fbpx

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που αποτελεί προσωπικό «καταφύγιο» για κάθε άνθρωπο. Δεν είναι ένας χώρος παραμονής, αλλά είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι ήρεμος και ήσυχος. Η συνέχεια εξελίσσεται με την ανάγκη για την απόλαυση ενός ντους ή της προσωπικής περιποίησης. Ένας τέτοιος χώρος είναι ιδιαίτερος, όπως και η ανακαίνιση μπάνιου που πρέπει να μπει στο πρόγραμμα του προϋπολογισμού σας. Παρακάτω θα πάρετε μερικές ιδέες για μία ανακαίνιση μπάνιου, που η σύγχρονη τάση και οι ανάγκες των ανθρώπων ορίζουν. Επιπλέον, θα κατανοήσετε ότι το σύγχρονο μπάνιο είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό χώρο.

Για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που θα αφορά την επερχόμενη ανακαίνιση δεν μπορείτε να παραλείψετε την βοήθεια ενός ειδικού. Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν σχεδιαστή, ο οποίος θα αναλύσει το μέγεθος του χώρου και τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Μερικά πράγματα που μπορείτε να συζητήσετε με τον σχεδιαστή σε μία ανακαίνιση μπάνιου περιλαμβάνουν:

Ντους ή Μπάνιο: Το κύριο λουτρό έχει υποστεί κάποιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Οι γιγάντιες μπανιέρες, κάποτε υπερβολικά δημοφιλείς, έχουν χάσει τη χάρη τους. Αντί αυτού, οι άνθρωποι επιλέγουν την κατασκευή ντους, συμπεριλαμβανομένων των εναέριων ντους, ντους τοίχου, ντους χειρός, τύπου σπρέι ή βροχόπτωσης και άλλες τεχνολογίες που έχουν αλλάξει την εμπειρία στο χώρο. “Οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους στις μπανιέρες”, λένε οι ειδικοί. “Μπορούν να έχουν το ίδιο όφελος και να τελειώνουν σε πέντε λεπτά (με ντους).”

Η επιλογή ενός προσαρμοσμένου ντους σε μια μικρότερη μπανιέρα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διάταξη ενός λουτρού. Μια μεγάλη μπανιέρα με ένα ωραίο περιβάλλον καταλαμβάνει ένα τεράστιο χώρο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ντους σε πολύ μικρότερο χώρο, πλέον, κερδίζοντας χρήματα και χώρο. Επίσης, με την πατητή τσιμεντοκονία η διαμόρφωση του μπάνιου δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη και οικονομική

Αριθμός νεροχυτών μπάνιου: Συχνά οι πελάτες μας θα ζητήσουν δύο νιπτήρες σε ένα ανακαινισμένο μπάνιο. Μετά από την διερεύνηση αναγκών που επιτυγχάνουμε ανακαλύπτουμε ότι συνήθως οι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά ένα νεροχύτη και περισσότερο χώρο ντουλαπιών και ένα μεγάλο καθρέφτη. Ο διπλός νεροχύτης επιλεγόταν σε μεγάλα μπάνια, αλλά πλέον σπανίζει γιατί υδραυλικά ένα δεύτερος νεροχύτης μπάνιου μπορεί να αυξήσει την τιμή μιας ανακαίνισης, έτσι είναι σοφό να δώσουμε στο θέμα την προσοχή που απαιτείται πριν την τελική απόφαση.

Τα μπάνια είναι πολύ πιο προσωπικά από ότι ένα δωμάτιο. Αν και μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο να συζητήσουμε πράγματα όπως ένα ξεχωριστό δωμάτιο για το μπάνιο ή τον σχεδιασμό διπλών ντουζιέρων με καμπίνα, ωστόσο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αναδιαμόρφωση του μπάνιου βάσει της σύγχρονης τάσης. Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο περισσότερο από ποτέ.

Universal Design: Μια άλλη τάση στα κύρια μπάνια είναι η χρήση του καθολικού σχεδιασμού. Αυτή η προσέγγιση, που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, περιλαμβάνει μεγαλύτερες πόρτες, ντους χωρίς ανυψωμένο σκαλί περιμετρικά, μεγαλύτερες καμπίνες ντους και περισσότερο χώρο γύρω από τα έπιπλα μπάνιου. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος έχει διαφορετικό «αέρα», ενώ το σημαντικότερο στοιχείο της ανακαίνισης μπάνιου σε αυτό το στυλ είναι η εργονομία και η λειτουργικότητα που προσφέρει σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, παιδιά, ηλικιωμένους κ.ο.κ

Οι λεπτομέρειες

Όταν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον παροχές σε ένα ανακαινισμένο master μπάνιο, κοιτάξτε την πολυτέλεια. Κρεμάστε έναν υπερβολικό πολυέλαιο πάνω από μια μπανιέρα. Προσθέστε ενσωματωμένα συρτάρια θέρμανσης για πετσέτες ή τοποθετήστε ένα διακοσμητικό τζάκι για ατμόσφαιρα. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την αύξηση της ευκολίας του βασικού μπάνιου με το να «μεταφέρετε» τις ντουλάπες ή ακόμα και να δημιουργήσετε χώρο μασάζ

Τα ηχητικά συστήματα και οι τηλεοράσεις έχουν γίνει αρκετά συνηθισμένα στα βασικά μπάνια, απογειώνοντας το επίπεδο εμπειρίας στο μπάνιο. Οι επίπεδες οθόνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και τα μοντέλα in-mirror, όπου η τηλεόραση είναι ορατή μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη είναι μια προχωρημένη επιλογή.

Το μπάνιο είναι κάτι περισσότερο από μια τουαλέτα, νιπτήρα, ντους ή μπανιέρα. Το κύριο μπάνιο, ειδικά, είναι ο χώρος όπου μπορείτε να ξεφύγετε από όλα και να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας. Είναι ένα μέρος για να απολαύσετε την ξεκούρασή σας, ίσως υπό το φως των κεριών ή με την απαλή μουσική που παίζει ένα σύστημα ήχου. Όταν βγαίνετε από τη μπανιέρα, τα πόδια σας αγγίζουν μια φυσικά ζεστή επιφάνεια και η καθημερινότητα γίνεται ευκολότερη. Η ανακαίνιση μπάνιου δεν σηματοδοτεί μόνο την ανακαίνιση του χώρου σας, αλλά και την φρεσκάδα και αναζωογόνηση που κάνετε δώρο στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ι.Φούσκας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων, επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχειακών μονάδων και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ανακαίνιση και τη διακόσμηση του δικού σας χώρου αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!