Για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση κατοικίας η επιλογή σωστού δαπέδου είναι πολύ σημαντική. Η πέτρα σαν δάπεδο είναι μια ιδανική λύση και ευρέως γνωστή στις προτιμήσεις των χρηστών εδώ και πολλά χρόνια. Έχει πολλές χρήσεις, είναι ανθεκτική με πολλές φυσικές ατέλειες, μοτίβα και χρώματα που δίνουν ένα ασύγκριτο, μοναδικό κάθε φορά αποτέλεσμα και στυλ σε έναν εσωτερικό χώρο. Τοποθετείται σε όλους τους χώρους του σπιτιού,  χαρίζει φινέτσα και προσωπικότητα δίνοντας ιδιαίτερα αποτελέσματα που συμβαδίζουν απόλυτα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές προτάσεις.

Tο Τέλειο Φινίρισμα

Το φινίρισμα της πέτρας που θα επιλέξετε θα επηρεάσει πολύ τη συνολική εικόνα και την επίδοση του πέτρινου δαπέδου σας. Η ομαλή και λεία τελική επιφάνεια είναι ιδανική για μοντέρνους χώρους με έντονη κομψότητα, είναι ανθεκτική και καθαρίζεται εύκολα. Προφανώς είναι ιδανική λύση για ανακαίνιση σε κουζίνες, διαδρόμους, καθιστικά, μπάνια και σε χώρους με εμπορική δραστηριότητα. Το φθαρμένο φινίρισμα και οι όχι και τόσο επιμελημένοι αρμοί  είναι μια καλή επιλογή που μπορεί να καλύψει τυχόν λάθη και βρωμιές. Εάν θέλετε ένα πιο ρουστίκ και φυσικό αποτέλεσμα επιλέξτε την φυσική ακατέργαστη πέτρα. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γνωρίζετε ότι η βρωμιά μπορεί να κολλάει στην άγρια τελική επιφάνεια ή στις ρωγμές και να μην αφαιρείται εύκολα.

Ανακαίνιση με Δάπεδο από Φυσική Πέτρα

Το Μέσα – Έξω

Το πέτρινο δάπεδο δεν φαίνεται εξαιρετικό μόνο στο εσωτερικό ενός χώρου αλλά μπορεί να αποτελέσει το τέλειο υλικό επίστρωσης και για εξωτερικούς χώρους. Η άμεση επαφή του μέσα με το έξω δια μέσου μιας μεγάλης μπαλκονόπορτας σε συνδυασμό με την συνέχεια στο δάπεδο του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο (επιλογή ίδιας πέτρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δάπεδο) αποτελεί  χαρακτηριστικό στοιχείο του σύγχρονου   αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Ο σχιστόλιθος, ο ασβεστόλιθος, ο ψαμμίτης , ο γρανίτης  και το μάρμαρο είναι κατάλληλα τόσο για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογές.

Ανακαίνιση με Δάπεδο από Φυσική Πέτρα

Η Σωστή Παραγγελία

Η πέτρα είναι ένα φυσικό προϊόν και για αυτόν τον λόγο δεν είναι  ομοιόμορφη και τα χρώματά της μπορεί να είναι διαφορετικά από παρτίδα σε παρτίδα και ας προέρχονται από το ίδιο λατομείο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραγγείλετε αρκετά κομμάτια από μια παρτίδα αφενός για να ολοκληρώσετε την τοποθέτηση και να αποφύγετε τυχόν διαφοροποιήσεις στην πέτρα και συνεπώς στο τελικό αποτέλεσμα αφετέρου για ενδεχόμενη αντικατάσταση λόγω λάθους στην τοποθέτηση, φθοράς ή και καταστροφής.

Ανακαίνιση με Δάπεδο από Φυσική Πέτρα

Επιλογή Πέτρας

1. Σχιστόλιθος

Ο σχιστόλιθος χρησιμοποιείται  ευρέως σε δάπεδα διότι είναι ανθεκτικός δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και διατίθεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και φινιρισμάτων. Είναι πολύ οικονομική επιλογή για πέτρα αλλά μπορεί εύκολα να προκληθεί ζημιά στις πλάκες- κομμάτια.

2. Ασβεστόλιθος

Είναι μια τέλεια επιλογή για ανακαινίσεις σε μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά σπίτια διότι προσφέρει ένα διαχρονικό φωτεινό και αέρινο αποτέλεσμα και στυλ. Δείχνει άψογα σε μέγεθος μεγάλων πλακιδίων, δίνει μια φυσική ζεστασιά στο δάπεδο και αποτελεί ένα ουδέτερο φόντο για όλα τα γούστα. Οι αποχρώσεις του είναι πολύ απαλές και δυστυχώς η βρωμιά μπορεί να φαίνεται. Για τον λόγο αυτόν επιλέξτε μια πιο σκουρόχρωμη απόχρωση (σε ρουστίκ στυλ) εάν έχετε παιδία ή κατοικίδια.

3. Τραβερτίνης

Μια φυσική πέτρα με ρουστίκ όψη που αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους ψάχνουν μια πιο φθηνή επιλογή για ασβεστόλιθο. Είναι αρκετά πιο φθηνή και μαλακή από τον ασβεστόλιθο και η επιφάνεια της δεν γυαλίζει ιδιαίτερα.

4. Αμμόπετρα- Ψαμμίτης

Η αμμόπετρα αποτελεί μια επιλογή που δίνει θαλπωρή στο χώρο που θα τοποθετηθεί ομορφαίνει την ατμόσφαιρα και χαρίζει μια ξεχωριστή ακατέργαστη ομορφιά. Είναι ανθεκτική αλλά όχι τόσο συνηθισμένη στις προτιμήσεις όπως ο ασβεστόλιθος και ο σχιστόλιθος. Κοστίζει αρκετά και δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα σε χρωματικές παραλλαγές.

5. Μάρμαρο

Το μαρμάρινό δάπεδο είναι πολυτελές και διαθέσιμο σε εκπληκτικά σχέδια και χρώματα αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή ανακαίνισης για απαιτητικούς χρήστες. Το μάρμαρο είναι ανθεκτικό και έχει το δικό του μοναδικό επιβλητικό χαρακτήρα που στολίζει κάθε σπίτι όπου και αν τοποθετηθεί. Είναι ευαίσθητο σε όξινους λεκέδες όπως ο χυμός λεμονιού, οπότε καλό είναι να αποφεύγετε την τοποθέτηση του σε κουζίνες και κοστίζει αρκετά.

6. Γρανίτης

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και απωθεί τους λεκέδες και το νερό με ευκολία. Πολύ καλή επιλογή για μοντέρνες κατοικίες και οικονομικές ανακαινίσεις σπιτιών. Είναι από τις πιο σκληρές πέτρες που υπάρχουν στη φύση με μια όμορφη γυαλάδα και χρωματικές παραλλαγές. Σαν δάπεδο μπορεί να είναι ψυχρό και θέλει προσοχή με τα λίπη ή και άλλες ουσίες, οι οποίες πρέπει να καθαρίζονται άμεσα πριν απορροφηθούν μέσα στην μάζα του γρανίτη και προκαλέσουν αλλοίωση στο χρώμα του.

Η εταιρεία μας μπορεί να σας λύσει οποιαδήποτε απορία αφορά την ανακαίνιση του χώρου σας αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.