fbpx

Η ανακαίνιση του μπάνιου σας θα φέρει σίγουρα φρέσκο αέρα σε όλο το σπίτι και θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα σας. Το μπάνιο είναι άλλωστε ένας από τους πιο χρηστικούς χώρους σε ένα σπίτι και για αυτό συνήθως παρουσιάζει τις περισσότερες φθορές με το πέρασμα των ετών. Η υγρασία, τα παλιά υδραυλικά καθώς και τα αξεσουάρ μπάνιου έχουν ανάγκη για αλλαγή λόγω της καθημερινής χρήσης.

Όσον αφορά την σκανδιναβική προσέγγιση στην διακόσμηση και διαμόρφωση μιας κατοικίας, αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες επιλογές για την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Μια φρέσκια και κομψή προσέγγιση, με διαχρονικό στυλ που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το μπάνιο σας. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε 4 υπεροχές ιδέες με σκανδιναβικό αέρα που θα σας δώσουν έμπνευση για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

1.Ανακαίνιση μπάνιου και αλλαγή πατώματος με λευκά πλακάκια ή πλακάκια που μιμούνται το ξύλο

Η αλλαγή του πατώματος του μπάνιου σας και των πλακιδίων αυτού είναι η βασικότερη ίσως εργασία που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση μπάνιου. Η σκανδιναβική προσέγγιση έχει ως βασικά χαρακτηριστικά της την απλότητα και την έμφαση στην φύση. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για την δημιουργία ενός χαλαρωτικού και όμορφου μπάνιου με σύγχρονο στυλ.

Στην σκανδιναβική αισθητική λοιπόν το λευκό χρώμα για το πάτωμα καθώς κα για όλο το μπάνιο είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές. Δίνει φως στο μπάνιο, ενώ δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Οι σκανδιναβοί αγαπούν να συνδυάζουν τα λευκά πλακάκια στο πάτωμα με μαύρες λεπτομέρειες στην ντουζιέρα, στους καθρέπτες και στις μπαταριές του μπάνιου. Ενώ και η επιλογή γεωμετρικών σχεδίων είναι κάτι που τους αρέσει, φτάνει να μην είναι πολύ έντονη.

Επίσης, μια ακόμη ιδέα με σκανδιναβικές επιρροές είναι να επιλέξετε πλακάκια για το πάτωμα που μιμούνται τις αποχρώσεις και τα νερά του ξύλου. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο ζεστό και cozy το μπάνιο σας ενώ θα δημιουργήσει μια πιο κλασική προσγείωση και αισθητική για τον χώρο αυτό.

2. Ανακαίνιση μπάνιου και πλακάκια ντουζιέρας: Κεραμικά πλακάκια ή και μάρμαρο

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι η ντουζιέρα είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές του σκανδιναβικού στυλ για το μπάνιο. Συνήθως προτιμάται ώστε το μπάνιο να είναι περισσότερο λειτουργικό και πρακτικό, ειδικά όταν ο διαθέσιμο χώρος είναι περιορισμένος. Έκτος αυτού όμως η ντουζιέρες είναι πολύ μοντέρνες. Οι επιλογές σε πλακάκια είναι πολλές, το σημαντικότερο στοιχείο είναι το υλικό κατασκευής διότι αυτό θα καθορίσει την αντοχή τους στο χρόνο.

Τα κεραμικά πλακάκια λοιπόν, η κλασική πορσελάνη αλλά και το μάρμαρο είναι τρεις από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε ένα σκανδιναβικό μπάνιο. Θα τα βρείτε σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και σχεδίων, ώστε να επιλέξετε το ιδανικό για το δικό σας μπάνιο. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι σκανδιναβοί αγαπούν το μάρμαρο που αν και είναι πιο ακριβό ως υλικό, είναι μια πραγματική επένδυση και από άποψη αισθητικής άλλα και υλικού.

3. Φωτισμός και καθρέφτης

Σε μια ανακαίνιση μπάνιου τι καλύτερο από το να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στο φωτισμό που αυτό θα έχει. Οι σκανδιναβοί είναι ειδικοί στο να επιλέγουν τον κατάλληλο φωτισμό για κάθε χώρο, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα. Έτσι και στο μπάνιο μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε δυο όμορφες απλίκες δεξιά και αριστερά από τον καθρέφτη ή ακόμα και έναν κρυφό φωτισμό. Όλα είναι δυνατά, μετατρέποντας το μπάνιο σας σε ένα φωτεινό και χαλαρωτικό χώρο.

Η επιλογή του καθρέφτη μπορεί να ξεφεύγει από τα κλασικά, επιλέξτε ένα στρογγυλό μεγάλο καθρέφτη με μαύρες και γκρι λεπτομέρειες και δείτε πόσο εντυπωσιακός και μεγαλύτερος θα μοιάζει ο χώρος σας. Σε μια ανακαίνιση μπάνιου οι έμπειροι τεχνίτες μπορούν να κάνουν πράξη κάθε επιθυμία σας για αυτό μην διστάσετε να μοιραστείτε με αυτούς τις ιδέες σας.

4. Ειδικές εσοχές και ράφια για το νέο σας μπάνιο

Σε ένα νέο και σύγχρονο μπάνιο η δημιουργία εσοχών και χτιστών ραφιών είναι μια από τις καλύτερες και πιο στιλάτες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Σε αυτά μπορείτε να αποθηκεύετε όλα σας τα προϊόντα, τα καλλυντικά, διακοσμητικά αντικείμενα και φυσικά όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Πέρα από πρακτική και εύχρηστη σημασία θα έχουν επομένως και μια διακοσμητική χρήση.

Συγκεκριμένα τα φυτά είναι μια από τις διασημότερες τάσεις για την διακόσμηση του μπάνιου, προσφέρουν χαλάρωση, ομορφιά και ηρεμία. Επιλέξτε φυτά με αντοχή στην υγρασία και τοποθετήστε τα σε αυτά τα χτιστά ραφάκια και δώστε στυλ στο μπάνιο σας. Σε μια ανακαίνιση μπάνιου άλλωστε στόχος είναι το μπάνιο να γίνει πιο λειτουργικό και πιο σύγχρονο από ποτέ. Ώρα λοιπόν να ανανεώσετε και εσείς το δικό σας μπάνιο με σκανδιναβικό αέρα.

ανακαίνιση μπάνιου σκανδιναβικό στυλ

Αν θέλετε να σας αποστείλουμε δωρεάν προσφορά και για την ανακαίνιση του δικού σας μπάνιου, επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της κατασκευαστικής εταιρείας Fouskas Construction ή συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε στο site μας.

Μοιραστείτε το!