fbpx

Η απόφαση να ανακαινίσετε το μικρό σας διαμέρισμα σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε την περίοδο αυτήν. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που σας οδηγούν να προβείτε σε μια τέτοια επένδυση, είναι σημαντικοί και το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Είτε λοιπόν αν εσείς οι ίδιοι σκοπεύετε να μείνετε σε αυτό, είτε αν θέλετε να το νοικιάσετε ή να το διαθέσετε σε κάποια πλατφόρμα αυξάνοντας την αξία του, υπάρχουν τρόποι και ιδέες για να μεταμορφώσετε το μικρό σας διαμέρισμα.

Παρακάτω ακολουθεί ένας ολοκληρωμένος και εξαιρετικά βοηθητικός οδηγός ανακαίνισης μικρού διαμερίσματος, ώστε να ενημερωθείτε κατάλληλα καθώς και για να πάρετε έμπνευση.

ανακαίνιση μικρού διαμερίσματος

Διαμορφώστε το δικό σας πλάνο για μια εκπληκτική ανακαίνιση μικρού διαμερίσματος

Η διαμόρφωση ενός πλάνου με το τι θα θέλατε να αλλάξετε και να πετύχετε μέσα από την ανακαίνιση του μικρού σας διαμερίσματος είναι το θεμέλιο της όλης διαδικασίας. Το σχέδιο της ανακαίνισης θα πρέπει να έχει ως βασικό στόχο την δημιουργία άνετων και λειτουργικών χώρων. Καθορίστε αρχικά λοιπόν τις εργασίες που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν και ορίστε το διαθέσιμο budget σας.

Στην συνέχεια, είναι σημαντικό να βρείτε μια εταιρία ανακαινίσεων που θα μπορεί να πραγματοποιήσει με αξιοπιστία όλα όσα έχετε σκεφτεί για την ανακαίνιση του μικρού διαμερίσματος σας. Οι έμπειροι επαγγελματίες θα σας συμβουλέψουν για τις καλύτερες επιλογές και εναλλακτικές καθώς και θα σας ενημερώσουν αναλυτικά για όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας.

Ευφάνταστες προτάσεις για μια ουσιαστική ανακαίνιση του μικρού διαμερίσματος σας

  • Κουζίνα με καθιστικό μαζί

Το ότι ένα σπίτι είναι μικρό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί με τρόπο πιο λειτουργικό, επιλέγοντας επεμβάσεις που θα φέρουν σύγχρονο αέρα σε αυτό. Από τις πιο αποτελεσματικές προτάσεις για μικρές κατοικίες είναι η ενοποίηση των χώρων, για μια πιο ανοιχτή και αέρινη διαμόρφωση. Μπορείτε για παράδειγμα να ρίξετε τον τοίχο που ενώνει το σαλόνι με την κουζίνα και να δημιουργήσετε έναν όμορφο ενιαίο χώρο στην μέση του οποίου θα υπάρχει ένα σύγχρονο τραπέζι.

  • Σαλόνι που συνδυάζει και home office

Μια άλλη ιδέα είναι να διαμορφωθεί ένα σαλόνι μαζί με ένα γραφείο, τοποθετώντας απλά ένα μοντέρνο γραφείο στον χώρο του καθιστικού στο οποίο θα εργάζεστε και θα μπορείτε επίσης να το αξιοποιείτε και ως τραπεζαρία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεφεύγει από τα τετριμμένα σχέδια ενός γραφείου, να έχει μια πιο χαλαρή αίσθηση και χωρίς να τοποθετείτε σε αυτό πολλά διακοσμητικά. Επίσης, σε κάθε μια από τις άνωθεν προτάσεις στοιχειό κλειδί είναι το ύφος των δυο χωρών, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνει αρμόνικα το ένα το άλλο για να επιτευχτεί η ισορροπία και η καλαισθησία.

  • Ανακαίνιση μπάνιου και τοποθέτηση ντουζιέρας

Για τον χώρο του μπάνιου επιλέξτε λειτουργικές λύσεις που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την καθημερινότητα σας. Μια νέα και εξαιρετικά λειτουργική πρόταση είναι η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και πιο συγκεκριμένα του νιπτήρα πιο κοντά στην πόρτα και η αλλαγή τη μπανιέρας σας με μια σύγχρονη ντουζιέρα που θα μπει πιο μακριά από την πόρτα.

  • Άνετο υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι συνετό να διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι άνετο, φιλικό και να σας προσκαλεί να ξεκουραστείτε. Ωστόσο ένα από τα βασικότερα στοιχεία που επιζητούμε σε ένα μικρό διαμέρισμα είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Το υπνοδωμάτιο επομένως μπορεί να εξυπηρετήσει ως ένα βαθμό την ανάγκη αυτή επιλέγοντας την δημιουργία ραφιών στους τοίχους καθώς επίσης και την κατασκευή μιας ντουλάπας με πολλούς χώρους αποθήκευσης. Τέλος, η επιλογή ενός κρεβατιού με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης κρίνεται πλέον απαραίτητη.

Tips για να φαίνεται μεγαλύτερο το μικρό σας διαμέρισμα

  • Ποιοτικά υλικά

Γενικότερα, η υιοθέτηση ενός σύγχρονου open space μοντέλου είναι η ιδανική πρόταση για μικρά διαμερίσματα. Από κοινού με το συνεργείο ανακαίνισης που θα επιλέξετε δώστε έμφαση στην επιλογή ποιοτικών υλικών και ξεκινήστε με βασικές εργασίες που θα αναβαθμίσουν το διαμερίσματος σας όπως την αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά καθώς και την αλλαγή όλων των στοιχείων που παρουσιάζουν φθορές.

  • Υλικά με αντανακλάσεις

Επιλέξτε υλικά και διακοσμητικά στοιχεία με αντανακλάσεις στον χώρο, διαφάνειες μέσα στις οποίες μπορεί να διαχυθεί το φυσικό φώς. Τέτοια μπορεί να είναι όμορφοι  καθρέπτες, βάζα, υλικά όπως το γυαλί και το πλέξι-γκλας. Επιλέξτε τα για όλους τους χώρους του μικρού διαμερίσματος σας και αναδείξτε κατακόρυφα την διακόσμηση αυτού, κάνοντας το να φαίνεται πιο ευρύχωρο.

  • Ανοιχτά χρώματα

Ολοκληρώνοντας επιλέξτε να βάψετε το διαμέρισμα σε ανοιχτές, γήινες αποχρώσεις με μερικές πινελιές χρώματος προκειμένου ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος. Η minimal αισθητική και διακόσμηση άλλωστε συμβάλει καθοριστικά στο να φαίνεται πιο μεγάλος ένας χώρος για αυτό μην φορτώσετε το διαμέρισμα σας με πολλά διακοσμητικά στοιχεία άλλα αντίθετα αξιοποιήστε κάθε γωνία έξυπνα για να αποθηκεύετε και να οργανώνετε τα αντικείμενα σας.

  • Εκμεταλλευτείτε το ύψος των τοίχων

Η αξιοποίηση των τοίχων μας συνιστά ένα πολύ σημαντικό και έξυπνο tip για να κάνουμε ακόμα πιο λειτουργικό το μικρό διαμέρισμα μας. Μπορείτε να τοποθετήσετε σε διαφορετικά σημεία και ύψη ράφια και κρεμαστά ντουλάπια, τοποθετώντας πάνω σε αυτά οτιδήποτε εσείς επιθυμείτε.

Αν ακόμα σκέφτεστε τι επιλογές έχετε για την ανακαίνιση του δικού σας μικρού διαμερίσματος η Fouskas Construction βρίσκεται εδώ για εσάς, προσφέροντας σας δωρεάν προσφορά για την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας και φυσικά προτείνοντας σας τις πιο ευφάνταστες και λειτουργικές ιδέες και λύσεις.

 

Μοιραστείτε το!