fbpx

Στις μέρες μας τα ξενοδοχεία σχεδιάζονται με τρόπο που να συμβαδίζει με τις γρήγορες αλλαγές της κοινωνίας μας. Βλέπουμε σχέδια και διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων άκρως εντυπωσιακές που επηρεάζουν το σκηνικό της σημερινής έννοιας της φιλοξενίας. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων δουλεύουν πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα μεταμορφώσουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες σε χώρους πλήρους εξυπηρέτησης και μοναδικής εμπειρίας από κάθε άποψη για τους πελάτες τους. Αυτό είναι κάτι που επιτάσσει η φιλοσοφία και η μόδα της εποχής μας. Το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία στην ουσία διευκολύνουν ανθρώπους που χρειάζονται έναν χώρο διαμονής για ένα ή περισσότερα βράδια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι άνετα και φιλόξενα όσον αφορά το σχεδιασμό και τη διακόσμησή τους. Η πρώτη φορά που έρχεται ένας πελάτης στο ξενοδοχείο σας θα πρέπει να αισθάνεται πως είναι σε έναν χώρο που μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες του και να εξυπηρετήσει τις διαθέσεις του. Σε ένα ξενοδοχείο με σωστό σχεδιασμό και προσεγμένη διακόσμηση κάποιος θα αισθανθεί σαν να είναι στο σπίτι του. Αυτό βέβαια αποδεικνύει και πόσο δύσκολή και απαιτητική είναι η δουλεία που πρέπει να κάνει μια εταιρεία που αναλαμβάνει την ανακαίνιση  ξενοδοχείου σας για να μπορέσετε να αναβαθμίσετε την περιουσία σας και να αυξήσετε το κέρδος της επιχείρησής σας.

Ευέλικτος – πολυχρηστικός Χώρος Υποδοχής

Η ρεσεψιόν ή αλλιώς χώρος υποδοχής είναι η πρώτη επαφή του πελάτη με το ξενοδοχείο σας και για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαμόρφωσή του, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε. Είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση, είναι μια πρόκληση διότι πρέπει να ικανοποιεί όλους τους τύπους πελατών και να προσφέρει παράλληλα και χώρους για να καθίσει, να χαλαρώσει και γιατί όχι να δουλέψει κάποιος μαζί με όλους ή και μόνος του. Σε διακοσμητικό επίπεδο να συμπεριλάβετε φυτά ή εγκαταστάσεις με νερό που χαλαρώνουν τη διάθεση και εμπνέουν τους πελάτες να παραμείνουν περισσότερο στο χώρο υποδοχής. Επίσης τα έργα τέχνης τραβούν την προσοχή και με κατάλληλο φωτισμό μαγνητίζουν τους επισκέπτες. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι είναι ότι πιο εντυπωσιακό για την είσοδο σε ένα ξενοδοχείο και προσφέρουν κατάλληλο φωτισμό. Συνδυάζονται με τα περισσότερα στυλ διακόσμησης. Τα έντονα και φωτεινά χρώματα μπορεί να αναδείξουν το χώρο υποδοχής.

image002

Σχεδιασμός δωματίου από την αρχή

Τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο με ντουλάπα, τραπέζι και κρεβάτι. Για τους επιχειρηματίες που ταξιδεύουν δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που μπορεί να προσφέρει έναν χώρο για εργασία. Η συνύπαρξη της εργασίας και της χαλάρωσης σε ένα χώρο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από αισθητική πλευρά αλλά και σχεδιαστικά αρκετά απαιτητική και θα πρέπει να γίνει με σωστή μελέτη του χώρου από ειδικούς. Προφανώς τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι ενός σχεδιασμού διότι μέσα σε αυτό ο επισκέπτης πρέπει να αισθάνεται οικεία, να είναι ασφαλής και να χαλαρώνει με τις ανέσεις που του προσφέρονται.

Επιπλέον τα δωμάτια πρέπει να αναβαθμιστούν με κατάλληλο φωτισμό, ηλεκτρικά είδη, έπιπλα όπως για παράδειγμα ένας καναπές κοντά στο κρεβάτι κ.ά. Επισκέπτες που αγαπούν την μοναδικότητα σε χώρους διαμονής θα ενθουσιαστούν με τα έντονα και διαφορετικά χρώματα σε έπιπλα, τοίχους, συσκευές, κ.ά. καθώς και με ετερόκλιτες διακοσμητικές ιδέες. Πρέπει να γνωρίζετε βέβαια ότι και οι απλοί χρωματικοί συνδυασμοί και η σωστή επιλογή υφασμάτων και επίπλων (όχι απαραίτητα μεγάλου κόστους επιλογές) μπορούν να προσδώσουν πολυτέλεια στο χώρο. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπημένη οπτική εικόνα ανάμεσα στα δωμάτια με ομοιόμορφους χρωματικούς συνδυασμούς, αποχρώσεις και υλικά.

image003

 

Μπάνιο με διάθεση χαλάρωσης

Πλέον ο χώρος του μπάνιου σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν είναι απλά βοηθητικός, αντιθέτως μπορεί να δημιουργήσει και να μετατρέψει το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε κάτι μοναδικό. Οι  επισκέπτες  και οι τουρίστες έχουν πολλές απαιτήσεις από το ξενοδοχείο όσον αφορά το μπάνιο. Επομένως οι εγκαταστάσεις για μια μπανιέρα υδρομασάζ υπόσχεται απόλυτη ικανοποίηση και πολυτέλεια. Το ιδιωτικό μπάνιο με μεγάλη μπανιέρα, ντουζιέρα καταρράκτη, όμορφα διακοσμητικά, άνεση χώρου, αρωματική και αέρινη διάθεση είναι ότι πιο φρέσκο και μοντέρνο για ιδανική ανακαίνιση μπάνιου ενός ξενοδοχείου.

image004

Επαφή εσωτερικού και εξωτερικού χώρου ξενοδοχείου

Η επαφή εσωτερικού χώρου, ενός δωματίου με τον εξωτερικό χώρο είναι αναγκαία. Η μεταφορά από το δωμάτιο στη βεράντα ή στην αυλή του δωματίου εάν αυτό βρίσκεται στο ισόγειο πρέπει να γίνεται με αιθέριο τρόπο σχεδόν σαν να επεκτείνεται το δωμάτιο στην βεράντα. Εάν είναι αυτό εφικτό σε μία ανακαίνιση ξενοδοχείου η επέκταση είναι μια πολύ ωραία ιδέα και η σωστή επιλογή υλικών όπως το ξύλο, η πέτρα, το νερό κ.ά. σε εξωτερικούς χώρους που επικοινωνούν άμεσα με το δωμάτιο(π.χ. με μεγάλα ανοίγματα σε όλο το μήκος της όψης του δωματίου) αναδεικνύει την ομορφιά των χώρων.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Ι.Φούσκας αναλαμβάνει μερικές ή πλήρεις ανακαινίσεις ξενοδοχείων καθώς επίσης και τη διακόσμηση αυτών.

image005

Μοιραστείτε το!