fbpx

Αν βρίσκεστε στο σημείο που ψάχνετε ιδέες για να ανανεώσετε το χώρο σας θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πάρα πολλοί που προτείνουν διάφορες συμβουλές ανακαίνισης και διακόσμησης. Από τα μαγαζιά επίπλων μέχρι τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές προτάσεις και να σας τις παρουσιάσουμε. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε τα κορυφαία Tips και συμβουλές ανακαίνισης από την Fouskas Construction

Δείτε τις προσφορές μας και επιλέξτε το πακέτο ανακαίνισης που σας ταιριάζει

Tips και συμβουλές ανακαίνισης: Νούμερο ένα κανόνας. Έλεγχος υδραυλικών και ηλεκτρολογικών.

Πριν ξεκινήσετε μια ανακαίνιση, βεβαιωθείτε ότι τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά είναι σε καλή κατάσταση  και εάν υπάρχουν δομικές διορθωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν, όπως η αλλαγή σωληνώσεων καλωδιώσεων κλπ. Το να ξεκινήσετε από μια καλή βάση είναι μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές ανακαίνισης που μπορεί να πάρετε.

Εκτίμηση κόστους ανακαίνισης

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας, να εξετάσετε όλες τις επιλογές σας και να ελέγξετε το εκτιμώμενο κόστος πριν ξεκινήσετε να γκρεμίζετε τοίχους και να αγοράζετε νέα έπιπλα. Το να καθορίσετε από την αρχή το ύψος του προϋπολογισμού σας βοηθάει να λάβετε σωστές και γρήγορες αποφάσεις και να μην έχετε άγχος. Ένα οργανωμένο συνεργείο ανακαινίσεων οφείλει να σας δώσει από την αρχή μια ακριβή εκτίμηση του συνολικού κόστους. Είναι ένας παράγοντας που δείχνει και το επίπεδο του επαγγελματισμού και της εμπειρίας του συνεργείου. Στην Fouskas Construction δεσμευόμαστε για τις προτάσεις που κάνουμε για μια ανακαίνιση, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το πιο σημαντικό σε μια ανακαίνιση είναι να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα

Η ύπαρξη λεπτομερών σχεδίων και χρονοδιαγραμμάτων πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση είναι ζωτικής σημασίας για να είστε μέσα στον προϋπολογισμό. Πάνω σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ο ένας είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία στον χώρο της ανακαίνισης από την αρχή ώστε να αναλάβει εξολοκλήρου το έργο μέχρι το τέλος. Η άλλη επιλογή είναι να επιδιώξετε μόνοι σας να οργανώσετε όλες τις εργασίες και να συντονίσετε τους διάφορους μάστορες που θα χρειαστείτε.

Επιδιώξτε το οικονομικό και όχι το φτηνό

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας για να επιλέξετε τα σημεία όπου θα δαπανήσετε περισσότερα χρήματα. Ξοδεύετε σε εκείνα τα πράγματα που αγγίζετε καθημερινά. Οι πόρτες, οι βρύσες, οι ηλεκτρικές συσκευές και τα  ντουλάπια κουζίνας. Η ευχάριστη καθημερινή εμπειρία της χρήσης ποιοτικών υλικών δημιουργεί μια αίσθηση ότι ζείτε σε ένα όμορφο και φιλόξενο σπίτι.

Δημιουργήστε το δικό σας στιλ ανάλογα με τις ανάγκες σας

Κάθε σπίτι είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Μην προσπαθείτε να αντιγράψετε κάτι που είδατε σε ένα περιοδικό ή σε ένα site. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα τα καταφέρετε το ίδιο καλά. Εκμεταλλευτείτε τα θετικά του δικού σας σπιτιού. Δημιουργήστε κάτι μοναδικό σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Σίγουρα θα είναι καλύτερο από κάτι που είδατε σε ένα άλλο σπίτι και προσπαθείτε να μιμηθείτε.

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Ξεκινήστε την ανακαίνιση από την κουζίνα

Όταν έχουμε να κάνουμε με μια ανακαίνιση σπιτιού, συνήθως ξεκινάμε με την κουζίνα, το χώρο του καθιστικού και τα μπάνια, καθώς αυτά είναι τα μεγάλα σημεία που κοστίζουν περισσότερο, θα πάρουν τον περισσότερο χρόνο να ετοιμαστούν και βέβαια θα χρησιμοποιούνται συχνότερα. Η κουζίνα είναι ίσως το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού και αποτελεί συνδετικό κρίκο με το σαλόνι και πολλές φορές είναι ένας ενιαίος χώρος. Θα ήταν μια έξυπνη κίνηση από πλευράς οργάνωσης να ξεκινήσετε από εκεί την ανακαίνισή σας!

Ανακαλύψτε περισσότερα για την ανακαίνιση κουζίνας

Ανακαίνιση με προοπτική πώλησης ή ενοικίασης

Αν και η προοπτική της ανακαίνισης ενός χώρου με σκοπό την πώληση ή την ενοικίασή του είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες. Το λευκό, τα γκρίζο και γενικότερα τα ουδέτερα χρώματα επιτρέπουν στους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές να φανταστούν καλύτερα πώς θα φαίνονται τα έπιπλά τους σε αυτό το χώρο. Επιλέξτε γενικότερα χρώματα χωρίς έντονο αποτύπωμα ώστε να αφήσετε την πρωτοβουλία στον επόμενο ιδιοκτήτη. Επίσης, μην κάνετε μεγάλες παρεμβάσεις που θα δώσουν ένα ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο γιατί αυτό μπορεί να αποτρέψει κάποιους να έρθουν. Κινηθείτε με γνώμονα την απλότητα και την ποιότητα.

 

Tips και συμβουλές ανακαίνισης : Ο χρυσός κανόνας

Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν σε αυτό. Το φως είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που αναδεικνύει ένα σπίτι. Σκεφτείτε ακόμα και να προσθέσετε ένα παράθυρο προκειμένου να κάνετε το χώρο σας να λάμπει!

Επικοινωνήστε με το έμπειρο δυναμικό της Fouskas Construction για ένα πλάνο ανακαίνισης σπιτιού

Μοιραστείτε το!