Μαζέψαμε για σας 8 έξυπνες και πρακτικές ιδέες που θα σας κάνουν να πείτε το μεγάλο ναι στην ανακαίνιση της κουζίνας σας. Αναμφίβολα για μια οικογένεια η κουζίνα αποτελεί τον πιο λειτουργικό χώρο στο σπίτι. Μέσα σε αυτήν γίνεται η προετοιμασία  του φαγητού και εκεί όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια για να γευματίσει μέσα στην μέρα. Επομένως κρίνεται σημαντική η απόφαση ανακαίνισης της κουζίνας είτε μένετε με την οικογένεια σας, είτε μόνος σας, είτε με τον σύντροφό σας καθώς αποτελεί τον πιο πρακτικό χώρο μέσα σε ένα σπίτι.

1.Βάλτε σε πρωτό πλάνο όμορφα χρώματα και σχέδια κατά την ανακαίνιση της κουζίνας σας 

Η κουζίνα θα πρέπει να είναι κατά βάση χρηστική αλλά στη συνέχεια θέλουμε ο χώρο της να μας κάνει να θέλουμε να δημιουργήσουμε, περνώντας όμορφα το χρόνο μας μέσα σε αυτήν. Επίσης είναι ο χώρος που στην καθημερινότητα μαζεύεται όλη η οικογένεια επομένως καλό είναι να έχει όμορφα φωτεινά χρώματα και σχέδια. Επιλέξτε χρώματα που σας φτιάχνουν την διάθεση και τονώνουν την έμπνευση σας για μαγειρική. Μην ξεχνάτε ότι η καθημερινή σας διατροφή καλό είναι να γίνεται με σπιτικά γεύματα που εσείς έχετε ετοιμάσει στην όμορφη κουζίνα σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την τοποθέτηση ταπετσαρίας σε κάποιο από τους τοίχους, φροντίστε βέβαια να είναι καλής ποιότητας.

ανακαίνιση της κουζίνας

2.Η σωστή επιλογή στα πλακάκια για την ανακαίνιση της κουζίνας 

Δώστε μια ενδιαφέρουσα οπτική στην κουζίνα σας με την επιλογή πρωτότυπων σχεδίων στα πλακάκια τοίχου της κουζίνας χωρίς να φοβηθείτε το χρώμα. Φυσικά οι κλασικές και πιο γήινες αποχρώσεις δίνουν μια σκανδιναβική άποψη στο χώρο αλλά και πλακάκια με περίτεχνα σχέδια δημιουργούν μια ρετρό άποψη στην κουζίνα σας.

3.Επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση της κουζίνας σας 

Σε μια ανακαίνιση κουζίνας μπορείτε να επενδύσετε και σε πιο vintage έπιπλα. Για παράδειγμα παλιές ντουλάπες που μπορούν με ένα έντονο χρώμα να αποτελέσουν το βασικό έπιπλο οργάνωσης σας. Επίσης μια ακόμη ιδέα για την κουζίνα σας είναι η επιλογή ενός περίτεχνου πάσο και η τοποθέτηση μεταλλικών στρογγυλών σκαμπό. Έτσι θα δοθεί περισσότερο ύψος και αέρας στον χώρο της κουζίνας. Τέλος επιλέξτε μοντέρνα φωτιστικά για το κέντρο της κουζίνας. Βάλτε τα πάνω από το κεντρικό τραπέζι που θα επιλέξτε ή γύρω από το πάσο σας σε πολυμορφικά σχέδια.

4.Πειραματιστείτε με τις υφές

Κατά την διαδικασία επιλογής των επίπλων που θα τοποθετηθούν στο χώρο μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό υφών και στα έπιπλα. Μεταλλικές καρέκλες και ξύλινοι πάγκοι κουζίνας αποτελούν πρωτότυπους συνδυασμούς με εξαιρετικά μοντέρνο ύφος και διάθεση. Θα εκσυγχρονίσουν την κουζίνα σας και θα την μεταμορφώσουν ριζικά.

ανακαίνιση της κουζίνας

5.Ντουλάπια και ράφια σε κλασσικό ύφος

Στην ανακαίνιση της κουζίνας ένα από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να μελετήσετε είναι αυτό της επιλογής των ντουλαπιών. Οι ντουλάπες σε μια έξυπνη ανακαίνιση κουζίνας καλό είναι εξαιρετικής ποιότητας καθώς αποτελούν μια επένδυση στο μέλλον. Επιλέξτε ματ υφές και χρώματα σε μαύρο ή γκρι χρώμα για ένα πιο βιομηχανικό ύφος ή σε κλασσικές αποχρώσεις ξύλου σε καφέ μέχρι και λευκές αποχρώσεις για μια πιο ζεστή και φωτεινή ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας.ανακαίνιση της κουζίνας

6.Εμπνευστείτε από την φύση

Κάντε την κουζίνα σας  να μοιάζει με κουζίνα εξοχής. Χαρακτηριστικές κουζίνες τέτοιου τύπου βλέπουμε σε πολλά ελληνικά νησιά ή περιοχές της νότιας Ιταλίας. Συνδυάζουν ένα παραδοσιακό και φιλόξενο ύφος που μας μεταφέρουν στις κουζίνες των γιαγιάδων μας. Σε μια τέτοια επιλογή ανακαίνισης της κουζίνας σας η διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου φυσικά και είναι απαραίτητη. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε βότανα που στην συνέχεια θα προσθέτετε στα φαγητά σας. Τα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν να είναι σε αποχρώσεις του πρασίνου, που είναι και ένα από τα πιο θετικά χρώματα για έναν χώρο.

ανακαίνιση της κουζίνας

7.Λειτουργικά δάπεδα

Φυσικά από μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση κουζίνας δεν θα μπορούσε να λείψει η αλλαγή στο πάτωμα. Μπορείτε να διαλέξετε  πλακάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια ή την πιο σύγχρονη πρόταση με την τοποθέτηση δαπέδου για έξτρα αίσθηση καθαριότητας και θερμομόνωσης.

8.Δώστε έμφαση στις επιφάνειες και στα κουφώματα

Μην φοβηθείς  το χρώμα στα κουφώματα. Αν έχεις ξύλινες πόρτες και παράθυρα σκέψου πόσο θα άλλαζε ο χώρος αν τα κουφώματα είχαν έντονα χρώματα μέσα σε μια πιο γήινη κουζίνα σε αποχρώσεις του λευκού. Για τον πάγκο της κουζίνας  μπορείτε να επιλέξετε το μάρμαρο. Ένα στοιχείο που δίνει μια πολυτελή και μινιμαλιστική αίσθηση στην κουζίνα σας. Γενικά οι επιφάνειες του πάγκου σας θα πρέπει να σας εξυπηρετούν αλλά συγχρόνως να ντύνουν και όμορφα τον χώρο.

Η ανακαίνιση της κουζίνας μπορεί να φαντάζει μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά αν ανατεθεί σε μια έμπειρη εταιρεία μπορεί να οργανωθεί και να αλλάξει ολοκληρωτικά τόσο το σπίτι όσο και την διάθεση σας.