fbpx

Ο χώρος της τραπεζαρίας συνιστά έναν χώρο στον οποίο τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη σημασία και όλοι έχουμε αγαπήσει πολύ περισσότερο. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι δεν τον χρησιμοποιούμε όσο συχνά θα έπρεπε αλλά κατά βάση σε γιορτές και μεγάλες συναθροίσεις. Το περισσότερο καιρό λειτουργεί ως διακοσμητικός χώρος και σημείο μέσα σε ένα σπίτι. Ήρθε η ώρα όμως να αλλάξει και να αποκτήσει νέο αέρα. Εμείς λοιπόν, ετοιμάσαμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για να αναβαθμίσετε εύκολα και οικονομικά την τραπεζαρία σας.

Πειραματιστείτε με συνδυασμούς στυλ για την διακόσμηση της τραπεζαρίας σας

Αν σας αρέσουν διαφορετικά στυλ διακόσμησης μπορείτε να τα συνδυάσετε και να δημιουργήσετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συνδυάστε vintage στοιχεία με άλλα σύγχρονα και δείτε την τραπεζαρία σας να αποκτάει μια πανέμορφη αισθητική εικόνα. Τοποθετείστε ένα όμορφο παλιό  τραπέζι και βάψτε το σε όποιο χρώμα επιθυμείτε.

Επιλέξτε πιο σύγχρονες καρέκλες οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι όλες το ίδιο. Αν αγαπάτε τις παλιές καρέκλες μπορείτε να προμηθευτείτε ή να κρατήσετε αυτές που ήδη έχετε και να τις βάψετε σε αποχρώσεις που εσείς θέλετε και ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύνολο. Αν αγαπάτε τα μοντέρνα στοιχεία τότε ο φωτισμός εδώ μπορεί να κάνει την διαφορά. Επιλέξτε μοντέρνα φωτιστικά που μαζί με την προσθήκη μεταλλικών διακοσμητικών πάνω στην τραπεζαρία σας θα συνθέσουν μια ξεχωριστά σύγχρονη εικόνα.

Τολμήστε στο χώρο της τραπεζαρίας να προσθέσετε μια όμορφη βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και διαχρονικά καλαίσθητα στοιχεία μέσα σε ένα σπίτι. Αν αγαπάτε το διάβασμα, τα βιβλία και έχετε την δική σας αγαπημένη συλλογή τότε τι πιο ωραίο από το να συνδυάσετε τον χώρο της τραπεζαρίας με την βιβλιοθήκη σας.  Συνδυάζοντας τους δύο χώρους αυτούς έχετε την δυνατότητα πέρα από το να γευματίζετε, να κάθεστε και να απολαμβάνεται το αγαπημένο σας βιβλίο.

Επίσης, τι πιο όμορφο για την διακόσμηση του τοίχου της τραπεζαρίας σας από μια βιβλιοθήκη. Συνδυάστε υλικά μεταξύ τους και διακοσμήσετε μερικά από τα ράφια της βιβλιοθήκης με όμορφα κεραμικά σκευή τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση στα γεύματα σας. Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών θα κάνει την τραπεζαρία σας μια όμορφη σύνθεση και έναν πολυμορφικό χώρο.

Αλλάξτε τις κουρτίνες και προσθέστε ένα ιδιαίτερο χαλί

Οι κουρτίνες αποτελούν ένα επίσης βασικό στοιχειό σε μια τραπεζαρία εφόσον φυσικά βρίσκεται κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα. Αν η τραπεζαρία σας βρίσκεται κοντά σε τέτοια σημεία η αλλαγή των κουρτινών θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την τραπεζαρία σας. Επιλέξτε αέρινα υφάσματα, όπως  λινό ή δαντέλα και σε γήινες αποχρώσεις που θα προσφέρουν περισσότερο φώς στον χώρο.

Σημαντικό είναι οι κουρτίνες της τραπεζαρίας να ταιριάζουν με αυτές του καθιστικού εφόσον οι δύο αυτοί χώροι συνδέονται. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί αρμονία και ισορροπία  συνθέτοντας έναν ενιαίο χώρο. Τα σχέδια των κουρτινών επίσης καλό είναι να μην είναι έντονα καθώς αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στο μάτι.

Η επιλογή ενός εντυπωσιακού χαλιού για τον χώρο της τραπεζαρίας συνιστά επίσης μια εύκολη και οικονομική πρόταση για να δώσετε νέο αέρα στην τραπεζαρία σας. Το σχήμα του χαλιού καλό είναι να ακολουθεί αυτό της τραπεζαρίας. Η επιλογή ενός χαλιού  θα προσφέρει ζεστασιά στο χώρο ειδικά τους κρύους μήνες ενώ του καλοκαιρινούς μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ψάθινο που συνιστά και ένα από τα μεγαλύτερα trends στην εσωτερική διακόσμηση.

Όλα είναι θέμα φωτισμού

Ο φωτισμός, φυσικός και τεχνητός, παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα  της τραπεζαρίας σας. Αν την ημέρα λούζεται από φυσικό φώς μπορείτε να προσθέσετε όμορφα βάζα με λουλούδια ή και κλαδιά δέντρων. Το βράδυ όμως ο σωστός και μελετημένος φωτισμός θα διαμορφώσει την ατμόσφαιρα στον χώρο. Ένα πρωτοποριακό φωτιστικό ή ένας πολυέλαιος στο κέντρο της τραπεζαρίας θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας έτσι και την συνολική διακόσμηση της τραπεζαρίας σας.

Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό μπορεί να δώσει μια έξτρα πολυτέλεια στον χώρο, ενώ μια κορυφαία πρόταση είναι πιο μικρές λάμπες σε διαφορετικά μήκη που κρέμονται από τον τοίχο και δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα βιομηχανικού στυλ.

Χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία

Αν έχετε βαρεθεί τον χώρο της ταπετσαρίας ως έχει μπορείτε να βάψετε  ένα από τους τοίχους αυτής σε ένα έντονο χρώμα ή  επενδύσετε σε μια ταπετσαρία με όμορφα σχέδια. Τα floral σχέδια μπορούν να προσδώσουν μια ιδιαιτέρα ξεχωριστή αίσθηση στην γωνία αυτή του σπιτιού σας. Τέλος, επιλέξτε όμορφα και προσεγμένα διακοσμητικά στοιχειά. Πίνακες, κάδρα με όμορφες απεικονίσεις και σχέδια αγαπημένων σας καλλιτεχνών καθώς και βάζα με λουλούδια εποχής είναι μοναδικές προτάσεις.

 Οι παραπάνω ιδέες είναι όμορφες, εύκολες και οικονομικές και μπορούν άμεσα να αναβαθμίσουν την τραπεζαρία σας. Τολμήστε την αλλαγή και δείτε την διάθεση σας να αλλάζει.

Μοιραστείτε το!