fbpx

Η γενική ανακαίνιση διαμερίσματος αποτελεί ένα όνειρο για κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας και ταυτόχρονα μια ευχάριστη πρόκληση για κάθε επαγγελματία του χώρου. Πολλές φορές, η εξ ολοκλήρου ανακαίνιση σπιτιού, απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια από το χτίσιμο από την αρχή. Γιατί αυτό; Για έναν απλούστατο λόγο. Η γενική ανακαίνιση δεν σημαίνει απλά πετάω ότι παλιό δεν μου αρέσει. Πρέπει πρώτα να γίνει πλήρης έλεγχος και αξιολόγηση όλων των σημείων του σπιτιού από μηχανικής πλευράς. Αφού γίνει αυτό, θα είναι σε θέση ένας επαγγελματίας να προτείνει ένα σχέδιο. Η μεθοδολογία που ακολουθούμε στην Fouskas Constructions είναι αποτέλεσμα χρόνων μελέτης και βαθιάς αντίληψης του τι σημαίνει μια ανακαίνιση. Τόσο για έναν επαγγελματία όσο κυρίως για τον άνθρωπο/ιδιοκτήτη που μας εμπιστεύεται να κάνουμε αυτό το μοναδικό έργο.

 

Γενική ανακαίνιση διαμερίσματος:

Βήμα 1: Συζήτηση

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως το πρώτο βήμα είναι και το πλέον καθοριστικό μιας επιτυχημένης ανακαίνισης. Η ανακαίνιση είναι κάτι παραπάνω από μια απλή τεχνική εργασία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια γενική ανακαίνιση σπιτιού. Είναι τα όνειρα και οι επιθυμίες του ιδιοκτήτη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μαζί με τα όνειρά του όμως κατοικούν και οι φόβοι και οι αγωνίες του για το κόστος, τις εργασίες και τις κατάλληλες επιλογές που πρέπει να πάρει. Σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινάει το πρώτο βήμα. Θεωρούμε απαραίτητο να:

  • Συζητήσουμε για το στιλ που θέλετε να έχει το σπίτι.
  • Ξεκαθαρίσουμε τα λειτουργικά προβλήματα που έχει το σπίτι και το τι πρέπει να αλλάξει.
  • Δώσουμε εγγυημένη προσφορά για ότι συζητήσαμε ώστε να είστε εξασφαλισμένοι πως τα πράγματα θα πάνε όπως έχετε σχεδιάσει.

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού μας, το οποίο το θεωρούμε απαραίτητο συστατικό μια ειλικρινούς και καλής συνεργασίας είναι οι ξεκάθαροι όροι. Από την αρχή, θα έχετε μια εικόνα του κόστους ώστε να αισθάνεστε και εσείς ασφάλεια ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Επίσης, μεγάλης σημασίας είναι να μπορέσουμε να δούμε την αντίληψη και την αισθητική που έχετε για το χώρο. Εσείς είστε αυτοί που θα δώσετε το στίγμα και εμείς θα κάνουμε τις ανάλογες προτάσεις. Τέλος, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα λειτουργικά προβλήματα του χώρου. Αυτά, μετά την ανακαίνιση πρέπει να πάψουν να υπάρχουν με κάθε τρόπο.

Βήμα 2: Επιθεώρηση-Μέτρηση-Καταγραφή

Μετά την πρώτη μας επαφή και την καταγραφή των αναγκών του σπιτιού, σειρά έχει μια επίσκεψη στο χώρο με την ιδιότητα του μηχανικού. Σε αυτό το στάδιο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και έλεγχοι από τον σύμβουλο-μηχανικό. Να αναφέρουμε πως το ραντεβού είναι πάντα κατόπιν συνεννόησης. Αναλυτικότερα σε αυτό το στάδιο ο μηχανικός ελέγχει:

  • Το γενικό περιβάλλον
  • Τα γειτονικά κτίσματα
  • Το γενικότερο στιλ της γύρω περιοχής
  • Το φυσικό φως
  • Τον προσανατολισμό

Όλα αυτά τα στοιχεία θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο, το οποίο θα είναι σωστό από μηχανικής άποψης και ταυτόχρονα θα συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το όραμά σας για το νέο σας σπίτι.

Βήμα 3: Αποτύπωση του τελικού σχεδίου

Έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ήρθε ή ώρα των τελικών μετρήσεων. Το σπίτι θα περάσει από ακτινογραφία. Κάθε γωνία, κάθε δοκάρι, κάθε τοίχος, θα μετρηθεί με ακρίβεια χιλιοστού με μεθόδους λέιζερ. Επίσης, όλες οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις θα περάσουν από ενδελεχή επιθεώρηση. Αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις, χρησιμοποιώντας το εργαλείο της αποτύπωσης και κάνοντας χρήση όλων των φωτογραφιών του χώρου, θα εισέλθουμε στην τελική φάση του σχεδιασμού.

Γενική ανακαίνιση σπιτιού : Υλοποίηση

Αφού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας και σχεδιασμού τότε μπαίνουμε στο στάδιο της υλοποίησης. Για να δημιουργήσεις κάτι νέο πρέπει πρώτα να ξηλώσεις το παλιό. Στάση πρώτη λοιπόν η κατεδάφιση και οι αποξηλώσεις. Σε αυτό το σημείο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικά για τις παλαιές κατοικίες δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Ακόμα όμως και για τις εργασίες μικρής κλίμακας, όπως είναι οι αποξηλώσεις στο μπάνιο ή την κουζίνα (πλακάκια κλπ) είναι απαραίτητη η εμπειρία και η γνώση ενός καλού συνεργείου που αποτελείται από επαγγελματίες τεχνίτες.

Δείτε τα πακέτα προσφορών μας για ανακαίνιση σπιτιού που καλύπτουν κάθε ανάγκη σας

Τελική συμβουλή για μια σωστή και ποιοτική γενική ανακαίνιση σπιτιού

Αφού διαπιστώσατε με όλα τα παραπάνω πόσο ακρίβεια και σωστή οργάνωση χρειάζεται από πλευράς ενός μηχανικού για να ολοκληρώσει ένα έργο όπως αυτό της ανακαίνισης σπιτιού, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως χρειάζεται η ίδια οργάνωση και μεθοδικότητα και από τη δική σας πλευρά. Μην επιτρέψετε να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Να εμπιστευτείτε μόνο τους επαγγελματίες με εμπειρία στο χώρο της ανακαίνισης σπιτιού.

Διαβάστε περισσότερα tips και συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού

Μοιραστείτε το!