fbpx

Η αντλία θερμότητας αναμφίβολα αποτελεί το μέλλον και την καλύτερη επιλογή για ένα νέο και ενεργειακά αποδοτικό σπίτι. Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας τότε η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας είναι η καταλληλότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Οι αντλίες θερμότητας σας εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λειτουργικού κόστους έως και 80%.

Καλύπτουν στο μέγιστο τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού σας τόσο σε θέρμανση όσο και σε ψύξη, προσφέροντας ιδανική ατμόσφαιρα στην κατοικία σας όλες τις εποχές του χρόνου ενώ μπορούν να σας εξασφαλίσουν και ζεστό νερό. Παρακάτω θα αναφερθούμε στα πλεονεκτήματα τους αναλυτικά καθώς και γιατί να επιλέξετε και εσείς να τοποθετήσετε μια αντλία θερμότητας κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας.

αντλία θερμότητας και ανακαίνιση σπιτιού

Πως λειτούργει μια αντλία θερμότητας;

Μια αντλία θερμότητας απορροφά θερμότητα από τον ατμοσφαιρικό αέρα που είναι η ψυχρή ή θερμή πηγή (εξαρτάται την εποχή) και με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου την αποβάλλει στο εσωτερικό περιβάλλον με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Στην ουσία λοιπόν, η ενέργεια που μας προσφέρει προέρχεται κατά 70% από το εξωτερικό περιβάλλον. Το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργεια που χρησιμοποιεί είναι πολύ μικρό ενώ μπορεί να εγκατασταθεί σε νέα καθώς και σε κτίρια προς ανακαίνιση. Εμφανισιακά μια αντλία θερμότητας μοιάζει με ένα μεγάλο κλιματιστικό και μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην βεράντα του σπιτιού, στην ταράτσα και γενικά οπουδήποτε θελήσετε, δίνοντας σας ακόμη και την δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού.

αντλία θερμότητας και ανακαίνιση σπιτιού

Αντλία Θερμότητας: Ποια τα πλεονεκτήματα εγκατάστασης της;

 • Μια αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί με 100% συμβατότηταγια τη λειτουργία θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού με οποιοδήποτε σύστημα καλοριφέρ ή ενδοδαπέδιας θέρμανσης και σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες και boiler, ενώ για ψύξη είναι απαραίτητη η σύνδεση με Fan coil Units.
 • Η εγκατάσταση της δεν προϋποθέτει την ύπαρξη ειδικού χώρουκαθώς μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε οποιονδήποτε χώρο. Η εγκατάσταση της είναι γρήγορη και εύκολη, ως 2 ημέρες, και δεν χρειάζεται επιπλέον οικοδομικές εργασίες. Ενώ και η λειτουργία της είναι αθόρυβη συμβάλλοντας στην μείωση της ηχορύπανσης.
 • Το κόστος συντήρησης της είναι μηδενικό για τουλάχιστον 20 χρόνια, καθώς μπορεί να δουλεύει χωρίς καμία παρέμβαση ή έξτρα κόστος, σε αντίθεση με το καλοριφέρ του πετρελαίου που κάθε χρόνο απαιτεί καθαρισμό και συντήρηση.
 • Οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται σε κρατικά προγράμματα επιχορηγήσεων, όπως το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον “.
 • Οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με μηδενικά καυσαέρια και με μειωμένη εκπομπή CO
 • Με την αντλία θερμότητας εξοικονομείτε μέχρι και 75% για την θέρμανση/ψύξη του σπιτιού σας και συνεχής παροχή ζεστού νερού.
 • Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα και εύκολα.
 • Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια γύρω στο 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% το παίρνουν από το περιβάλλον.
 • Αποτελούν την οικονομικότερη επιλογή θέρμανσης χάρη στην ενεργειακή απόδοσης τους.
 • Η τεχνολογία τους είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον από οποιαδήποτε άλλη συσκευή καύσης.
 • Η απόσβεσή τους γίνεται πολύ γρήγορα σε χώρους που χρειάζονται συνεχή θέρμανση, όπως είναι οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Μπορούν να συνδεθούν σε ένα ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης και είναι ιδανικές σε χώρους όπου πραγματοποιούνται ολικές ή μερικές ανακαινίσεις.
 • Το λειτουργικό κόστος μπορεί να μειωθεί κατά 50% προσφέροντας μεγάλη ετήσια εξοικονόμηση χρημάτων.
 • Μια αντλία θερμότητας συνιστά την οικονομικότερη επιλογή ως και 50% σε σχέση με το πετρέλαιο.

αντλία θερμότητας και ανακαίνιση σπιτιού

Το κόστος για μια αντλία θερμότητας είναι σαφώς αρκετά ακριβότερο από τα παραδοσιακά συστήματα πετρελαίου, φυσικού αερίου καθώς και αλλά πιο σύγχρονα. Όμως, η απόσβεση του αρχικού κόστους γίνεται άμεσα και με μακροπρόθεσμα οφέλη καθώς είναι ένα οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο δεν έχει καμία απαίτηση, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση που είναι το παν στην περιόδου που διανύουμε.

Η εταιρεία μας, με την πολυετή εμπειρία της και το άψογα καταρτισμένο δίκτυο συνεργατών της από εξειδικευμένους μηχανικούς αναλαμβάνει τη πλήρη μελέτη, υλοποίηση και τοποθέτηση μιας αντλίας θερμότητας και στο δικό σας σπίτι άμεσα και προσφέροντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια που αποζητάτε. Αν και εσείς θέλετε να επενδύσετε στην μακροχρόνια και ενεργειακά αποδοτική λειτουργία του σπιτιού σας και να προβείτε σε μια ανακαίνιση σπιτιού, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας. Ενημερωθείτε πλήρως για το ποια αντλία θερμότητας ταιριάζει στις ανάγκες και ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού σας.

Μοιραστείτε το!