fbpx

Επενδύοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας

Η σύγχρονη τάση του καιρού μας για εξ αποστάσεως εργασία  ή αλλιώς εργασία από το σπίτι έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον εργασιακό κλάδο σε πολλούς τομείς όπως επίσης έχει επιφέρει και κάποιες κοινωνικές αλλαγές. Πλέον οι άνθρωποι επιλέγουν μα μείνουν σπίτι να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, να μην χάνονται στις μετακινήσεις, να μην αγοράζουν “ρούχα γραφείου” αλλά να επενδύουν σε μια άλλη ποιότητα ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας ζωής για όλους εσάς τους εκ της οικείας ορμώμενους εργαζομένους έχουμε μερικές προτάσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού σας και συγκεκριμένα του χώρου του γραφείου σας που ίσως σας αλλάξουν τη ζωή!

Οι βασικοί πυλώνες ενός γραφείου ( σπιτιού ή όχι δεν  έχει σημασία) είναι τρεις:

  • Άνεση

Το παν σε ένα γραφείο είναι αυτό να είναι άνετο. Αυτό δεν σημαίνει απλά να έχει μια καλή καρέκλα ή ένα μεγάλο γραφείο. Η μεγάλη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι: Πόσα τετραγωνικά πραγματικά χρειάζεσαι ; λίγα περισσότερα θα εμποδίσουν την ανάπτυξη τους υπόλοιπου σπιτιού και λίγα λιγότερα θα σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

Η άνεση από σχεδιαστικής πλευράς έχει μία ολιστική αντιμετώπιση. Το χρώμα του τοίχου που έχεις απέναντί σου. Το σημείο του σπιτιού που επιλέγεις να έχεις το γραφείο σου. Πολλές φορές μια πόρτα, ένα ράφι ή ακόμα και ένας τοίχος μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες γενναίες αλλαγές σε εκείνα τα σημεία για να έχετε ένα σωστό αποτέλεσμα.

  • Φωτισμός

Μαζί με τη άνεση ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας είναι ο φωτισμός. Ειδικά για αυτούς που επιλέγουν τις βραδινές ώρες να εργαστούν δεν υπάρχει κάπου αλλού να κοιτάξουν αν θέλουν να βρούνε τον πιο άμεσο τρόπο να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Έρευνες έχουν δείξει πως το χρώμα που έχει το φως (από ψυχρό λευκό έως θερμό κίτρινο) επηρεάζει την κατάσταση εγρήγορσης που βρισκόμαστε , μας ενεργοποιεί δηλαδή αναλόγως και είναι ικανό να δημιουργήσεις ένα κλίμα χαλάρωσης/εγρήγορσης μέσω του ελέγχου της έκκρισης της μελατονίνης που συνδέεται άμεσα με το επίπεδο του φωτός στο περιβάλλον.

  • Εργονομία

Απότοκος των δύο προηγούμενων επιλογών είναι η εργονομία. Είναι επίσης και η  βασική αιτία που καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για αυτές τις αλλαγές. Η εργονομία αφορά πάρα πολλά πράγματα. Οι πρίζες , τα φώτα, η πρόσβαση στο χώρο, το αν είναι αρκετά ήσυχο, το αν έχει το σωστό μικρόκλιμα όσο αφορά τη θερμοκρασία του χώρου , το αν είναι αρκετά πρακτικό, αν μπορώ να του κάνω και δεύτερη χρήση του χώρου όπως π.χ. στις περιπτώσεις ενιαίας σαλοκουζίνας (δείτε εδώ περισσότερα), πολυχρηστικά έπιπλα ή έπιπλα που ενσωματώνονται στο χώρο.

anakainisi-grafeiou-spitiouΣε σχέση με την ανακαίνιση ενός γραφείου που πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια πράγματα η ειδοποιός διαφορά και ταυτόχρονα το δύσκολο κομμάτι στο οποίο θα κληθείτε να δείξετε την σχεδιαστική σας επιδεξιότητα είναι το πώς θα χωρέσουν όλες αυτές οι αλλαγές αρμονικά στο χώρο του σπιτιού και με το λιγότερο κόστος, κόπο χρόνο.

Όπως βλέπουμε η ανακαίνιση ή η δημιουργία ενός γραφείου είναι μία ομάδα εργασιών από ηλεκτρολογικά και ξυλουργικά έως ελαιοχρωματισμούς και interiordesign.

Να θυμάστε πάντα. Μια επίσκεψη σε ένα πολυκατάστημα και η αγορά μερικών επίπλων δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό. Μια βόλτα στα μαγαζιά. Μια επίσκεψη σε έναν ειδικό  όμως και η γνώμη του είναι ικανή να επιφέρει δραστικές αλλαγές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Εάν προγραμματίζετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας γενικότερα ή του χώρου του γραφείου σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Μοιραστείτε το!