fbpx

Ο χειμώνας γίνεται ολοένα και πιο αισθητός και εσείς αποφασίσατε να επενδύσετε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία και βήματα στα οποία πρέπει να δώσετε έμφαση είναι το δάπεδο. Πιο συγκεκριμένα η επένδυση σε μία ενδοδαπέδια θέρμανση. Η επιλογή αυτή πραγματικά θα αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα σας με προς το καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα μιας ενδοδαπέδιας  θέρμανσης είναι πραγματικά πολλά. Για αυτό και εμείς ετοιμάσαμε για εσάς έναν πλήρη κατάλογο με όλα αυτά που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε αυτό το σύστημα θέρμανσης για το σπίτι σας.

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Τα τελευταία χρόνια η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό με όλο και περισσότερα κτίρια να την διαθέτουν. Δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να προσφέρετε θέρμανση και ζέστη στο σπίτι σας και όχι μόνο. Διότι μπορείτε να την επιλέξετε και για το κατάστημα ή γραφείο σας. Είναι ένα σύστημα θέρμανσης που κατασκευάζεται με την διάστρωση σωληνώσεων στο δάπεδο και την κάλυψη των σωληνώσεων αυτών με ένα ειδικό στρώμα μπετόν (θερμομπετόν). Έτσι ώστε όλο αυτό το σύστημα να λειτουργήσει ως ένα θερμαντικό σώμα μεγάλης έκτασης και έντασης.

Προτού προχωρήσετε σε μια τέτοια εγκατάσταση ενημερωθείτε, από μια έμπειρη στο χώρο εταιρεία, αναφορικά με τις απαιτήσεις  της εφαρμογής της.

ενδοδαπέδια θέρμανση

Ενδοδαπέδια Θέρμανση:τα βασικά χαρακτηριστικά εγκατάστασης της

Στην ανακαίνιση του σπιτιού σας θα πρέπει πάντα να μελετήσετε τον χώρο σας και τις δυνατότητες αυτού. Στην εφαρμογή ενδοδαπέδιας θέρμανσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαιτείται συγκεκριμένος τύπος καυσίμου για την παραγωγή θερμικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να συνδυαστεί με κάθε είδος διάταξης παραγωγής θερμικής ενέργειας όπως λέβητα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, ξύλου  κ.α., αντλία θερμότητας ή και ηλιακό σύστημα.

Βασικό ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι η ενδοδαπέδια θέρμανση χρειάζεται χαμηλές θερμοκρασίες νερού προκειμένου να πραγματοποιείται  εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα

Αποφασίζοντας λοιπόν, τα βασικά σημεία της ανακαίνισης του σπιτιού σας και την διαμόρφωση του χώρου σας  καλό είναι να σκεφτείτε τα πολλά πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η ενδοδαπέδια θέρμανση.

  • Εξαιρετικές συνθήκες θέρμανσης και ροής θερμικής ενέργειας κατά μήκος των δωματίων του σπιτιού σας
  • Ομοιομορφία θερμοκρασίας σε όλους τους χώρους
  • Εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χαμηλό κόστος λειτουργίας χάρις στις χαμηλές θερμοκρασίες νερού
  • Δυνατότητα λειτουργίας δροσισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με το ίδιο σύστημα
  • Ευελιξία στο χώρο, καθώς προσφέρει άνεση, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά παραμένοντας ιδανική επιλογή και αν έχετε ηλικιωμένους που μένουν μαζί σας
  • Απόσβεση του κόστους σε βάθος χρόνου καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και συντήρησης

Σημεία που πρέπει να προσέξετε

Προτιμήστε μια εταιρία με πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση τέτοιου τύπου θέρμανσης. Αυτή θα σας προσφέρει πολυετή εγγύηση και ένα ολοκληρωμένο πακέτο υλικών για την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Επίσης θα μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια το χώρο σας (ανάγκες, απαιτήσεις, περιορισμούς, επίπεδα υγρασίας στο σπίτι) προσφέροντας τις ιδανικότερες λύσεις συνολικά για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Θα φροντίσει για την σωστή μόνωση του χώρου αλλά και  για την προσεκτική τοποθέτηση του δαπέδου σας στο επόμενο, από την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, στάδιο.

Τι πρέπει να προσέξετε επομένως:

  • Επιλογή μιας έμπειρης εταιρείας εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Βασική προϋπόθεση για την απόδοση της είναι ύπαρξη καλής και ποιοτικής θερμομόνωσης. Η θερμομόνωση είναι η καλύτερη ενεργειακή επένδυση  για ένα σπίτι όταν αποφασίζετε να κάνετε πράξη μια ριζική ανακαίνιση του χώρου σας.
  • Απαιτείται για την καλύτερη οργάνωση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί να γίνει μια πλήρης και εμπεριστατωμένη μελέτη. Έτσι θα γίνει ένας ακριβής προγραμματισμός και από άποψη υλικών και από άποψη χρόνου και κόστους.
  • Απαιτείται προσοχή στην τοποθέτηση των σωλήνων προκειμένου να μην τρυπήσει κάποιος. Αν ακολουθηθούν με προσοχή όλα τα απαιτούμενα βήματα υπό την επίβλεψη των κατασκευαστών και πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες δοκιμές οι πιθανότητες λάθους είναι ελάχιστες. Άλλωστε η ύπαρξη εγγύησης από τους κατασκευαστές είναι βασικός παράγοντας πάντα στην απόφαση τοποθέτησης ενδοδαπέδιας θέρμανσης.ενδοδαπέδια θέρμανση

Τέλος στην απόφαση σας να ανακαινίσετε το σπίτι σας καλό είναι να συμβουλευτείτε μια εταιρεία που θα μπορεί να σας προσφέρει χρόνο για να ακούσει τις ανάγκες σας και να μελετήσει τις δυνατότητες του χώρου σας.

Η απόφαση να επενδύσετε σε μια ενδοδαπέδια θέρμανση είναι σημαντική καθώς αποτελεί μια σύγχρονη επιλογή θέρμανσης του σπιτιού σας. Μελλοντικά η απόφαση αυτή σαφώς και θα σας ανταμείψει.Δημιουργώντας έναν όμορφο και ζεστό χώρο για σας και την οικογένεια σας.

ενδοδαπέδια θέρμανση

Ελπίζουμε  οι παραπάνω συμβουλές μας να σας βοήθησαν και να λειτούργησαν ως ένας βασικός οδηγός για την τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο σπίτι σας.

 

Μοιραστείτε το!