fbpx

Ψάχνετε ιδέες για να προσθέσετε στο σαλόνι σας πολυθρόνες και πουφ; Μήπως οι θέσεις του καναπέ σας δεν αρκούν για να καθίσουν άνετα όλα τα μέλη της οικογένειας σας και οι καλεσμένοι σας; Θέλετε να φτιάξετε μια γωνίτσα όπου θα μπορείτε να κάθεστε μόνοι σας να πίνετε τον καφέ σας και να διαβάζετε το βιβλίο σας;

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας, πριν βγείτε στην αγορά για να δείτε και να διαλέξετε πολυθρόνες ή πουφ διαβάστε πρώτα το άρθρο αυτό για να πάρετε ιδέες και να εμπνευστείτε.

5 ιδέες σε πολυθρόνες και πουφ για το σπίτι σας

Έχετε λοιπόν τον καναπέ ή τους καναπέδες σας στο σαλόνι σας, έχετε φτιάξει την διαρρύθμιση των επίπλων σας αλλά…κάτι λείπει για να συμπληρώσει την εικόνα. Μια πολυθρόνα ή ένα πουφ. Τα κομμάτια αυτά δεν είναι μόνο χρηστικά και πολύ πρακτικά. Προσφέρουν επίσης και στυλ σε έναν χώρο ειδικά αν τα διαλέξετε σε ιδιαίτερα σχέδια και με καλά υφάσματα.

Ας δούμε λοιπόν μερικές ιδέες.

1. Πολυθρόνες και πουφ: Η μοντέρνα, επιβλητική πολυθρόνα

Αυτό που ζητά κανείς από μια πολυθρόνα είναι φυσικά η μεγαλύτερη άνεση. Αλλιώς καθίστε καλύτερα σε καρέκλα…! Τα παλαιότερα, κλασικά σχέδια το πετύχαιναν αυτό και με το παραπάνω. Τί γίνεται όμως αν το σπίτι σας είναι μοντέρνο και θέλετε ένα άνετο κομμάτι που όμως να ακολουθεί και τις σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης;

Επιλέγετε ένα κομμάτι όπως αυτό της φωτογραφίας που ακολουθεί.

πολυθρόνες και πουφ

Ευρύχωρη πολυθρόνα, που πλαισιώνει το σώμα αρμονικά και μπορεί και να περιστρέφεται. Η βάση στήριξης της ακολουθεί τον μοντέρνο σχεδιασμό αλλά το πάνω μέρος δανείζεται στοιχεία από το κλασικό στυλ. Η δε διχρωμία απογειώνει στυλιστικά το αποτέλεσμα.

2. Η αφαιρετική, ντιζαϊνάτη πολυθρόνα

Αν τώρα ψάχνετε κάτι πιο στυλάτο και δεν σας ενδιαφέρει τόσο το να κάθεστε με τις ώρες και να “βουλιάζετε” στο κάθισμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο “αφαιρετικό” σχέδιο, απλό και λιτό. Καλό είναι όμως να διαλέξετε ύφασμα σε έντονο χρώμα ή σχέδιο για να ισορροπήσει την απλότητα στην σχεδίαση.

Πάρτε για παράδειγμα τις πολυθρόνες της επόμενης φωτογραφίας. Απλή και απέριττη σχεδίαση αλλά ιδιαίτερη επιλογή στο ύφασμα που κάνει τις δυο πολυθρόνες να κυριαρχούν στο σαλόνι.

3. Ογκώδη πουφ

Τα πουφ ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια ως μια εύκολη, οικονομική και πρακτική λύση περισσότερο για νεανικά και φοιτητικά σπίτια. Ωστόσο, σύντονα ενσωματώθηκαν ως κανονικά έπιπλα στην διακόσμηση των σπιτιών και από τότε στην αγορά μπορεί κανείς να βρει διάφορα μεγέθη, σχέδια και ποιότητες.

Αν ο χώρος του σαλονιού σας το επιτρέπει, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα μεγάλο πουφ είτε σε αυστηρές γραμμές είτε σε πιο χαλαρό σχήμα. Το ύφασμα του μπορεί να είναι το ίδιο με τον καναπέ σας – και έτσι να θεωρείται ως κομμάτι του καναπέ – ή σε διαφορετικό χρώμα και ποιότητα ως ξεχωριστό έπιπλο.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν δυο τέτοια παραδείγματα.

Εδώ έχουμε ένα ογκώδες τετράγωνο πουφ σε χαλαρή γραμμή και στο ίδιο χρώμα και ύφασμα (σχεδόν) με τον καναπέ.

Ενώ σε αυτήν την φωτογραφία έχουμε ένα επίσης μεγάλο πουφ σε έντονο κόκκινο χρώμα και με καπιτονέ σχέδιο που τραβάει τα βλέμματα στον χώρο κάνοντας αντίθεση με τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού.

4. Η all time classic δερμάτινη πολυθρόνα

Διαχρονική επιλογή που μπορεί να βρει την θέση της σε κάθε σαλόνι καθώς ταιριάζει με τα πάντα. Αναβαθμίζει το στυλ και προσδίδει πολυτέλεια σε έναν χώρο λόγω της ιδιαίτερης όψης που της χαρίζει το δέρμα.

Δημιουργήστε λοιπόν την αγαπημένη σας γωνίτσα στο καθιστικό με μια δερμάτινη πολυθρόνα, είτε δίπλα στο τζάκι, είτε δίπλα σε ένα μικρό έπιπλο όπως ένα φωτιστικό και ένα coffee table και απολαύστε το ζεστό σας ρόφημα παρέα με ένα βιβλίο.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα βρείτε ένα πιο κλασικό, ευρύχωρο και αναπαυτικό σχέδιο και ένα πιο μοντέρνο με ντυμένη από δέρμα την πλάτη και το κάθισμα της πολυθρόνας και “γυμνά” τα λεπτά, ξύλινα μπράτσα και πόδια της. Η επιλογή είναι δική σας.

5. Η ενδιάμεση λύση

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ πολυθρόνας και πουφ μην αγχώνεστε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κομμάτι που συνδυάζει και τα δυο. Το σχέδιο του δηλαδή να είναι κάτι ενδιάμεσο. Να έχει κάτι από τις αυστηρές γραμμές μια πολυθρόνας αλλά ταυτόχρονα να μοιάζει και σε πουφ.

Κάτι σαν το κομμάτι της φωτογραφίας δηλαδή. Απλά αν πάτε σε αυτήν την λύση διαλέξτε ένα έντονο χρώμα για να τονίζει και τον διακοσμητικό χαρακτήρα του επίπλου και φυσικά προτιμήστε ποιοτικά υλικά που θα αντέχουν στον χρόνο.πολυθρόνες και πουφ

Έτοιμοι για αλλαγές;

Πλέον έχετε πάρει αρκετές ιδέες για να προσθέσετε στο σαλόνι σας ιδιαίτερα καθίσματα. Το ποια θα είναι αυτά είναι δική σας επιλογή. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι αν διαλέξετε να πάρετε πολυθρόνα τότε καλό είναι να μην βάλετε και πουφ εκτός αν πρόκειται για κάτι πολύ μικρό σε μέγεθος πχ σε στυλ σκαμπό. Δεν θέλετε να γεμίσετε τον χώρο ασφυκτικά.

Επιστρατεύστε λοιπόν το προσωπικό σας γούστο και στυλ και …καθίστε αναπαυτικά!

Μοιραστείτε το!