fbpx

Η σωστή επιλογή δαπέδου σε μία ανακαίνιση σπιτιού είναι το πιο σημαντικό βήμα και γι αυτό πρέπει να γίνεται με προσοχή και κατάλληλη ενημέρωση από τους ειδικούς. Οι επιλογές που έχετε όσον αφορά τα υλικά, το ύφος, και την ποιότητα είναι πάρα πολλές και μπορούν να καλύψουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις. Το δάπεδο που θα προτιμήσετε για τον χώρο σας είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επαγγελματικό χώρο θα πρέπει να σας καλύπτει ποιοτικά, οικονομικά, αισθητικά και να προσφέρει τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του για την διευκόλυνση της καθημερινότητάς σας. Συνδυάζοντας, λοιπόν, το κόστος με το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και την οικολογική συνείδηση μπορείτε εύκολα να καταλήξετε στο ιδανικό δάπεδο.

Ξύλινα Δάπεδα (μασίφ και πολλαπλών στρώσεων ή ημιμασίφ)

dapedo-laminate-anakainisi-1

Τα ξύλινα δάπεδα μεταμορφώνουν τον χώρο σας και προσδίδουν ζεστασιά, θαλπωρή και στυλ. Το ξύλο σαν υλικό είναι μοναδικό, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσφέρει ένα ευχάριστο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα που εκπέμπει την προσωπικότητα του εκάστοτε χρήστη. Είτε πρόκειται για νέα κατασκευή, είτε για ανακαίνιση, θα βρείτε στην αγορά πολλά είδη ξύλου (Δρυς φυσική και καπνιστή, Σφένδαμος, Δεσποτάκι, Οξιά, Bamboo και πολλά άλλα) σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και επεξεργασίας της επιφάνειας που αναδεικνύει τη φυσική υφή του και που θα ταιριάξουν στο δικό σας στυλ. Προτιμήστε δάπεδα εξειδικευμένων κατασκευαστών που διακρίνονται για την ποιότητα, την ποικιλία και την ιδιαίτερη αισθητική τους. Επιπλέον ελέγξτε αν διαθέτουν πιστοποιητικό FSC που επιβεβαιώνει την υπεύθυνη υλοτομία που δεν εξαντλεί τους δασικούς πόρους και συνεπώς σέβεται το περιβάλλον. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε ξύλινο δάπεδο είναι διαφορετικό διότι μιλάμε για ένα φυσικό και ζωντανό υλικό. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιλογή του είναι το χρώμα, το πάχος και το τελικό φινίρισμα. Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν κάνετε μία ανακαίνιση σπιτιού  πρέπει επίσης να ξέρετε ότι όλα τα μασίφ πατώματα είναι ανθεκτικά και η επεξεργασία της επιφάνειας με  οικολογικό βερνίκι αυξάνει την αντοχή τους στην φθορά.

Προγυαλισμένο δάπεδο

dapedo-laminate-anakainisi-2

Πρόκειται για ένα ξύλινο δάπεδο που αποτελείται από τρεις στρώσεις. Η πρώτη στρώση είναι από φυσικό ξύλο μασίφ πάχους 4 mm, το εσωτερικό από έλατο ή πεύκο και η βάση από κόντρα πλακέ, που βοηθάει  στο να μην κυρτώνει το ξύλο (συνήθως από υγρασία). Είναι οικολογικό καθώς χρειάζεται μικρότερη ποσότητα ξύλου (πρώτης ύλης) σε σχέση με το μασίφ δάπεδο και έτσι γίνεται πιο σωστή διαχείριση των φυσικών δασών του πλανήτη μας. Είναι πιο οικονομικό, ανθεκτικό στην υγρασία και καθαρίζεται εύκολα. Προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση.  Η τελική του επιφάνεια είναι περασμένη με 7 στρώσεις βερνίκι γεγονός που βελτιώνει πολύ την αντοχή του σε σχέση με το μασίφ δάπεδο που γυαλίζεται μετά την τοποθέτηση του. Είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικό στους λεκέδες και άλλες δυσχρωμίες από άλλα δάπεδα στο χώρο του σπιτιού σας. Η τοποθέτηση γίνεται γρήγορα, εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα διευκολύνοντας πολύ τη διάρκεια μιας ανακαίνισης σπιτιού. Μπορεί να τοποθετηθεί πλωτό, με ένα ειδικό υπόστρωμα πάνω σε οποιαδήποτε υφιστάμενη επιφάνεια αρκεί να είναι λεία και κολλητό απευθείας πάνω στην υπάρχουσα επιφάνεια που και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είναι λεία. Σε περίπτωση που θα κολληθεί πάνω σε τσιμεντοκονία πρέπει να ασταρωθεί και μετά να κολληθεί το δάπεδο με ελαστική κόλλα. Δεν υπάρχει αρμός διαστολής του ξύλου οπότε έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Εάν επιθυμείτε ενδοδαπέδια θέρμανση καλό είναι να  τοποθετηθεί κολλητό διότι στην περίπτωση του πλωτού πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπόστρωμα κατάλληλο για ενδοδαπέδια θέρμανση. Οι διαστάσεις του είναι: πάχος 14 mm, πλάτος 190 mm και μήκος 2250 mm. Το πάχος του ωφέλιμου ξύλου είναι 3,5mm με 4mm αντίστοιχα, ενώ το δάπεδο μπορεί να δεχθεί τρίψιμο 3 φορές (με συχνότητα κάθε 15 χρόνια). Τα προγυαλισμένα δάπεδα είναι ιδανικά για κάθε χώρο και στυλ. Τα προγυαλισμένα, ημιμασίφ ξύλινα δάπεδα, συνδυάζουν το παραδοσιακό πάτωμα με την αισθητική και την οικολογική συνείδηση του σήμερα, βασισμένα στην τεχνολογία.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξύλινα δάπεδα  θέλουν προστασία από τον ήλιο και προσοχή κατά την μετακίνηση επίπλων για να μην γδέρνονται.

Τα δάπεδα πολλαπλών στρώσεων ή αλλιώς ημιμασίφ αποτελούνται από μια στρώση φυσικού ξύλου στην επιφάνεια που είναι επικολλημένη επάνω σε κάποιο άλλο υλικό βάσης (κόντρα πλακέ, OSB, HDF) με αποτέλεσμα να είναι πολύ ανθεκτικά και σταθερά. Τα δάπεδα αυτά είναι ιδανικά για ανακαινίσεις λόγω του ότι τοποθετούνται γρήγορα, εύκολα (πλωτά ή κολλητά)  και πάνω από οποιοδήποτε υφιστάμενη επίπεδη επιφάνεια. Επιπλέον είναι κατάλληλα για να τοποθετηθούν πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση.

Δάπεδο LAMINATE

dapedo-laminate-anakainisi-3

Το δάπεδο  laminate  είναι η ιδανική λύση για δάπεδα νέων ή παλαιών κτιρίων, κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων υψηλών απαιτήσεων. Κατασκευάζεται από μοριοσανίδα ανακυκλωμένου ξύλου σε λωρίδες, με διαστάσεις που προσφέρουν γρήγορο αισθητικό αποτέλεσμα. Η τελική του επιφάνεια θυμίζει ξύλινο πάτωμα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην τριβή, στα χτυπήματα, δεν απορροφά λεκέδες, καθαρίζεται εύκολα και τα χρώματα του δεν αλλοιώνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι αντιολισθητικά, αντιστατικά, αντιαλλεργικά, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και ιδανικά για ανακαινίσεις χώρων λόγω του μικρού πάχους τους (7 και 8 χιλ. – επίσης σε 9 & 10 χιλ. σε δάπεδα ειδικών απαιτήσεων). Οι σανίδες είναι ειδικά διαμορφωμένες για να κουμπώνουν μεταξύ τους δίνοντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Τα δάπεδα laminate συναρμολογούνται εύκολα και γρήγορα (η τοποθέτηση διαρκεί μόνο μερικές ώρες) πάνω σε οποιοδήποτε δάπεδο χωρίς να απαιτείται η χρήση κόλλας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε απομιμήσεις ξύλου (ρεαλιστική υφή και απεικόνιση) ή άλλων υλικών. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση και με ένα ειδικό ηχομονωτικό υπόστρωμα βελτιώνουν σημαντικά την ακουστική και την ηχομόνωση του χώρου σας. Είναι οικονομικά, έχουν εγγύηση από 15 έως και 25 χρόνια και γενικά θεωρείται μια από τις κορυφαίες επιλογές για την  επίστρωση δαπέδων.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει μερικές ή πλήρεις ανακαινίσεις σπιτιών και ξενοδοχείων και χρησιμοποιεί άριστης ποιότητας υλικά για δάπεδα διάφορων επώνυμων εταιρειών. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την ανακαίνιση του χώρου σας αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!