fbpx

Οι νεροχύτες από σαπωνόλιθο δίνουν ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα και παράλληλα ενδιαφέρουσες διακοσμητικές προτάσεις για κουζίνες με διάφορα στυλ. Σαν υλικό είναι ευρέως γνωστό κυρίως επειδή χρησιμοποιείται σε νιπτήρες μπάνιου, σε πάγκους κουζίνας και είναι μια πολύ καλή επιλογή για νεροχύτες εξαιτίας των ιδιοτήτων του. Ο σαπωνόλιθος (soapstone) είναι πέτρωμα με σύνθεση κυρίως από τάλκη (ορυκτό του μαγνησίου) με ποικίλες προσμίξεις όπως χλωρίτη, ανθρακικό άλας και άλλα ορυκτά. Εξαιτίας της σύνθεσής του από τάλκη είναι συνήθως πολύ απαλό στην υφή και το όνομά του περιγράφει την αίσθηση ¨σαπουνιού¨ και την απαλότητα της πέτρας. Είναι ένα φυσικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον και η διαδικασία επεξεργασίας  του δεν εμπεριέχει χημικές ουσίες οπότε αποτελεί πολύ καλή επιλογή για να κατασκευαστούν νεροχύτες ή και πάγκοι στις κουζίνες.

image003

Πλεονεκτήματα- Μειονεκτήματα

Οι νεροχύτες από σαπωνόλιθο είναι ιδανικοί για ανακαινίσεις διότι δείχνουν πολύ όμορφοι σε μια κουζίνα ενώ παράλληλα  προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρόκειται για ένα πρακτικό υλικό που δεν καταστρέφεται εύκολα. Είναι μια εναλλακτική πρόταση αν επιθυμείτε μαρμάρινο νεροχύτη με μεγάλη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. Βέβαια πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικό υλικό όσο ο γρανίτης. Είναι ευπαρουσίαστοι, έχουν ωραία υφή, είναι ανθεκτικοί στα οξέα φρούτων, στο κρασί, στις υψηλές θερμοκρασίες, σε διάφορα χημικά προϊόντα και εξαιτίας της μη πορώδους επιφάνειας δεν λερώνονται εύκολα από τις κηλίδες νερού. Συνεπώς δεν απορροφούν και υγρασία. Με όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά θα σας προτείναμε να τοποθετήσετε σαπωνόλιθο ακόμη και στον τοίχο σαν πλάτη στον νεροχύτη και την κουζίνα σας αντί για π.χ. πλακίδια. Οι νεροχύτες από σαπωνόλιθο καθαρίζονται και συντηρούνται πανεύκολα επομένως από πρακτικής άποψης είναι πολύ καλή λύση για μια σύγχρονη οικογένεια όπου ο χρόνος είναι πολύτιμος. Για να καθαρίσετε το νεροχύτη ή τον πάγκο σας αρκεί να τον σκουπίσετε με ένα μαλακό ύφασμα αφού το βρέξετε με ζεστό νερό. Αν θέλετε να διατηρήσετε την ομορφιά και τη φυσικότητα της πέτρας μπορείτε να περιποιηθείτε την επιφάνεια με ειδικό λάδι για να εξαφανίσετε μικρές γρατσουνιές ή αλλοιώσεις. Χρωματικά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κυρίως σε αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι.

image005

Παρόλο που χρωματικά υπάρχει περιορισμός, ο σαπωνόλιθος μπορεί να παρουσιάζει διάφορες αποχρώσεις σε συγκεκριμένα σημεία από απαλό πράσινο, γαλάζιο και καφέ μέχρι κλασσικό μαύρο και απαλό γκρι. Συνήθως έχει ματ επιφάνεια και αυτό τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για πιο μοντέρνο, καθημερινό και ανεπιτήδευτο στυλ διακόσμησης. Επιπρόσθετα ο σαπωνόλιθος είναι ένα υλικό εύπλαστο και αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε νεροχύτες και πάγκους σε ότι μορφή θέλετε. Ταιριάζει απόλυτα τόσο με μια ρουστίκ όσο και με μια μοντέρνα διακοσμημένη κουζίνα. Συνεργάζεται και συνυπάρχει αρμονικά με πολλά άλλα υλικά όπως γρανίτη, ξύλο, γυαλί και μέταλλα χωρίς να ανησυχείτε για το χρωματικό θέμα. Το φυσικό μαύρο-γκρι χρώμα του μπορεί να ταιριάξει με πολλές αποχρώσεις σε μια κουζίνα και θα μπορούσε μάλιστα να συμπληρώσει άψογα μια κουζίνα με λευκά ντουλάπια ή ξύλινα ή ακόμη σε απαλές μπεζ αποχρώσεις.

image007

Ο συνδυασμός ενός νεροχύτη από σαπωνόλιθο με πάγκο από σαπωνόλιθο εκπέμπει ζεστασιά και στυλ. Η επιφάνεια του σαπωνόλιθου δεν είναι λεία και γυαλιστερή (κρύα) όπως του γρανίτη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η κουζίνα σας θα δείχνει παλιά και ξεπερασμένη, αντιθέτως οι νεροχύτες και οι πάγκοι από σαπωνόλιθο είναι εξαιρετική επιλογή για σύγχρονες και μοντέρνες αρχιτεκτονικές λύσεις σε μία ανακαίνιση κουζίνας.

image009

Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας για μία ανακαίνιση και πως να συνδυάσετε τους νεροχύτες από σαπωνόλιθο με διάφορα στυλ κουζίνας. Χρησιμοποιώντας σαπωνόλιθο για το νεροχύτη κουζίνας ή τους πάγκους  της κουζίνας σας θα διαπιστώσετε πως όσο περνάει ο καιρός το υλικό αυτό γίνεται και πιο όμορφο.

Η εταιρεία μας ειδικεύεται σε μερικές ή πλήρεις ανακαινίσεις και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την ανακαίνιση του χώρου σας.

image011

Η εταιρεία μας ειδικεύεται σε μερικές ή πλήρεις ανακαινίσεις και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την ανακαίνιση του χώρου σας.

Μοιραστείτε το!