Το vintage στυλ διακόσμησης με ρουστίκ στοιχεία εξοχής έχει ξανά έρθει στο προσκήνιο και αποτελεί μια μοναδική πρόταση και για την κουζίνα. Υλικά και διακοσμητικά στοιχεία με αέρα μιας άλλης εποχής έχουν αρχίσει να επιλέγονται ολοένα περισσότερο. Αέρινα υφάσματα, φυσικά υλικά και χειροποίητα ειδή αποτελούν must στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα country σκηνικό.

Ακολουθήστε λοιπόν, 5 βασικά και απλά βήματα για να προσφέρετε και εσείς αέρα εξοχής στην κουζίνας σας.

1.Επιλέξτε το λευκό για την κουζίνα σας

Οι γήινες αποχρώσεις αποτελούν πάντα διαχρονικές και κλασικές επιλογές για την σύνθεση μιας κουζίνας με αέρα εξοχής. Οι λευκές κουζίνες φέρουν μια αέρινη και ανεπιτήδευτη ομορφιά και προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση στο μάτι. Σε πολλά εξοχικά σπίτια σε ευρωπαϊκές χώρες που είναι περιτριγυρισμένα από φύση επιλέγεται το λευκό, ένα χρώμα που επιτρέπει στο φυσικό φώς να διαχέεται άπλετο μέσα στον χώρο. Το λευκό άλλωστε είναι το χρώμα της καθαριότητας.

2.Συνδυάστε το ξύλο με γυάλινα ράφια

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό και όπως όλα τα φυσικά υλικά μας φέρνει στο μυαλό την εξοχή. Μπορείτε να επενδύσετε σε ξύλινα ντουλάπια τα όποια μπορείτε να τα βάψετε σε όποιο χρώμα εσείς επιθυμείτε. Οι αποχρώσεις του πρασίνου, όπως στο χρώμα της ελιάς ή του ξεθωριασμένου κόκκινου αποτελούν μοναδικές ιδέες. Αλλά και το χρώμα του ίδιου του ξύλου αποτελεί ότι πιο όμορφο σε μια κουζίνα.

Από την άλλη τα γυάλινα ράφια θα συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ανοιχτά ράφια πάνω στα οποία τοποθετήστε τα όμορφα κεραμικά και τα γυάλινα ποτήρια σας ώστε να τα αντικρίζετε καθημερινά. Επίσης, επιλέξτε μπρούτζινα στοιχεία, σε γάντζους, στη βρύση και στα πόμολα. Σκεύη που κρέμονται από γάντζους στον τοίχο είναι μια πολύ όμορφη διακοσμητική και λειτουργική πρόταση.

3.Κουζίνα με αέρα Κυκλάδων: Πείτε ναι στην πατητή τσιμεντοκονία για τον πάγκο ή και τον νιπτήρα

Η πατητή τσιμεντοκονία επιλέγεται πολύ τα τελευταία χρόνια για διάφορα σημεία ενός σπιτιού. Μπορείτε να την εντάξετε και στην κουζίνα σας προσφέροντας της έναν αέρα κυκλαδίτικης διακόσμησης και εσωτερική αρχιτεκτονικής. Αποτελεί άλλωστε μια κυκλαδίτικη τεχνική που παρατηρείται ακόμη και σήμερα σε πολλά νησιά.

Εφαρμόστε την στον πάγκο της κουζίνας ή και στον νιπτήρα και δώστε στην κουζίνα σας την αίσθηση της νησιωτικής εξοχής.Vintage και συγχρόνως απόλυτα σύγχρονη, συνθέτει ένα πανέμορφο σκηνικό. Φυσικά και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό ενώ δεν συνιστά μια ιδιαιτέρα ακριβή τεχνική.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα αυτή τότε μια εναλλακτική είναι ένας μαρμάρινος πάγκος, μία τάση που έχει επιστρέψει δυναμικά στη διακόσμηση. Ένας πάγκος σε ανοιχτούς τόνους με εμφανή τα «νεύρα» του μαρμάρου προσφέρει ένα το αποτέλεσμα minimal, καθαρό και απόλυτα διαχρονικό.

4.Πλακάκια με όμορφα σχεδία και μοτίβα

Τα πλακάκια με όμορφα μοτίβα ή και με φρούτα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια κουζίνα με αέρα εξοχής. Έχουμε ανάγκη να έρθουμε ξανά κοντά στην φύση και η τοποθέτηση τέτοιων πλακιδίων πάνω από τον πάγκο της κουζίνας θα σας γεμίσει θετική διάθεση. Ταπετσαρίες με λουλούδια, λαχανικά, φρούτα και φυσικά αρκετά καρό στοιχεία θα δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό μέσα στην κουζίνα σας.

5.Δώστε βάση στην διακόσμηση

Φυσικά αφήσαμε για το τέλος το βασικότερο και πιο εύκολο για όλους βήμα για να δώσετε αέρα εξοχής στην κουζίνα σας. Η διακόσμηση και η επιλογή στοιχειών με μικρό κόστος  μπορούν να συνθέσουν την πιο όμορφη εικόνα. Ξύλινες επιφάνειες και κεραμικά σκεύη, λινά υφάσματα, δαντέλα και καρό αποτελούν μερικά από τα πιο όμορφα country στοιχεία.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις κουρτίνες της κουζίνας σας και να επιλέξτε σχεδία όπως το καρό ή την λευκή δαντέλα. Αν έχετε παράθυρο στην κουζίνα ένα ακόμη όμορφο στοιχείο είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου άλλα και τα μυρωδιά που θα δώσουν έναν επιπλέον άρωμα εξοχής στην κουζίνα σας. Υφάσματα σε όμορφα σχέδια και χρώματα επίσης θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποια εξοχική κατοικία.

Τέλος, πείτε ένα μεγάλο ναι στα χειροποίητα ψάθινα καλάθια και χαλάκια που αποτελούν ιδανικές επιλογές όταν θέλουμε να συνθέσουμε μια country ατμόσφαιρα. Ενώ δώστε σημασία στην επιλογή του φωτισμού γιατί αυτός θα δώσει την αίσθηση ηρεμίας και ανεμελιάς στον χώρο.

 

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά βασικά και απλά βήματα καθώς και ιδέες ώστε να δώσετε αέρα εξοχής και στην δική σας κουζίνα. Ανανεώστε τον χώρο αυτόν και δείτε την διάθεση σας να αλλάζει θεματικά!