Η ανακαίνιση του μπάνιου στο εξοχικό αποτελεί μια εργασία που θα αναβαθμίσει τις διακοπές σας. Το εξοχικό μας είναι το μικρό μας καταφύγιο και μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει και να γίνει περισσότερο λειτουργικό αλλά και αισθητικά πανέμορφο. Με τις κατάλληλες επιλογές και υλικά θα καταφέρετε να δημιουργήσετε το πιο όμορφο μπάνιο.

Παρακάτω θα βρείτε λοιπόν, 7 μοναδικές ιδέες αν σκέπτεστε και εσείς να προβείτε σε μια ανακαίνιση του μπάνιου στο εξοχικό σας.

1.Σωστή επιλογή πλακιδίων για την ανακαίνιση του μπάνιου στο εξοχικό σας

Κάντε το μπάνιο σας κομψό και λειτουργικό επιλέγοντας πλακάκια σε όμορφα σχεδία και χρώματα. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να αναδείξετε το μπάνιο του εξοχικού σας  ανακαινίζοντας  το εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Τα πλακίδια είναι λοιπόν ένα από τα σημεία που θα καθορίσει το αισθητικό αποτέλεσμα του μπάνιου. Μπορείτε να επιλέξτε να φέρετε έναν αέρα εξοχής στο μπάνιο σας με πλακίδια σε γεωμετρικά και floral σχέδια.

Αν είστε λάτρεις των vintage και κεραμικών πλακιδίων τότε επιλέξτε όμορφα σχεδία με ρομαντικό στυλ και δημιουργήστε το μπάνιο των ονείρων σας. Από την άλλη μια σύγχρονη και minimal επιλογή είναι τα λευκά πλακάκια που θα δώσουν φως στο μπάνιο και θα δημιουργήσουν ένα κλασικό στυλ.

2.Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα για το μπάνιο του εξοχικού σας

Η σωστή επιλογή χρωμάτων αποτελεί ένα από τα βασικότερα στάδια για την  ανακαίνιση του μπάνιου σας. Το λευκό χρώμα παραμένει μια ιδανική επιλογή. Το χρώμα αυτό μεγαλώνει και φωτίζει περισσότερο τον χώρο, προσδίδοντας ηρεμία και χαλάρωση. Επίσης σε συνδυασμό με υλικά όπως το ξύλο προσφέρει  αρμονία και φυσική ομορφιά. Ωστόσο, μια ακόμη ιδέα για την ανακαίνιση του μπάνιου στο εξοχικό σας είναι τα έντονα χρώματα, αυτά που κυριαρχούσαν σε vintage μπάνια εξοχής και θυμίζουν παλιότερα χρόνια.

Αποχρώσεις του πρασίνου και του μπλε, μπορεί να είναι έντονες αλλά μοναδικά ξεχωριστές για ένα κομψό και χαρούμενο μπάνιο. Το πράσινο χρώμα  συνδέεται άμεσα με τη φύση και τη γαλήνη σε έναν χώρο. Το απαλό γκρι για τους τοίχους είναι μια επιλογή με γούστο και φινέτσα. Δημιουργεί ένα καθαρό περιβάλλον και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με πολλά χρώματα και υλικά.

3.Τολμήστε το μάρμαρο ή την πατητή τσιμεντοκονία

Αναμφίβολα το μάρμαρο θα χαρίσει την αίσθηση της πολυτέλειας στο μπάνιο σας. Επενδύστε σε μαρμάρινες επιφάνειες που θα προσφέρουν ένα minimal χαρακτήρα στο μπάνιο με διαχρονικότητα και πολυτέλεια. Η πιο συχνή επιλογή είναι ο μαρμάρινος πάγκος στον νιπτήρα.

Η τεχνική και εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας αποτελεί μια επίσης επιλογή που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ και μας ταξιδεύει σε κυκλαδίτικες κατοικίες. Υπάρχει σε ποικιλία χρωμάτων και ποιότητας και μπορεί να καλύψει το δάπεδο, την ντουζιέρα, τον νιπτήρα και τους τοίχους προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

4.Νιπτήρας και ντουζιέρα σε minimal σχέδια

Ο νιπτήρας και η επιλογή ντουζιέρας ή μπανιέρας είναι σημαντικά ζητήματα σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Στο εξοχικό σας μπορείτε να προτιμήσετε minimal γραμμές και όχι ογκώδεις νιπτήρες. Έτσι θα είναι και πιο λειτουργικό το μπάνιο και θα εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο. Η ντουζιέρα αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή για την ανακαίνιση του μπάνιου του εξοχικού σας.

5.Κατάλληλος φωτισμός

Ο φωτισμός επίσης παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Αλλάζει καθοριστικά την ατμόσφαιρα και το κάνει ακόμη πιο πρακτικό. Μπορείτε να βάλετε δύο πρωτότυπα φωτιστικά δεξιά και αριστερά του καθρέπτη. Μια ακόμη επιλογή είναι φυσικά τα σποτάκια και ο κρυφός φωτισμός που θα δημιουργήσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα μέσα στο μπάνιο σας. Αν προβείτε σε μια ανακαίνιση μπορείτε να ανανεώσετε και τα ηλεκτρολογικά σας προσθέτοντας και άλλες πηγές φωτός.

6.Πάτωμαμε μοντέρνα άποψη και στυλ

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το δάπεδο του μπάνιου. Επιλέξτε πλακάκια που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, ώστε να μην έχετε μελλοντικά προβλήματα. Τα σχέδια που κυκλοφορούν είναι πραγματικά πολλά. Μια ακόμη πρόταση με μοντέρνο χαρακτήρα και ξεχωριστό design είναι το δάπεδο βινυλίου. Το βινύλιο είναι σαφώς καλύτερο από το απλό πλακάκι, ενώ  είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές δαπέδων λόγω του ότι είναι πρακτικό, ασφαλές και εύκολο στην εγκατάσταση του.

7.Πρακτικά έπιπλα μπάνιου

Η αποθήκευση είναι ένα σημαντικό θέμα και τα έπιπλα μπάνιου θα σας δώσουν την λύση. Μελετήστε τον χώρο και δείτε πως μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε. Ντουλάπια κρεμαστά είναι η τέλεια πρόταση για την αποθήκευση προϊόντων. Μην επιλέξετε μεγάλες ντουλάπες αλλά σκεφτείτε έξυπνα επιλέγοντας καλαθιά και τοποθετήστε τα σε κρυφά ράφια κάτω από τον νιπτήρα.

Ελπίζουμε επομένως, να σας δώσαμε μερικές έξυπνες ιδέες για να πείτε και εσείς το μεγάλο ναι στην ανακαίνιση του μπάνιου του εξοχικού σας.