Είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό. Λίγο πριν τον ερχομό των  Χριστουγέννων συζητήστε με το παιδί ή τα παιδία σας και προχωρήστε στην ανακαίνιση του δωματίου από παιδικό σε νεανικό. Η ανακαίνιση θα αλλάξει ολοκληρωτικά  την διάθεση των παιδιών ενώ θα φέρει και μια νότα ανανέωσης στο σπίτι σας. Παρακάτω θα βρείτε 5 απλές ιδέες για να δημιουργήσετε το ιδανικό εφηβικό δωμάτιο.

1.Έπιπλα για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση από παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο

Το παιδί ή τα παιδιά έχουν πια μεγαλώσει, επομένως έχει αλλάξει και η αισθητική και τα γούστα τους. Το υπνοδωμάτιο είναι ο προσωπικός μας χώρος, εκεί που απομονωνόμαστε και που θέλουμε να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας. Βασικό πρώτο βήμα είναι να συζητήσετε με το παιδί σας για το πώς φαντάζεται το νέο του δωμάτιο, ο χώρος μέσα στον οποίο θα μπορεί να διαβάσει και να φέρει τους φίλους του.

Αρχικά αφαιρέσετε τα παιδικά έπιπλα αλλά και ξεκαθαρίστε παιδικά παιχνίδια και βιβλία που πλέον δεν χρειάζονται. Το παιδί έχει μεγαλώσει αποκτώντας νέες απαιτήσεις. Το κρεβάτι αποτελεί το σημαντικότερο έπιπλο και στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να καλύπτει το παιδί και μελλοντικά καθώς θα μεγαλώσει σωματικά ακόμη περισσότερο. Το στρώμα επίσης θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα στη μέση, τον αυχένα ή τη σπονδυλική του στήλη.

Μπορείτε σε συνεννόηση με το παιδί σας να κρατήσετε παλιότερα έπιπλα που τώρα θα αξιοποιηθούν διαφορετικά. Για παράδειγμα μια παλιά βιβλιοθήκη αν βαφτεί θα αποκτήσει μια δεύτερη ζωή.

παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

2.Βάλτε χρώμα 

Η αλλαγή στο χρώμα του παιδικού δωματίου και γενικότερα της αισθητικής που είχε ως τώρα αποτελούν επίσης σημαντικά βήματα στην ανακαίνιση ενός δωματίου από παιδικό σε εφηβικό. Το βάψιμο των τοίχων ή η τοποθέτηση μιας μοντέρνας ταπετσαρίας αποτελούν εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να μεταμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό. Ρωτήστε το παιδί σας για τα αγαπημένα του χρώματα. Αφήστε το έτσι να εκφράσει την προσωπικότητα του μέσα από τις επιλογές χρωμάτων.

Αν το παιδί σας έχει κάποιο χόμπι, για παράδειγμα του αρέσει πολύ η μουσική, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθέτηση μιας διαχρονικής ταπετσαρίας με θέμα την μουσική για έναν από τους τοίχους του δωματίου. Αυτό θα δημιουργήσει παραπάνω έμπνευση και κίνητρο στο παιδί σας. Το δωμάτιο που θα δημιουργηθεί θέλουμε να προσφέρει χαρά στο παιδί επομένως πρέπει πάντα να το ρωτάμε προτού προβούμε σε κάποια αλλαγή. Επιλέγουμε επομένως  τη διαχρονικότητα με ουδέτερες αποχρώσεις στη ντουλάπα και στα άλλα έπιπλα για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν αλλαγή σύντομα.

παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

3.Δημιουργικός χώρος και διακόσμηση

Το γραφείο σε ένα εφηβικό δωμάτιο κατέχει έναν εξαιρετικά πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς οι σχολικές απαιτήσεις αυξάνονται. Η σωστή επιλογή του γραφείου θα κινητοποιήσει το παιδί να κάνει τα μαθήματά του συγκεντρωμένο. Επίσης μια μοντέρνα και αναπαυτική καρέκλα γραφείου θα κάνει ακόμη πιο ευχάριστο το διάβασμα.

Μην ξεχνάτε την όλη διακόσμηση του χώρου. Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό θα γεμίζει με φως το δωμάτιο κάνοντας το πολύ πιο ευχάριστο και μοντέρνο. Μπορείτε επίσης με την προσθήκη μαξιλαριών και πουφ να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά χαλάρωσης για το παιδί σας. Πολλές είναι οι κατασκευές από ξύλο που μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρακτικό χώρο όπου το παιδί θα χαλαρώνει αλλά και θα κάθεται με τους φίλους του.  Η επιλογή του χαλιού θα δώσει επίσης  μια ιδιαίτερη πινελιά ζεστασιάς και άνεσης.

παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

4.Τοποθέτηση μεγάλων ντουλαπών

Η δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων είναι απαραίτητη καθώς τα ρούχα αλλά και τα πράγματα του παιδιού αυξάνονται. Το εφηβικό δωμάτιο επιβάλλεται να είναι πρακτικό για αυτό μεριμνήστε για την τοποθέτηση μεγάλων ντουλαπών αν δεν υπάρχουν ήδη στο δωμάτιο.

Επιλέξτε ράφια ως μια κλασική λύση σε ζητήματα αποθήκευσης. Εκεί μπορούν να τοποθετηθούν τα βιβλία του παιδιού ή αλλά διακοσμητικά που εκείνο θα επιλέξει. Η επιλογή ραφιών παραμένει πάντα μια εξαιρετική ιδέα, δημιουργώντας μια μοντέρνα σύνθεση στο χώρο.

5.Διακόσμηση τοίχων

Εδώ οι ιδέες είναι πολλές. Η επιλογή ενός μαυροπίνακα είναι πολύ καλή καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το παιδί σας με πολλούς τρόπους. Το παιδί θα μπορεί να κολλήσει ότι θέλει στους τοίχους, μην ξεχνάτε αλώστε πως οι αφίσες συνηθίζονται σε εφηβικά υπνοδωμάτια. Ο φελλός συγκαταλέγεται επίσης στις καλύτερες λύσεις για συχνές αλλαγές στη διακόσμηση. Επενδύστε στην επιφάνεια ενός τοίχου όπου εκεί το παιδί θα κολλάει φωτογραφίες από αναμνήσεις με την παρέα του.

παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

Τέλος, αν ο ίδιος χώρος χρησιμοποιείται από δύο αδέρφια ως κοινό δωμάτιο τότε η κατάσταση γίνεται πιο σύνθετη. Ωστόσο αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί πάντοτε είναι η ιδιωτικής ζώνη του κάθε παιδιού. Συζητήστε με τα παιδιά σας και συμβουλευτείτε μια έμπειρη εταιρεία για την ανακαίνιση από παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο αλλά και για την εξεύρεση των ιδανικότερων, για τις ανάγκες σας, λύσεων.

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να λειτούργησαν βοηθητικά για να αποφασίσετε να ανακαινίσετε με τον καλύτερο τρόπο το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό.