fbpx

Από όλα τα σημεία ενός σπιτιού τα  οποία μπορείτε να ανανεώσετε με μια ανακαίνιση, το σημείο που που θα δείτε τη μεγαλύτερη διαφορά, μακράν του δεύτερου είναι η ταράτσα. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι’αυτό. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού που μπορεί να έχουν κάποια ελαττώματα και χρήζουν μιας επιδιόρθωσης, η ταράτσα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Αυτό σημαίνει πως είναι πλήρως αναξιοποίητη! Ένας μεγάλος και πλήρως ανεκμετάλλευτος χώρος. Η ταράτσα έχει μια αναμφισβήτητη γοητεία σαν χώρος. Φανταστείτε να αγναντεύεται τα φώτα της πόλης ή να βλέπετε το ηλιοβασίλεμα από τη δική σας όαση στον τελευταίο όροφο. Ανακαινίστε την ταράτσα σας δημιουργώντας ένα roof garden και δώστε έναν άλλο αέρα στην καθημερινότητα του σπιτιού σας.

Δείτε τις προσφορές μας και επιλέξτε το πακέτο ανακαίνισης που σας ταιριάζει

Το πιο σημαντικό βήμα στην ανακαίνιση ταράτσας

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οποιαδήποτε διαδικασία στο χώρο θα πρέπει να ξέρετε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η στεγανοποίηση της οροφής. Υπάρχουν μια σειρά από υλικά για να επιλέξετε. Βασικά τους χαρακτηριστικά πρέπει να είναι ο βαθμός αδιαβροχοποίησης, η αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και τις διάφορες καταπονήσεις και φυσικά να μπορούν να επιδιορθωθούν εύκολα. Εξαιρετικά σημαντικό είναι οι εργασίες να γίνουν από έναν έμπειρο τεχνικό. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό πως στις συγκεκριμένες εργασίες δεν χωράει αστοχία. Η ακεραιότητα του κτιρίου εξαρτάται από το κατά πόσο θα γίνουν όλες οι διαδικασίες άρτια.

Ανακαίνιση ταράτσας: ιδέες και προτάσεις για αξιοποίηση

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την ταράτσα αρκεί να έχετε φαντασία. Το βασικό είναι ο χώρος να είναι καθαρός, ασφαλής και να έχει ελεγχθεί πως είναι κατάλληλος για χρήση. Αφού γίνουν όλα αυτά τότε το μόνο που απομένει είναι να προσδιορίσετε τη χρήση του. Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η προσβασιμότητα. Αν ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για να ανέβουν εύκολα μικροί και μεγάλοι τότε το πιθανότερο είναι να μείνει αχρησιμοποίητος.

Ένα μικρό roof garden φαντάζει σαν μια μαγική απόδραση από το σπίτι. Αναλογιστείτε την υπέροχη θεά, εσείς περιτριγυρισμένοι από όμορφα έπιπλα, λουλούδια και διάφορες κατασκευές να απολαμβάνετε τον καφέ σας. Όλα αυτά μόλις μερικά σκαλιά μακριά απ το σαλόνι σας.

Σκεφτείτε ακόμα να φτιάξετε ένα υπαίθριο barbeque. Ξεχάστε τον κήπο και δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες στην οροφή του σπιτιού σας.

Μια ακόμα ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο παιχνιδιού. Σίγουρα η ταράτσα είναι ένα χώρος που τον έχουμε συνδέσει με αυξημένη επικινδυνότητα όμως υπάρχουν λύσεις. Με την κατάλληλη μελέτη θα μπορέσετε να έχετε τον επιθυμητό βαθμό ασφάλειας που ζητάτε.

Επιλέξτε ένα θέμα για την ταράτσα σας

Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Εφαρμόστε σχεδιαστικές αρχές και τάσεις στην ταράτσα του σπιτιού σας. Επιλέξτε στιλ, χρώματα ακόμα και διακόσμηση. Βέβαια θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν πως πρόκειται για εξωτερικό χώρο. Τα έπιπλα, οι συσκευές και οποιαδήποτε άλλη κατασκευή χρησιμοποιούμε θα πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για ασφάλεια, αντοχή στο νερό και στα καιρικά φαινόμενα.

Ανακαίνιση ταράτσας και αξία του σπιτιού

‘Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι καλό πάντα να υπολογίζουμε την αξία του σπιτιού μας μετά από κάθε επέμβαση που κάνουμε σε αυτό. Ασχέτως αν έχουμε στο μυαλό μας να πουλήσουμε ή να ενοικιάσουμε έναν χώρο είναι καλό να γνωρίζουμε πως μια παρέμβαση στη ταράτσα μπορεί να επιφέρει μια αύξηση της αξίας ανάμεσα στο 10%-25% σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες.

Το Bonus της θερμομόνωσης

Για το τέλος αφήσαμε τον παράγοντα της θερμομόνωσης. Με όλες τις παρεμβάσεις που θα έχετε κάνει στην οροφή για να διασφαλίσετε την ομαλή πορεία των εργασιών το σίγουρο είναι πως θα είστε διπλά κερδισμένοι. Η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας συνολικά θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαινίστε την ταράτσα σας δημιουργώντας ένα roof garden: Τι να προσέξω

Η ανακαίνιση ταράτσας είναι μια τάση, ειδικά στο εξωτερικό που κερδίζει διαρκώς νέους υποστηρικτές. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία όπου πιάνουν τα χέρια τους επιχειρούν κατά καιρούς να κάνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού με την ταράτσα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλά κρίσιμα σημεία και υπολογισμοί που πρέπει να γίνουν σωστά. Από τα σχέδια και τον έλεγχο των υποδομών ως το φορτίο και την ανθεκτικότητα των υλικών. Αν δεν γίνουν αυτές οι μελέτες από έναν έμπειρο μηχανικό τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια σας.

Επικοινωνήστε με το έμπειρο δυναμικό της Fouskas Construction για ένα πλάνο ανακαίνισης σπιτιού

Μοιραστείτε το!