fbpx

Το γκρι και το λευκό χρώμα μπορούν να δώσουν σε μια ανακαίνιση ότι στυλ επιθυμείτε. Τα χρώματα αυτά ταιριάζουν τόσο σε μια μοντέρνα, σύγχρονη, high-tech κουζίνα όσο και σε μια παραδοσιακή δημιουργώντας κάθε φορά την ανάλογη ατμόσφαιρα. Τα τελευταία χρόνια οι γκρι και οι λευκές κουζίνες έγιναν πολύ δημοφιλείς. Τι είναι όμως αυτό που τραβάει το βλέμμα και τις κάνει επιθυμητές στην πλειοψηφία των χρηστών; Πώς θα επιλέξετε γκρι και λευκά ντουλάπια σε μία ανακαίνιση κουζίνας; Θα σας δείξουμε τα υπέρ και τα κατά για γκρι και λευκούς χώρους και πώς τα δυο αυτά χρώματα μπορούν να συνυπάρχουν, πώς να συνδυάσετε γκρι με λευκό και να δημιουργήσετε μια κουζίνα μοντέρνα και στυλάτη που θα συμπληρώσει αρμονικά το χώρο σας και την προσωπικότητά σας.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τις γκρι και λευκές κουζίνες αρκετά μονότονες. Θα σας δείξουμε πως μπορείτε ανακαινίζοντας την κουζίνα σας να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους χρωματικούς συνδυασμούς και να καταλήξετε σε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Τις τελευταίες δεκαετίες το γκρι χρώμα, το ασημί και το μεταλλικό κέρδισαν τις προτιμήσεις και σε πολλές περιπτώσεις συναγωνίστηκαν με το λευκό χρώμα. Όμως τα δύο αυτά χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν όμορφους και με στυλ εσωτερικούς χώρους. Πολλοί θα αναρωτιέστε ποιο είναι το κριτήριο για μια ποιοτική και φινετσάτη κουζίνα; Είναι η αισθητική του χώρου και η αυθεντικότητα; Είναι το στυλ, η εμφάνιση ή η ατμόσφαιρα; Η διακόσμηση και ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με γκρι και λευκό χρώμα μπορεί να είναι μοναδικά για κάθε ιδιοκτήτη καθώς το γκρι προσφέρει τόσες πολλές αποχρώσεις που ταιριάζουν και καλύπτουν σχεδόν οποιοδήποτε στυλ.

Όταν θέλετε να δώσετε έμφαση στην πολυτέλεια μιας λευκής και γκρι κουζίνας θα πρέπει να κινηθείτε σε στυλ Rococo ή Empire. Οι γκρι και λευκές κουζίνες μπορούν να σχεδιαστούν για να εξυπηρετήσουν διάφορα στυλ όπως ρετρό, παραδοσιακά, vintage, μοντέρνα κ.ά. Ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση μιας κουζίνας πρέπει να αντανακλά τον τρόπο ζωής των χρηστών και το γούστο τους.

Το γκρι και το λευκό είναι ένας αρμονικός συνδυασμός που προσδίδει εξαιρετική κομψότητα στο χώρο. Οι ειδικοί προτιμούν να συνδυάζουν το γκρι με το λευκό και ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα η τελική εμφάνιση μπορεί να βελτιωθεί με έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το καφέ, το πράσινο, το μωβ, κ.ά. Το πορτοκαλί και το κόκκινο δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα αν συνδυαστούν με το γκρι. Το έντονο κίτρινο θα δώσει φωτεινότητα ενώ το πράσινο φρεσκάδα και φυσικότητα. Το μωβ είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός με το γκρι και το λευκό σε μια κουζίνα. Υπάρχει λόγος που αυτός ο κομψός συνδυασμός χρωμάτων είναι τόσο δημοφιλής ο οποίος δεν είναι η τάση της μόδας. Το γκρι είναι κατευναστικό, χαλαρώνει και παίρνει το στρες. Και το λευκό και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε χώρους μεγάλων διαστάσεων όσο και σε μικρές κουζίνες.

Ο συνδυασμός του γκρι και του λευκού σε μια κουζίνα μπορεί να σας δώσει πολλές επιλογές. Για παράδειγμα γκρι χρώμα στον τοίχο, γκρι ντουλάπια κουζίνας συνδυασμένα με λευκά ντουλάπια δηλαδή γκρι τοίχος σαν φόντο για τα λευκά ντουλάπια και αντίστροφα. Έρευνες απέδειξαν ότι οι αποχρώσεις του γκρι επηρεάζουν τον άνθρωπο με θετικό τρόπο δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του συνδυασμού είναι ότι το γκρι χρώμα είναι λιγότερο ευαίσθητο σε όλα τα είδη λεκέδων κάτι πολύ καλό για το χρόνο και την τσέπη σας. Οι λευκές και γκρι κουζίνες μοιάζουν πιο κομψές και πολυτελείς. Δείχνουν καθαρές, άνετες και φιλόξενες. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του συνδυασμού είναι η περίπτωση της λάθος επιλογής απόχρωσης διότι τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σκούρο και η κουζίνα να μοιάζει μουντή. Για το λόγο αυτόν καλό είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς που θα λάβουν υπόψιν το μέγεθος του χώρου, το φωτισμό του (φυσικό ή τεχνητό), το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού και θα προσθέσουν τα κατάλληλα διακοσμητικά για να είστε υπερήφανοι για την κουζίνα σας.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας:

Ο φωτισμός είναι βασικό στοιχείο κυρίως σε μικρές κουζίνες. Αν ο χώρος σας είναι μεγάλος και φωτίζεται αρκετά μπορείτε να διαλέξετε όποια απόχρωση θέλετε. Ακόμη και το πιο σκούρο γκρι (ανθρακί) μπορεί να δείξει τέλειο σε ένα χώρο με αρκετό φως. Αντίστοιχα σε μικρούς χώρους είναι καλύτερα να επιλέξετε πιο απαλές αποχρώσεις του γκρι για να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Μπορείτε για παράδειγμα να βάψετε την κουζίνα λευκή και να επιλέξετε το γκρι στα ντουλάπια, στη νησίδα, στις ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Προτιμήστε ντουλάπια κουζίνας από γυαλί ή ένα γυάλινο τραπέζι και όχι ογκώδη έπιπλα αν ο χώρος της κουζίνας είναι περιορισμένος.

Η Ι.Φούσκας Τεχνική Κατασκευαστική εταιρεία αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις σε διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!