Το μπάνιο συνιστά έναν απόλυτα σημαντικό χώρο για ένα σπίτι, μικρό ή μεγάλο αλλά υπάρχουν απλά tips που μπορούν να του προσφέρουν μια luxurious αισθητική. Η ανανέωση του θα αλλάξει την καθημερινότητα σας πρακτικά αλλά και αισθητικά. Υπάρχουν διακοσμητικές ιδέες ώστε να το έχετε πάντα οργανωμένο και πεντακάθαρο. Εμείς ετοιμάσαμε ένα κατάλογο με 5 tips για να δημιουργήσετε ένα πολυτελές και φρέσκο μπάνιο που θα εντυπωσιάζει κάθε καλεσμένο σας.

1.Επιλέξτε την κατάλληλη μπανιέρα για το μπάνιο σας για την απόλυτη luxurious ατμόσφαιρα

Ο ορισμός του απόλυτου luxurious μπάνιου είναι η επιλογή μιας μπανιέρας παλαιού τύπου. Μια μπανιέρα προσαρμοσμένη στον χώρο σας και με την προϋπόθεση ύπαρξης αρκετού χώρου ώστε να απομονώνεται από το υπόλοιπο μπάνιο και να λειτουργεί ανεξάρτητα και μόνη της αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα tip για ένα πολυτελές μπάνιο. Αν βέβαια δεν διαθέτετε τον ανάλογο χώρο τότε μια χτίστη μπανιέρα με σύγχρονο design μπορεί επίσης να αναβαθμίσει το μπάνιο σας.

2.Μάρμαρο και χρυσές λεπτομέρειες: Τα απαραίτητα στοιχεία για ένα luxurious μπάνιο

Το λευκό, όπως και το μαύρο, είναι all time classic επιλογές που δημιουργούν αρμονία στον χώρο. Το λευκό μάρμαρο αποτελεί επίσης μια διαχρονική επιλογή που αποπνέει πολυτέλεια και καθαριότητα. Συνδυάστε λευκό με μαύρο μάρμαρο στο δάπεδο και περιγράμματα σε όλες τις επιφάνειες και θα δείτε την αισθητική του μπάνιου σας να θυμίζει πολυτελές ξενοδοχείο. Ενώ χρυσές λεπτομέρειες σε αντικείμενα όπως φωτιστικά θα απογειώσουν την τελική εικόνα.

3.Μπρούτζινα στοιχεία και η επιλογή του κατάλληλου καθρέφτη

Οι μπρούτζινες πινελιές αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά στην πλειονότητα των σύγχρονων και πολυτελών μπάνιων. Οι προσθήκες αυτές θα αναβαθμίσουν άμεσα το μπάνιο σας δίνοντας του ταυτόχρονα έναν αριστοκρατικό αέρα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις βρύσες σας αλλά και να επενδύσετε και σε άλλα διακοσμητικά στοιχεία όπως ένας chic καθρέφτης.

Ένας κομψός καθρέφτης ειλικρινά μπορεί να αλλάξει την αισθητική όλου του μπάνιου σας. Αντικαταστήστε τον παλιό σας καθρέφτη με έναν νέο με στρογγυλό ή οβάλ μεταλλικό κάδρο και χρυσές λεπτομέρειες και δείτε το μπάνιο σας να θυμίζει μπάνιο βγαλμένο από περιοδικό υψηλής αρχιτεκτονικής. Βρείτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με την αισθητική σας και απογειώστε τον χώρο του μπάνιου σας.

ιδέες σχεδιασμού μπάνιου

4.Οργάνωση των καλλυντικών σας: Επιλέξτε γυάλινα και μονόχρωμα μπουκάλια

Ο πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων σας δημιουργούν σύγχυση στο μπάνιο και συνιστούν βασικό πρόβλημα στη διακόσμηση αυτού. Οργανώστε όλα τα προϊόντα σας σε γυάλινα βάζα και μπουκαλάκια και δείτε την αρμονία και την ομοιομορφία να κυριαρχούν τόσο στην μπανιερά σας όσο και σε όλο το μπάνιο. Τα γυάλινα δοχεία αποτελούν μια στιλάτη και πολυτελή πρόταση που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης σας αν τοποθετηθούν όμορφα δίνουν χαρακτήρα στον χώρο. Ωστόσο, αν είναι άτακτα τοποθετημένα τότε μπορεί να δημιουργούν χάος  και στην χρήση αλλά και στο μάτι. Μπορείτε να προμηθευτείτε ψάθινα καλάθια, ξύλινους δίσκος αλλά και να στερεώσετε διαφορά γυάλινα ράφια ώστε να τα ταξινομήσετε και να τα θαυμάζετε καθημερινά.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά με ραφάκια ή με την προσθήκη ενός όμορφου σκαμπό, που αποτελεί και τάση για την διακόσμηση του μπάνιου σας, για να τοποθετήσετε κεριά, πετσέτες και τα αγαπημένα σας άλατα και ελαία μπάνιου. Με τις προτάσεις αυτές θα δημιουργήσετε ένα luxurious μπάνιου που θα αποπνέει ζεστασιά και χαλάρωση.

5.Αλλάξτε φωτισμό

Αλλάζοντας τον φωτισμό του μπάνιου σας θα δείτε πως  αυτό θα ανανεωθεί και θα αποκτήσει άλλη αίσθηση. Αδιάφορα και κρύα φωτιστικά πρέπει να αντικατασταθούν από αλλά με σύγχρονο αέρα και κλασικές γραμμές. Χαλάρωση και ζεστός φωτισμός είναι τα σημεία κλειδιά. Μην φοβηθείτε να εντάξετε στον χώρο ένα κρεμαστό φωτιστικό προσφέροντας στο μπάνιο σας όλη την πολυτέλεια που του λείπει. Οι επιλογές είναι πολλές και σε προσιτές για κάθε budget τιμές.

Ελπίζουμε τα παραπάνω tips να σας έδωσαν έμπνευση και μια γενική καθοδήγηση ως προς το που πρέπει να κινηθείτε για να προσφέρετε μια luxurious αισθητική στο μπάνιο σας.