Οι πάγκοι από φυσική πέτρα αποτελούν το συστατικό κλειδί στο σχεδιασμό οποιουδήποτε σύγχρονου μπάνιου. Η επιλογή υλικού όπως ο γρανίτης (φυσική πέτρα) για πάγκο στο νιπτήρα μπάνιου και όχι μόνο, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους καταναλωτές και σε όποιον επιθυμεί να κάνει ανακαίνιση μπάνιου. Για πολλούς χρήστες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πάγκοι από γρανίτη είναι οι καλύτεροι τόσο για το μπάνιο όσο και για την κουζίνα. Επειδή όμως οι επιφάνειες του μπάνιου συνήθως δεν καταπονούνται όπως στην κουζίνα πολλοί αγοραστές αποφασίζουν με γνώμονα το κόστος και την ομορφιά και όχι τόσο την αντοχή ενός υλικού που θα χρησιμοποιήσουν. Ευτυχώς όμως τα περισσότερα υλικά για πάγκους μπάνιου που κυκλοφορούν στην αγορά συνδυάζουν και τα τρία χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν.

Χαρακτηριστικά – Ιδιότητες

Ένα σημαντικό κριτήριο στην επιλογή πάγκου από γρανίτη είναι το κόστος. Μπορεί η αξία του να είναι μεγαλύτερη από διάφορα άλλα υλικά που διατίθενται στην αγορά αλλά υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν αυτήν την επιλογή εξαιρετική. Ο γρανίτης σαν υλικό έχει απίστευτη αντοχή, διάρκεια στο χρόνο, μεγάλη διακοσμητική αξία και η συντήρησή του γίνεται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, επί της ουσίας δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Η ποιότητα και οι φυσικές του ιδιότητες είναι πραγματικά αξεπέραστες και γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ δημοφιλής στις προτιμήσεις των καταναλωτών για πολλά χρόνια. Ασύγκριτη είναι η αντοχή του στην υγρασία, στις μεταβολές της θερμοκρασίας, δεν ξεθωριάζει και δεν αλλάζει το χρώμα του στο πέρασμα των χρόνων. Επίσης ένας πάγκος από γρανίτη παρουσιάζει μεγάλη αντοχή σε σπασίματα και ραγίσματα κατά τη χρήση, καθαρίζεται και πλένεται πανεύκολα. Δεν απορροφά ούτε συγκρατεί οσμές. Παρόλα αυτά επειδή πρόκειται για ένα πορώδες και απορροφητικό υλικό που χρειάζεται προσοχή όταν χρησιμοποιείτε καλλυντικά ή άλλες ουσίες που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα ή βακτήρια μέσα στους πόρους του.

Η επιλογή του γρανίτη για την ανακαίνιση στο μπάνιο είναι αδιαμφισβήτητα μια καταπληκτική επιλογή και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικό γούστο και στυλ του κάθε ιδιοκτήτη. Το υλικό αυτό τονίζει το διακοσμητικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα είναι πολύ πρακτικό και στην καθημερινή χρήση. Η εικόνα του μπάνιου μπορεί να αλλάξει δραματικά, διότι οι πάγκοι από γρανίτη δείχνουν πιο κομψό το χώρο και δίνουν μια αυθεντικότητα στο εσωτερικό του μπάνιου με τις διαφορετικές υφές και τα χρώματα. Η μοναδικότητα και η φυσική ομορφιά της πέτρας καθώς και η δύναμη της διαφορετικότητας της κάθε πλάκας- κομματιού που χρησιμοποιείται για πάγκος δίνουν αμέτρητες επιλογές για μοναδικό κάθε φορά αποτέλεσμα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Επιπλέον εκτός από τη φυσική ομορφιά του ο γρανίτης είναι ένα υλικό με εξαιρετικές αποδόσεις, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, υγιεινό και η τιμή του είναι σε αποδεκτά όρια. Μπορεί να ταιριάξει σε πολλά στυλ διακόσμησης, σε μοντέρνο, παραδοσιακό, σύγχρονο ή  high-tech περιβάλλον. Διακοσμεί με χάρη το μπάνιο σας και συμπληρώνει αρμονικά το  χώρο. Το μοναδικό και φυσικό του χρώμα τονίζει την μοναδικότητα του δωματίου. Συμπερασματικά πρόκειται για ένα υλικό με υψηλή ποιότητα και εξαιρετικές ιδιότητες που μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με άλλα υλικά όπως το ξύλο, το γυαλί, το μέταλλο, τα κεραμικά πλακίδια, κ.α.

Ανακαίνιση Μπάνιου: Νιπτήρες Μπάνιου με Πάγκο από Γρανίτη

 

Ο γρανίτης παραμένει η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα διάφορα είδη φυσικής πέτρας όχι μόνο για την ιδιαίτερη ομορφιά του αλλά και για τις ατελείωτες επιλογές σε χρώματα και σχέδια. Ένας καλός πάγκος κουζίνας πρέπει να έχει αισθητική αξία και ανθεκτικότητα που επαρκεί για τις απαιτήσεις του καθημερινού τρόπου ζωής σας. Οι τεχνικές κατασκευής του είναι απίστευτα εξελιγμένες και μπορείτε να έχετε ότι μέγεθος και όποιο σχήμα επιθυμείτε. Μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε τόνο χρώματος επιλέξετε και να στολίσει κυριολεκτικά το μπάνιο σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα τέτοιο υλικό τόσο ελκυστικό και ταυτόχρονα ανθεκτικό σίγουρα θα ανεβάσει και την αξία του χώρου σας. Παρόλα αυτά ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την τοποθέτησή του και για αυτό καλό είναι να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση. Διαλέξτε τον πάγκο του μπάνιου σας με σύνεση και θα ανταμειφθείτε με ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει έξυπνα πακέτα ανακαίνισης, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας. Αν θέλετε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακαίνιση του χώρου σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.