fbpx

Όσο και αν φανεί παράξενο σε κάποιους, η ανακαίνιση σαλονιού είναι μια από τις πιο οικονομικές ιδέες ανακαίνισης στο σπίτι. Γενικά σε οποιοδήποτε χώρο, επαγγελματικό ή όχι, το να ανακαινίσεις το σαλόνι ή γενικά το δωμάτιο υποδοχής είναι μια από τις επιλογές με το μεγαλύτερο δείκτη κόστος/όφελος. Ο βασικός λόγος που το κόστος ανακαίνισης του σαλονιού είναι μικρότερο σχετικά με τα υπόλοιπα δωμάτια είναι απλός. Δεν χρειάζονται εργασίες υποδομών. Σωληνώσεις, υδραυλικά, επεμβάσεις κάτω από το πάτωμα γενικά. Αυτοί είναι οι παράγοντες που ανεβάζουν το κόστος και αφορούν κυρίως τα δωμάτια της κουζίνας και του μπάνιου. Βεβαίως και στο σαλόνι μπορούν να γίνουν δομικές παρεμβάσεις, ανάλογα τις ανάγκες και την επιθυμία του καθενός. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι, κατά κύριο λόγω μικρότερες. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από ιδέες για ανακαίνιση του σαλονιού σας.

Ανακαίνιση σαλονιού: Η πιο οικονομική πρόταση ανανέωσης

 

Τζάκι: Ατμόσφαιρα και λειτουργικότητα

Το να αλλάξετε το σημείο εστίασης ενός δωματίου, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός σαλονιού είναι το σημείο κλειδί για να καλύψετε τις διάφορες ατέλειές του με μία κίνηση. Συνήθως τον κεντρικό ρόλο σε ένα σαλόνι τον έχει  η τηλεόραση. Αλλάξτε το αυτό. Προσθέστε ένα στοιχείο υψηλής αισθητικής, που θα ζεστάνει το χώρο σας, τόσο κυριολεκτικά με τη ζέστη που θα παράγει όσο και μεταφορικά με την ατμόσφαιρα θαλπωρής που θα δημιουργήσει. Η ιδανική λύση γι’αυτό το σκοπό είναι ένα ενεργειακό τζάκι. Όμως και ένα απλό πάλι θα πετύχαινε το σκοπό του. Επίσης μπορεί να χρησιμεύσει και σαν μια βιβλιοθήκη αν έχει κάποια ράφια. Αν επιλέξετε τούβλο θα δώσετε μια πιο industrial οπτική, ενώ η επιλογή μοντέρνων υλικών θα αναβάθμιζε το σαλόνι σας σε όρους κομψότητας και στιλ.

 

Επαναπροσδιορίστε τους τοίχους σας

Η προφανής επιλογή και ταυτόχρονα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε για ανακαίνιση σαλονιού είναι να βάψουμε τους τοίχους. Σίγουρα είναι ένα σημείο να ξεκινήσει κανείς αλλά το να μείνει κάποιος απλά εκεί δεν βοηθάει. Βάλτε τους τοίχους μέσα στο παιχνίδι του σπιτιού. Δείτε τους σαν ένα ενεργό στοιχείο διακόσμησης και όχι απλά σαν ένα μέσο προστασίας. Με τη βοήθεια των ειδικών στις ανακαινίσεις, τολμήστε να αλλάξετε τη δομή τους. Ρίξτε έναν τοίχο, ενώστε δύο δωμάτια, δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη ή ένα έπιπλο με την έξυπνη χρήση γυψοσανίδων. Αλλάξτε την υφή του τοίχου επενδύοντας σε υλικά όπως το ξύλο, το τούβλο, η τσιμεντοκονία και άλλα για να δώσετε μια τελείως διαφορετική εικόνα στο χώρο. Απαραίτητο είναι να υπάρχει η επίβλεψη του συγκεκριμένου εγχειρήματος από ειδικό μηχανικό προς αποφυγήν κακοτεχνίας και ζημιών.

 

Ανανεώστε το πάτωμά σας

Μια εικόνα ενός φθαρμένου και ταλαιπωρημένου πατώματος δεν μπορεί με τίποτα να διορθωθεί από εικαστικές πινελιές  με χαλιά και διάφορα έπιπλα. Εάν αντιμετωπίζεται πρόβλημα με αυτό το θέμα και σας απασχολεί το κόστος και η όλη αναστάτωση που θα προκύψει, πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν πλέον πολλές λύσεις και οικονομικές. Καινοτόμες τεχνολογίες και τεχνικές έχουν δώσει στα χέρια των ειδικών εργαλεία για να πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με εξαιρετικά μικρότερο κόστος συγκριτικά με το παρελθόν. Το πάτωμα αποτελεί για το σαλόνι ότι ο καμβάς για έναν πίνακα ζωγραφικής. Επενδύστε σε πατώματα ακόμα και αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Είναι μια επιλογή που δεν μπορεί να μετανιώσει κανείς. Πάντα υπάρχουν λύσεις αν αφήσετε τη δουλειά στα χέρια ενός έμπειρου μηχανικού!

 

Φωτισμός

Εάν ρωτήσετε έναν φωτογράφο για το σημαντικότερο στοιχείο σε μια φωτογραφία θα σας απαντήσει το φως. Το φως είναι αυτό που δίνει στα αντικείμενα ζωή. Κυριολεκτικά ένα σκοτεινό δωμάτιο όσο όμορφο και αν είναι χάνεται στις σκιές. Ένα απλό φωτιστικό οροφής ή δαπέδου σίγουρα είναι λύσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τον επαγγελματισμό μια εγκατάστασης φωτισμού από έναν ειδικό. Με ειδικά σποτ, με κρυφούς φωτισμούς, χωρίς καλώδια να φαίνονται ή να κρέμονται από κάπου. Θα αναδείξει το σαλόνι σας, χωρίς ιδιαίτερο κόστος αλλά με ιδιαίτερη φινέτσα και στιλ.

 

Μην ξεχνάτε την οροφή

Πολλοί άνθρωποι όταν ξεκινάνε για μια ανακαίνιση και κάνουν τη λίστα με αυτά που σκέφτονται να αλλάξουν τείνουν να παραβλέπουν το ταβάνι. Το ταβάνι και το πάτωμα είναι οι διόσκουροι για την ανακαίνιση σαλονιού ! Το αναφέρουμε τελευταίο γιατί είναι αυτό που ακολουθεί τα υπόλοιπα και ταυτόχρονα τα δένει. Ένα ταβάνι είναι το φινίρισμα ενός ανανεωμένου πατώματος, το οποίο συνεχίζει με μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία στον τοίχο και σβήνει στην οροφή όπου εκεί προστίθενται και οι φωτεινές πινελιές της ψευδοροφής και των διάφορων φωτιστικών. Φως, στέγη, πάτωμα, τοίχοι. Δείτε το σαν μια ενιαία ολότητα.

 

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ανακαίνιση σαλονιού

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να ανακαινίσουν το σαλόνι τους μόνοι τους, οικονομικά, τείνουν να αγοράζουν διάφορα όμορφα έπιπλα για να καλύψουν τον χώρο. Εμείς σαν αντιπρόταση σας καλούμε να σκεφτείτε να κάνετε πραγματικά πιο όμορφο τον ίδιο το χώρο. Με ένα μοντέρνο, κομψό χώρο δεν θα έχετε ανάγκη για περιττά έξοδα σε έπιπλα. Θα θέλετε απλώς τα βασικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε τη φυσική ομορφιά που απορρέει από την αισθητική του. Εμπιστευτείτε τις προτάσεις των ειδικών και επενδύστε σε μια ανανέωση που θα χαρείτε για χρόνια!

 

Μοιραστείτε το!