fbpx

Δίχως δεύτερη σκέψη το υπνοδωμάτιο μας αποτελεί και τον δικό μας προσωπικό χώρο χαλάρωσης, για αυτό και θέλουμε να είναι εξαιρετικά λειτουργικό για να μας εξυπηρετεί στην καθημερινότητα μας. Πολλές φορές βέβαια το παραμελούμε και δεν του αφιερώνουμε τη προσοχή που του αξίζει, επενδύοντας στην αισθητική του. Το ότι κατά κύριο λόγο αποτελεί τον χώρο που ξεκουραζόμαστε το βράδυ δεν σημαίνει ότι δεν εξυπηρετεί και άλλες ανάγκες μας.

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 5 μικρές αλλά ιδιαίτερα αποδοτικές παρεμβάσεις για να έχετε ένα λειτουργικό υπνοδωμάτιο. Είτε μικρό είτε μεγάλο, μπορείτε να κάνετε αλλαγές που θα σας γλιτώσουν χώρο, θα φέρουν σύγχρονο ύφος στο δωμάτιο σας, μεταμορφώνοντας το στο προσωπικό σας χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας.

Πρώτη παρέμβαση για ένα πιο λειτουργικό υπνοδωμάτιο: Επιλέξτε τις κατάλληλες λύσεις αποθήκευσης

Η αποθήκευση και η οργάνωση των ρούχων, των λευκών ειδών, των βιβλίων και πολλών ακόμη αντικειμένων σαφώς και αποτελούν κάτι που σας προβληματίζει. Ειδικά αν το υπνοδωμάτιο σας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο τότε σίγουρα θα νιώθετε ότι ο χώρος είναι μονίμως σε ακαταστασία και δεν έχετε χώρο για να οργανώσετε τα πράγματα σας. Ωστόσο περιορισμένος χώρος δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν μικρές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να τον εκμεταλλευτείτε ακόμη περισσότερο. Δημιουργήστε χώρο κάτω από το κρεβάτι ή αλλάξτε το κρεβάτι σας με ένα πιο σύγχρονο με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα λευκά σας είδη καθώς και τα ρούχα σας αλλάζοντας τα με βάση τις εποχές.

Επίσης αναφορικά με την αποθήκευση και οργάνωση των ρούχων σας αν δεν έχετε ντουλάπα, μπορείτε να δημιουργήσετε με δύο γαντζάκια στο ταβάνι και μια μπάρα μια κατασκευή πάνω στην οποία θα τοποθετήσετε κρεμάστρες ρούχων. Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο και πίσω από την πόρτα σας με την προσθήκη ενός ντουλαπιού ή ακόμη και μικρών ραφιών για να τακτοποιείτε τα αξεσουάρ, φουλάρια, καπέλα καθώς και αλλά καθημερινά σας αντικείμενα.

Δεύτερη παρέμβαση για ένα πιο λειτουργικό υπνοδωμάτιο: Η επιλογή χρωματικής παλέτας

Τα χρώματα που θα επιλέξετε για το υπνοδωμάτιο σας διαμορφώνουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και την συνολική εικόνα αυτού. Για να είναι λειτουργικό το δωμάτιο σας και να σας ξεκουράζει η εικόνα και ατμόσφαιρα του θα πρέπει και τα χρώματα αυτού να είναι ήρεμα και αρμόνικα συνδυασμένα. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο ξεκούραστο με ουδέτερα χρώματα τα οποία θα του δίνουν στυλ χωρίς να σας κουράζουν. Ιδανικά επιλέξτε ένα ενιαίο ανοιχτό χρώμα ή αποχρώσεις του λευκού ώστε να αντανακλάται το φυσικό φως της ημέρας. Βάλτε σεντόνια σε ανοιχτές αποχρώσεις και συνδυάστε τα με το λευκό που αποπνέει καθαριότητα, δημιουργώντας ένα δωμάτιο που φέρει ηρεμία και μινιμαλιστικό ύφος.

Τρίτη παρέμβαση: Eπιλογή κομοδίνου

Η επιλογή του κομοδίνου είναι σαφώς μια σημαντική απόφαση. Αν δεν θέλετε το κλασικό κομοδίνο ή δεν έχετε χώρο στο υπνοδωμάτιο σας για ένα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού σας μπορείτε να τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι και μια πολυθρόνα δημιουργώντας μία ζεστή γωνιά για να απολαμβάνετε το βιβλίο σας.

Μια ακόμη παραλλαγή αναφορικά με την επιλογή κομοδίνου είναι το να χρησιμοποιήσετε ράφια και να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά πάνω σε αυτά. Επίσης με ξύλινες παλέτες μπορείτε να φτιάξετε δύο μικρά τραπεζάκια και να τα διακοσμήσετε με φωτιστικά δαπέδου. Αμέσως το δωμάτιο θα αλλάξει εικόνα και ατμόσφαιρα ενώ ταυτόχρονα αυτά θα έχουν και αποθηκευτική χρήση.

Τέταρτη παρέμβαση: Επιτοίχιο φωτιστικό

Επιλέγοντας ένα επιτοίχιο φωτιστικό θα κερδίσετε χώρο καθώς θα το βιδώσετε στον τοίχο. Ο χώρος θα είναι αισθητά πιο ελεύθερος και το φώς θα αναδεικνύει λιτά και όμορφα το υπνοδωμάτιο σας. Υπάρχουν πραγματικά πολλά όμορφα και μοντέρνα σχέδια σε φωτιστικά και απλίκες που θα προσφέρουν τον κατάλληλο ατμοσφαιρικό αέρα στο χώρο σας. Άλλωστε ο φωτισμός στο δωμάτιο που κοιμόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο για αυτό και σας συμβουλεύουμε να μην έχετε τηλεόραση μέσα σε αυτόν.

Πέμπτη παρέμβαση: Δημιουργήστε τον δικός σας χώρο περιποίησης

Όλοι άνδρες και γυναίκες θα ήθελαν το δικό τους προσωπικό χώρο περιποίησης. Ειδικά οι γυναίκες που θέλουν να ετοιμάζονται και να χαλαρώνουν με διάφορα κεριά και κρέμες προσώπου και σώματος, ιδίως μετά το μπάνιο. Δημιουργήστε λοιπόν μια μικρή γωνιά με ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου σε ένα κενό σημείο στον τοίχο. Προσθέστε ένα καθρέφτη σε οβάλ ή σε όποιο σχήμα επιθυμείτε και από κάτω στερεώστε ένα ράφι για τα καλλυντικά σας και ο προσωπικός σας χώρος περιποίησης θα είναι έτοιμος.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις πέρα από λειτουργικές θα αναβαθμίσουν και αισθητικά την συνολική εικόνα που θα έχει το υπνοδωμάτιο σας. Ένα οργανωμένο και όμορφο δωμάτιο θα σας βοηθήσει να χαλαρώνετε και να περνάτε ευχάριστα και δημιουργικά μέσα σε αυτό.

 

Μοιραστείτε το!