέτοντας  μόνωση από τους εξωτερικούς ήχους  που πολλές φορές διαταράσσουν  την ηρεμία που όλοι αποζητάμε με το που μπαίνουμε στο σπίτι  μας. 

Η προσωπική και οικογενειακή ανάγκη για πλήρη απομόνωση των εξωτερικών παραγόντων είναι απαραίτητη είτε μένεις σε πόλη είτε όχι καθώς και η ανάγκη για προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα καλής ποιότητας κουφώματα κρατούν ζεστό το σπίτι το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Μην ξεχνάτε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες διότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς επιτρέπουν στο φυσικό φως της ημέρας να μπει και να γεμίσει το σπίτι σας.

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Διακόσμηση με λειτουργικά στοιχεία

Φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν ζωντάνια και ταυτόχρονα ηρεμία. Ενώ αν θέλετε να επιτύχετε ισορροπία στο χώρο επενδύστε σε καθαρές γραμμές χωρίς περιττά αντικείμενα τα οποία συνήθως προκαλούν σύγχυση στο μάτι. Στη συνέχεια, όμορφα και κυρίως λειτουργικά έπιπλα που προσθέτουν ζεστασιά και άνεση στο χώρο. 

Άνετοι καναπέδες και cozy πολυθρόνες με ζεστά χρώματα και minimal χαρακτήρα. Τα έπιπλα δεν χρειάζεται να είναι πολλά για να γεμίζουν το χώρο θα πρέπει να είναι λίγα και καλά για να προσφέρουν ελευθερία  και να καλούν τον άνθρωπο, σαν μια ανοιχτή αγκαλιά. 

Επενδύστε σε σωστούς φωτισμούς

Ζεστοί φωτισμοί σε γωνιές του σπιτιού που είναι σαφώς λειτουργικοί όπως η κουζίνα ή το γραφείο.  Επίσης τα χαμηλά φώτα  βοηθούν στο  να ηρεμούν τον άνθρωπο δίνοντας του την αίσθηση της ξεκούρασης.  Σε γενικές γραμμές ο σωστός φωτισμός θεωρείται από όλους τους ειδικούς της διακόσμησης ένας καθοριστικός παράγοντας. Ένας χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση, ποιοτικά υλικά και άπλετο φως είναι ιδανικός για κάθε γούστο και κάθε στιλ. 

Δώστε έμφαση στην κουζίνα

Εξαιρετικά σημαντικό να επενδύσουμε στο χώρο της κουζίνας με όμορφα ξύλινα ντουλάπια και μεταλλικές επιφάνειες. Η κουζίνα και η διαμόρφωση αυτής είναι σημαντική υπόθεση γιατί είναι ο χώρος που μαζεύεται και γευματίζει όλη η οικογένεια, δίνοντας της αίσθηση της ένωσης. Το φαγητό ενώνει ενώ η έμπνευση και το κίνητρο που σου δίνει μια όμορφη κουζίνα ενδυναμώνει την όρεξη για μαγείρεμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την ανακαίνιση κουζίνας

Επιλέξτε τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία

Η διακόσμηση του χώρου σας καθώς και η ανακαίνιση σπιτιού επιβάλει προσωπικές πινελιές. Ακόμα και αν αυτή γίνει από ειδικούς. Επενδύσετε σε αντικείμενα που χρησιμεύουν και σαν αποθηκευτικοί χώροι. Πάντα το θέμα της αποθήκευσης παίζει σημαντικό ρόλο για τους περισσότερους από μας. Με αντικείμενα  συναισθηματικής αξίας και διαχρονικά στοιχεία  που θα σας κάνουν να θέλετε να ηρεμίσετε σε πολλές γωνίες του σπιτιού αγκαλιά με ένα φλιτζάνι καφέ και ένα βιβλίο στο χέρι. Τα κατάλληλα υφάσματα παρέχουν την απαραίτητη αίσθηση ζεστασιάς που απαιτείται για να χαλαρώσετε στους κρύους μήνες ενώ ξύλινα αντικείμενα που προσομοιάζουν το φυσικό περιβάλλου ξεκουράζουν τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον καλεσμένο. 

5 +1 Τρόποι να ανανεώσετε το σπίτι σας μέσα στο φθινόπωρο: Το νούμερο ένα. Πείτε ναι σε μια ανακαίνιση!

Ανακαινίστε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σας πιστεύετε πως αξίζει επένδυση. Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Να φροντίζετε και να αγαπάτε το χώρο σας γιατί έτσι θα θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο σε αυτό, θα νιώθετε ηρεμία και είναι γνωστό πως όταν ο χώρος μας είναι σε τάξη το ίδιο είναι και το μυαλό μας. 

Οι επιλογές πολλές και κατάλληλα προσαρμοσμένες για το κάθε σπίτι. Η κατάλληλη επιλογή χρωμάτων τόσο για τους τοίχους όσο και για τα έπιπλα θα καθορίσουν τη τελική εικόνα. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια ανανέωση στο χώρο σας; Το φθινόπωρο είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εποχή!

Επικοινωνήστε με το έμπειρο δυναμικό της Fouskas Construction για ένα πλάνο ανακαίνισης σπιτιού