fbpx

Η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει πολλές αποφάσεις. Από θέματα λειτουργικότητας και οικονομικών έως το κομμάτι της αισθητικής και της διακόσμησης. Μια από αυτές τις αποφάσεις είναι τα χρώματα που θα επιλέξουμε για το σπίτι μας. Σε αυτόν το άρθρο θα σας δώσουμε μερικά βασικά Tips για να πάρετε πιο εύκολα την κατάλληλη απόφαση. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε τα καλύτερα χρώματα για μια ανακαίνιση διαμερίσματος!

Ανακαλύψτε τα καλύτερα χρώματα για μια ανακαίνιση σπιτιού!

Από που να ξεκινήσετε

Η πρώτη σας σκέψη καθώς προσπαθείτε να σχεδιάσετε το χρωματικό πλάνο του σπιτιού σας πρέπει να είναι: ”από ποιο σημείο να ξεκινήσω;”. Ξεκινήστε με τα βασικά ενός σπιτιού. Η είσοδος, η κουζίνα ή το καθιστικό είναι μια καλή αρχή. Γενικά οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι που συνδέονται μεταξύ τους πρέπει να είναι πρώτοι στη λίστα σας.

 

Ακολουθήστε τον τροχό των χρωμάτων

Στις μοντέρνες τάσεις ανακαίνισης σπιτιών θα παρατηρήσετε πως υπάρχει μια αρμονία στην επιλογή των χρωμάτων που επιλέγουν, όχι μόνο στους τοίχους αλλά γενικότερα σε όλο το σπίτι και στα έπιπλα. Ποιο είναι το μυστικό; Μα φυσικά ο τροχός των χρωμάτων. Για παράδειγμα το πράσινο και το μπλε είναι δύο επιλογές που συμπληρώνουν αρμονικά η μία την άλλη. Αν δείτε τον τροχό των χρωμάτων, βρίσκονται δίπλα δίπλα! Ακολουθήστε αυτή τη σειρά και μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα χρώματα για ένα ιδανικό και στιλάτο οπτικό αποτέλεσμα.

 

Δείτε τις προσφορές μας και επιλέξτε το πακέτο ανακαίνισης που σας ταιριάζει

 

Αναζητήστε το αγαπημένο σας χρώμα

Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε απλά το αγαπημένο σας χρώμα σε διάφορους τόνους. Πολλοί δυσκολεύονται να το κάνουν αυτό γιατί απλά δεν έχουν κάποιο χρώμα που είναι το αγαπημένο τους. Μια απλή λύση σε αυτό είναι να παρατηρήσετε γύρω σας και στα ρούχα σας ποια είναι αυτά τα χρώματα που επιλέγετε να έχετε κοντά σας. Το αγαπημένο σας χρώμα είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε μια ανακαίνιση!

 

Αποφασίστε το χρώμα βάσει των επίπλων

Αν η περίπτωση της δικής σας ανακαίνισης περιλαμβάνει τα παλιά σας έπιπλα τότε θα πρέπει να το εξετάσετε και αυτό σαν ένα επιπλέον στοιχείο. Αν για παράδειγμα ο μεγάλος αγαπημένος σας καναπές και όλες οι καρέκλες και πολυθρόνες είναι στο ίδιο χρωματικό μοτίβο επιλέξτε κάτι που να ταιριάζει. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να κάνετε επιπλέον αλλαγές στα έπιπλά σας και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα.

 

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση διαμερίσματος

 

Χρησιμοποιήστε τις αποχρώσεις του γκρι

Αν θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας μια μοντέρνα αισθητική αντικαταστήστε το κλασσικό άσπρο χρώμα με μοντέρνες αποχρώσεις του γκρι. Συνδυάστε επίσης το γκρι με αποχρώσεις παστέλ για μια πραγματικά σύγχρονη αισθητική. Το γκρι είναι μια εξαιρετική βάση για να μπορέσετε να δώσετε στο σπίτι σας έναν ιδιαίτερο και σύγχρονο χαρακτήρα.

 

Δώστε στο μπάνιο σας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα

Το μπάνιο σας μπορεί να γίνει εύκολα το καλύτερο σημείο του σπιτιού σας. Επιλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα για το μπάνιο σας και βάψτε το υπόλοιπο των τοίχων άσπρο για να το φωτίσετε. Δώστε χρώμα και ζωντανέψτε το μπάνιο σας μέσα από μικρές λεπτομέρειες όπως χρωματιστοί καθρέπτες, νιπτήρες, μπανιέρες, έπιπλα μπάνιου κλπ. Αυτό θα δώσει μια μοντέρνα και αρμονική εμφάνιση στο χώρο σας.

 

Ακολουθήστε τον κανόνα  60-30-10

Ένας γνωστός και αλάνθαστος κανόνας είναι ο 60-30-10. Τι σημαίνει αυτό; Για το 60% του χώρου σας επιλέξτε ένα βασικό χρώμα. Συνήθως με αυτό κάνουμε τους τοίχους.Το 30% έρχεται από ένα μεγάλο αντικείμενο στο χώρο όπως ένα έπιπλο και το υπόλοιπο 10% το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε μια χρωματική ποικιλία και να κάνουμε τον χώρο μας ξεχωριστό.

 

Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε το μαύρο

Το μαύρο είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα αλλά αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να απογειώσει την αισθητική ενός χώρου. Οι κουζίνες σε σκούρα χρώματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Συνδυάστε το μαύρο με κάποιο φωτεινό χρώμα για να σπάσετε τη μονοτονία και θα έχετε ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Αν από την άλλη δεν σας πάει το μαύρο δοκιμάστε τόνους του σκούρου καφέ ή του γκρι.

 

Τα καλύτερα χρώματα για μια ανακαίνιση σπιτιού: Ποια λάθη να αποφύγω

Το κλειδί για μια επιτυχημένη επιλογή χρώματος για την ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι η ισορροπία. Δεν χρειάζεται να είστε συντηρητικοί με τις επιλογές. Τολμήστε να δοκιμάσετε νέα χρώματα και συνδυασμούς. Από την άλλη πλευρά όμως μην το παρακάνετε γιατί μπορεί αυτό να σας οδηγήσει σε αστοχίες και ένα συνολικό κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Τολμήστε αλλά με μέτρο!

 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Νο1 εταιρεία ανακαινίσεων  για να ζητήσετε τη συμβουλή μας.

Μοιραστείτε το!