Για να είναι αποτελεσματική η ανακαίνιση μπάνιου θα πρέπει να καλύπτει όλες τις σωματικές και ψυχικές σας ανάγκες. Επιπλέον, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας και κάποιες σημαντικές συμβουλές πριν ανανεώσετε το χώρο σας. Ακολουθείστε τα tips μας πριν την ανακαίνιση και εύκολα θα μεταμορφώσετε το μπάνιο σας και τη διάθεσή σας.

1. Επιλέξτε κομψά έπιπλα και νιπτήρες

Ένας νιπτήρας με μεταλλικά πόδια, μια μοντέρνα και απλή σύνθεση σαν βάση, είναι πιο ελκυστικός από μια κλασσική βάση νιπτήρα με ντουλάπι. Ο εμφανής σωλήνας του νιπτήρα στο κάτω μέρος  θα μπορούσε να αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δίνει στυλ και προσωπικότητα  στο ανακαινισμένο μπάνιο σας.

2. Καθίστε στην λεκάνη πριν την αγοράσετε.

Το μεγάλο μέγεθος της λεκάνης δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και το ιδανικότερο. Τα 60 εκ. μήκος και 40 εκ. πλάτος είναι ιδανικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Ανάλογα κάθε φορά και με τις διαστάσεις του μπάνιου σας μπορείτε να εγκαταστήσετε και μικρότερη λεκάνη για λόγους εργονομίας και σωστής λειτουργίας του χώρου.

3. Επιλέξτε ανθεκτικό υλικό για το δάπεδο.

Η καλύτερη επιλογή για δάπεδο στην ανακαίνιση μπάνιου είναι τα κεραμικά, μαρμάρινα και πέτρινα πλακίδια με εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και την υγρασία. Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να ζεστάνει αυτές τις σκληρές επιφάνειες. Επίσης ειδικά ξύλινα δάπεδα με στεγανωτικές ιδιότητες μπορούν να δώσουν πιο φυσικό στυλ και να ζεστάνουν και τις υπόλοιπες επιφάνειες του χώρου.

4. Κρεμάστε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη.

Ένας μεγάλος καθρέφτης με πλαίσιο πάνω από τον νιπτήρα μπορεί να είναι πιο επιβλητικός και ελκυστικός από οποιαδήποτε επιφάνεια καλυμμένη με καθρέφτη. Πλαισιώστε τον με  φωτιστικά τοίχου και γιατί όχι με επιπλέον μικρότερους καθρέφτες ιδανικούς για μακιγιάζ. Τολμήστε να χρησιμοποιήσετε έναν  καθρέφτη με φώς σε μια εσοχή μέσα στην καμπίνα του ντους.

5 Χρησιμοποιήστε τους τοίχους για αποθήκευση.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τους τοίχους του μπάνιου για να κρεμάσετε αποθηκευτικά ντουλάπια/ράφια και να κερδίσετε πολύτιμο χώρο ειδικά σε περιπτώσεις με μικρές διαστάσεις.

6 Χτίστε την περιοχή του ντους.

Σκεφτείτε να χτίσετε ένα ανοιχτό ντους που δεν θα χρειάζεται κουρτίνα ή πόρτα και θα είναι λιγότερο ¨περιοριστικό¨ από τα συμβατικά. Στην περίπτωση αυτή για να διατηρήσετε την περιοχή έξω από το ντους στεγνή  χαμηλώστε την πίεση του νερού στο τηλέφωνο της ντουζιέρας (ντουζιέρα βροχή). Εναλλακτικά μπορείτε να εγκιβωτίσετε την ντουζιέρα σας με γυάλινη καμπίνα και να έχετε την ίδια αίσθηση ελευθερίας και διαφάνειας στο χώρο.

7 Χρώμα.

Η επιλογή χρώματος παίζει καθοριστικό ρόλο σε ένα μπάνιο και  μπορεί να το μετατρέψει σε έναν ζεστό, χαρούμενο και ζωηρό χώρο διαλέγοντας ζεστά χρώματα όπως κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί. Επιπλέον, για μικρά μπάνια προτιμήστε ουδέτερα και ψυχρά χρώματα όπως λευκά, γκρι, μπλε, πράσινα και μώβ για να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος και πιο φωτεινός/αέρινος. Εάν θέλετε αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης στο χώρο του μπάνιου προτιμήστε απαλές αποχρώσεις.

8 Φωτισμός.

Ο καλός φωτισμός του μπάνιου είναι απαραίτητος. Συνδυάστε  σποτάκια αλογόνου με απλίκες τοίχου δίπλα ή πάνω από τον καθρέφτη για φωτισμό χωρίς σκιάσεις. Απαραίτητη είναι η εγκατάσταση συσκευών ντίμερ (ροοστάτες) που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της έντασης του φωτός.

9  Ενσωματώστε πολυτέλεια στο μπάνιο.

Εάν διαθέτετε μπάνιο μεγάλων διαστάσεων δώστε στον εαυτό σας την ικανοποίηση της εγκατάστασης σπα που θα περιλαμβάνει και χώρο για να αλλάζετε ρούχα και θα αποτελέσει τον παράδεισο σας για χαλάρωση και ξεκούραση. Μπορείτε να προσθέσετε τηλεόραση, τζάκι, όργανα γυμναστικής ακόμη και μια μεγάλη και άνετη πολυθρόνα!

Η εταιρεία μας ασχολείται με μερικές ή ολοκληρωμένες ανακαινίσεις διαμερισμάτων ή επαγγελματικών χώρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.