fbpx

Το home office αποτελεί πλέον έναν χώρο με σταθερή αξία. Την περίοδο αυτή πολλοί από μας δουλέψαμε ή και συνεχίζουμε να δουλεύουμε από το σπίτι μας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε λοιπόν ένα οργανωμένο και συγχρόνως όμορφο χώρο στον όποιο θα μπορούμε να εργαζόμαστε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και φυσικά παραγωγικοί. Χώρος σε τάξη μυαλό σε τάξη για αυτό και πρέπει να τον διατηρούμε τακτοποιημένο και περιποιημένο ώστε να είμαστε ήρεμοι και οργανωμένοι.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε 5 πρακτικές συμβουλές διακόσμησης για ένα όμορφο home office καθώς περά από την καλή η οργάνωση σημασία στην διάθεση μας παίζει και μια χαρούμενη και ευχάριστη διακόσμηση. Εμπνευστείτε λοιπόν και αλλάξετε με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα σας.

1.Home Office: Η σωστή θέση του γραφείου

Υπάρχουν πολλές και δημιουργικές ιδέες για την διακόσμηση του γραφείου σας μέσα στο σπίτι αλλά όλα αρχίζουν από το που θα τοποθετήσετε το γραφείο σας. Το γραφείο αποτελεί την επιφάνεια εργασίας μας για αυτό και θα πρέπει να σας εξυπηρετεί και να σας βολεύει. Επιλέξτε αρχικά ένα γραφείο με λιτή αισθητική και χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Στη συνέχεια τοποθετήστε το εκεί που έχετε χώρο αλλά και εκεί που μπορεί να δεχτεί αρκετό φυσικό φως.

Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φώς και τον διαθέσιμο χώρο σας και χαρείτε κατά την διάρκεια της ημέρας το όμορφο φώς.  Αν έχετε παράθυρό μπορείτε να το τοποθετήσετε από κάτω ή στο πλάι και μαζί με όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου να δημιουργήσετε το πιο όμορφο περιβάλλον. Έτσι δεν θα χρησιμοποιείτε συνεχώς φωτιστικά. Η διάθεση σας θα αλλάξει και θα εργάζεστε πολύ πιο ευχάριστα.

2.Ράφια και μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη

Τα ράφια αποτελούν μια πανέμορφη διακοσμητική ιδέα. Με αυτά οργανώνετε τον χώρο σας και ταυτόχρονα δίνετε και μια στιλιστική άποψη στον χώρο. Ιδανικά μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το γραφείο ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε διάφορα αντικείμενα και έγγραφα σας.

Οργανώνοντας και διακοσμώντας με ωραίο τρόπο το γραφείο μας θα βελτιώσουμε και τη ποιότητα ζωής μας. Αν υπάρχουν και αλλά μέλη της οικογένειας σας που εργάζονται από το σπίτι ή παιδιά που το τελευταίο διάστημα κάνουν τηλεκπαίδευση, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα βοηθά στη συγκέντρωση όλων. Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει σαν ένα διακοσμητικό στοιχείο και συγχρόνως ως ένα αποθηκευτικό έπιπλο όπου θα οργανώσετε τα βιβλία, τα αρχεία και γενικότερα όλα τα αντικείμενα σας.

Αν βρίσκεται στο σαλόνι καλό είναι πέρα από καλά οργανωμένη να είναι και σε όμορφη σειρά τοποθετημένα τα βιβλία και τα λοιπά διακοσμητικά ώστε να προσδίδει ένα sophisticated ύφος στον χώρο.

3.Προσθέστε ανάσες φύσης με φυτά εσωτερικού χώρου

Το αναφέραμε και πάνω ότι ένα φυτό δίνει μια επιπλέον πινελιά στο home office σας. Οι γλάστρες και τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βοηθήσουν στην ψυχολογία μας, να αλλάξουν καταλυτικά την διάθεση μας βελτιώνοντας την παραγωγικότητά μας, καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου και κάνουν το χώρο μας πιο θετικό και όμορφο ώστε να εργαζόμαστε ευδιάθετοι. Δίνουν χρώμα στο χώρο και δημιουργούν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κοντά στη φύση.

Όλοι χρειαζόμαστε άλλωστε πινελιές πρασίνου για να ηρεμούμε και να θυμόμαστε την ομορφιά της φύσης. Μην το σκέφτεστε επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου και δείτε την διάθεση σας να αλλάζει θετικά και θεαματικά.

4.Έργα τέχνης και αναμνήσεις από ταξίδια

Ένα αποτελεσματικό home office πρέπει να σας εμπνέει ώστε να εργάζεστε με δημιουργικότητα.  Διακοσμήστε το λοιπόν με πινάκες ζωγραφικής, φωτογραφίες από ταξίδια, όμορφες καρτ-ποστάλ και ότι σας δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίσετε. Δεν θέλετε μονοτονία και να αντικρίζετε ένα λευκό αδιάφορο τοίχο. Δώστε ενδιαφέρον στον χώρο σας και επενδύστε σε διάφορα έργα τέχνης που θα το στολίζουν μοναδικά.

5.Οργανώστε το γραφείο σας και επιλέξτε τον σωστό φωτισμό

Θέλετε αρμονία για τον χώρο που εργάζεστε για αυτό καλό είναι να μην έχετε γύρω σας έντονα χρώματα και πολλά αντικείμενα. Η οργάνωση και η απλότητα θα βοηθήσουν και στην συγκέντρωσή σας. Κρύψτε τα περιττά αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή σας σε όμορφα κουτιά οργάνωσης. Τα πολλά αντικείμενα δημιουργούν σύγχυση και σας αποσπούν από την δουλειά σας. Κρατήστε τα απαραίτητα και προσθέστε ένα μικρό πινάκα για να κολλάτε τις σημειώσεις και τα tasks σας.

Τέλος, δώστε έμφαση στο φωτισμό του χώρου στον οποίο δουλεύετε, διότι αυτός θα πρέπει να είναι επαρκής αλλά όχι υπερβολικός για να μη σας κουράζει. Το φυσικό φως είναι το καλύτερο αλλά πολύ συχνά δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε, στις περιπτώσεις αυτές επιλέξτε φωτιστικά με ανοιχτά χρώματα.

Ελπίζουμε αυτές οι υπέροχες και κυρίως πρακτικές ιδέες για την διακόσμηση του home office σας να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το τέλειο εργασιακό περιβάλλον με τις δικές σας  προσωπικές πινελιές.

Μοιραστείτε το!