Ένα από τα στοιχεία που δέχεται αλλαγή κατά την ανακαίνιση μπάνιου είναι οι βρύσες, που κοινός αποκαλούνται και μπαταριές λόγω του σχήματος τους. Και σε αυτό το σημείο του σπιτιού οι επιλογές είναι αρκετές τόσο από τεχνικής και λειτουργικής πλευράς όσο και από αισθητικής. Η εταιρία μας κατά την εξέλιξη των εργασιών ανακαίνισης παρουσιάζει στον πελάτη πλειάδα επιλογών και λειτουργώντας πάντα συμβουλευτικά επιλέγεται ο κατάλληλος τύπος για τις ανάγκες του σπιτιού.  Στην συνέχεια θα αναλυθούν οι διαθέσιμοι τύποι μπαταριών μπάνιου και τα κριτήρια επιλογής.

Στην Ελληνική αγορά θα βρείτε διάφορους τύπους μπαταρίας. Χαμηλές και ψηλές μπαταρίες, μοντέρνες, και πιο κλασικές, καθώς και εξειδικευμένες (χειρουργείου, περιστρεφόμενες, με ποδοβαλβίδα, κλπ.), για το ντους, το μπάνιο, το πλύσιμο δοντιών ή χεριών. Πριν καταλήξετε στο στυλ βρύσης που σας ταιριάζει, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μπαταρία με το κατάλληλο στόμιο και ύψος που να εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες που μπορεί να είναι το άνετο πλύσιμο χεριών, ή και μεγάλων αντικειμένων. Οι μπαταρίες μπάνιου πρέπει να προσαρμόζονται στο ύψος του νιπτήρα με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να τρέχει στο κέντρο του νιπτήρα και να επιτρέπουν το πλύσιμο των χεριών.

Είδη Μπαταριών Μπάνιου

Μη Αναμεικτική

Σε αυτόν τον τύπο οι εντολές για το κρύο και το ζεστό νερό είναι ανεξάρτητες. Ο χρήστης ρυθμίζει μόνος του τη θερμοκρασία του νερού. Η μη αναμεικτική μπαταρία επιτρέπει στον χρήστης να επιλέξει την δοσολογία ροής ζεστού και κρύου νερού

Αναμεικτική Μπαταρία Μπάνιου

Η αναμεικτική μπαταρία μπάνιου διαθέτει μία και μόνο εντολή για το κρύο και το ζεστό νερό. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και τη ροή του νερού χάρη στη ειδική λαβή. Μερικές μπαταρίες διαθέτουν δύο επίπεδα ροής για να εξοικονομείτε πιο εύκολα νερό.

Θερμοστατική Μπαταρία Μπάνιου

Οι θερμοστατικές μπαταρίες σας επιτρέπουν να προ-ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, αποφεύγοντας έτσι κάθε πιθανό κίνδυνο εγκαύματος.
Το σύστημα ασφάλειας ενεργοποιείται αυτόματα όταν η παροχή κρύου νερού διακοπεί, η μειωθεί, με αποτέλεσμα η μπαταρία να διατηρεί συγκεκριμένη θερμοκρασία στο νερό κατά τη διάρκεια του ντους. Έτσι προστατευόσαστε από ξαφνικές αλλαγές στη παροχή νερού (άνοιγμα άλλης βρύσης ή τράβηγμα στο καζανάκι λεκάνης). Χάρης στη θερμοστατική μπαταρία θα ρυθμίζετε γρηγορότερα τη θερμοκρασία, και θα εξοικονομείτε νερό.

Μοντέλα για Κάθε Χρήση

Μπαταρίες Νιπτήρα και Χειρονιπτήρα

Καλό είναι να επιλέξετε τη μπαταρία την ίδια στιγμή που θα αγοράσετε και τον νιπτήρα. Ο λαιμός της μπαταρίας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς ώστε το νερό να κυλάει στο κέντρο του νιπτήρα και αρκετά ψηλός για να μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας η μεγάλα αντικείμενα. Στη Ελληνική αγορά θα βρείτε και εξειδικευμένες μπαταρίες μπάνιου όπως μπαταρίες χειρουργείου η μπαταρίες με ποδοβαλβίδα. Θα βρείτε επίσης μπαταρίες με πολύ ψηλό λαιμό, ειδικά σχεδιασμένες για επικαθήμενους νιπτήρες.

Μπαταρίες Μπανιέρας

Η μπαταρία μπανιέρας διαθέτει ένα ειδικό ρουξούνι που σας επιτρέπει να γεμίζετε τη μπανιέρα σας η να πλένετε αντικείμενα μέσα στη μπανιέρα. Πάνω σε κάθε μπαταρία μπανιέρας υπάρχει μία βαλβίδα χάρη στην οποία μπορείτε να καθορίσετε από που θα ρέει το νερό.

Μπαταρίες Ντους

Το σπιράλ και το τηλέφωνο βιδώνονται απευθείας πάνω στη μπαταρία.

Μπαταρίες Χειρονιπτήρα ή Μπιντέ

Οι περισσότερες μπαταρίες για το χειρονιπτήρα η το μπιντέ έχουν μόνο παροχή κρύου νερού. Στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε πληθώρα προϊόντων τόσο μονές όσο και διπλές (κρύο η κρύο/ζεστό).

Χρώματα και Στυλ

Παρόλο που το χρωμέ, το μπρονζέ και το χρώμα του inox παραμένουν τα πιο διαδεδομένα χρώματα στις μπαταρίες μπάνιου, οι νέες τάσεις της μόδας φέρνουν στο μπάνιο μας το χρυσό, το δίχρωμο χρωμέ-χρυσό, και την μίξη υλικών  όπως το χρωμέ-γυαλί. Για να πετύχετε ένα μοντέρνο στυλ, προτιμήστε inox, η χρωμέ, ενώ για ένα πιο ζεν περιβάλλον διαλέξτε μία μπαταρία με μίξη υλικών όπως το χρωμέ-γυαλί. Τέλος για να αναδείξετε περισσότερο ένα κλασικό μπάνιο, μία μπαταρία σε μπρονζέ η χρυσό είναι η καταλληλότερη επιλογή!

Συντήρηση

  1. Καλό είναι στις απλές μπαταρίες να αλλάζετε κάθε χρόνο τη τσιμούχα για να αποφύγετε τις διαρροές.
  2. Οι μπαταρίες με μηχανισμό κεραμικών δίσκων είναι πιο ανθεκτικές στη χρήση με το πέρασμα του χρόνου, και πιο ακριβής. Σε περίπτωση όμως διαρροής, θα χρειαστεί αλλαγή ολόκληρη η κεφαλή.
  3. Αφαιρέστε συχνά τη κεφαλή της μπαταρίας και βυθίστε το μπεκ για λίγη ώρα σε ξύδι, για να απομακρύνετε σκόνη, η γλίτσα που ίσως έχει συσσωρευτεί.

Εξειδικευμένες Λύσεις

Μερικές μπαταρίες είναι εξοπλισμένες με ειδική μπάρα που δεν επιτρέπει να ζεσταθεί το σώμα της μπαταρίας και έτσι αποφεύγετε τα εγκαύματα.

Μπαταρία με αερατέρ/ με φίλτρο εξοικονόμησης νερού

Τα φίλτρα τοποθετούνται στις μπαταρίες και μειώνουν τη κατανάλωση νερού αναμειγνύοντας νερό με αέρα. Η μέση ροή νερού μπαταρίας μπάνιου είναι τα 12 λίτρα ανά λεπτό. Τα φίλτρα σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε έως και 50% του νερού.

Μπαταρίες διπλής ροής

Σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη ροή ανάλογα με τις ανάγκες σας, δίνοντάς σας την επιλογή δύο θέσεων ( 6L/λεπτό και  12L/λεπτό). Η πρώτη θέση σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε 50% της δύναμης και με το δεύτερο άνοιγμα μπορείτε να φτάσετε ως το 100% της έντασης.

Εικόνα : saneux
Πηγή : leroy merlin

 

Ζητήστε μας προσφορά για εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

 

button