fbpx

Σήμερα μπορεί η αγορά ενέργειας και φυσικού αερίου να έχει απελευθερωθεί και οι τιμές της αγοράς να έχουν πάρει την κατιούσα, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει μια ανακαίνιση σπιτιού είναι ασύγκριτη. Δεν υπάρχει καλύτερη χρονική στιγμή για να καταστήσετε το σπίτι σας ενεργειακά αποδοτικό με απλές λύσεις, μία από τις πιο οποίες είναι η θερμομόνωση. Με την εγκατάσταση ή την εφαρμογή της θερμομόνωσης του σπιτιού σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ευρώ από τους λογαριασμούς ενέργειας, αυξάνοντας την ενεργειακή απόδοση. Η θερμομόνωση διαχωρίζεται στην εξωτερική και εσωτερική μόνωση. Η εφαρμογή στο εξωτερικό περιβάλλον του κτιρίου ονομάζεται θερμοπρόσοψη και είναι η απαραίτητη διαδικασία για να θωρακιστούν τα δομικά υλικά ενός κτιρίου από τους εξωγενείς παράγοντες και τις καιρικές συνθήκες που ένα κτίριο «αναγκάζεται» να συνυπάρξει μαζί του.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Σπιτιού με ΘερμομόνωσηΤα πυκνά υλικά διοχετεύουν τη θερμότητα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα καθώς τα άτομα του υλικού είναι πιο «κοντά», έτσι ώστε η θερμότητα να εξαπλώνεται ταχύτερα. Έτσι, η θερμομόνωση γίνεται με υλικά χαμηλής πυκνότητας, όπως είναι ο υαλοβάμβακας. Η αποτελεσματικότητα ενός υλικού για την μόνωση είναι γνωστή και μετρήσιμη από τον επαγγελματία, οποίος με έναν απλό τύπο πολλαπλασιάζει τα τετραγωνικά του χώρου με την μέτρηση της θερμοκρασίας.

Η θερμομόνωση έχει σχεδιαστεί για να μειώνει οποιαδήποτε μεταβολή της θερμοκρασίας που μπορεί να συμβεί σε περιορισμένους χώρους. Τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα, οι θερμοκρασίες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και από τοίχο σε τοίχο θα είναι πιο ομοιόμορφες με τη σωστή μόνωση. Το καλοκαίρι, η θερμομόνωση σας εξασφαλίζει ότι η θερμότητα από το εξωτερικό δεν μπορεί να εισέλθει στο σπίτι σας διατηρώντας ένα δροσερό και άνετο χώρο διαβίωσης. Από την άλλη πλευρά, το χειμώνα, η θερμομόνωση θα εξασφαλίσει ότι οποιαδήποτε θερμότητα που παράγεται στο εσωτερικό του σπιτιού σας θα παραμείνει εκεί και τα ρεύματα από το εξωτερικό θα μειωθούν από την αποτελεσματική θερμοπρόσοψη.

Η δημιουργία μόνωσης σε μία ανακαίνιση σπιτιού είναι μια οικονομικά αποδοτική διαδικασία που θα μειώσει την ανάγκη σας για επιπλέον έλεγχο της θερμοκρασίας, όπως μονάδες κλιματισμού. Οτιδήποτε σχεδιάζεται για τη θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού σας θα έχει ένα συνεχές κόστος λειτουργίας, συνήθως επειδή είναι συνδεδεμένο στην τροφοδοσία ρεύματος και έτσι έχουν αντίκτυπο στους μηνιαίους, τετραμηνιαίους ή ετήσιους λογαριασμούς ενέργειας. Ένα άλλο πλεονέκτημα της εφαρμογής της θερμομόνωσης είναι ότι ο θόρυβος και οι δονήσεις θα απορροφηθούν από το υλικό που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του θορύβου ή των κραδασμών από τις συσκευές που είναι στερεωμένες στους τοίχους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια πιο άνετη ζωή στο σπίτι σας.

Τα περισσότερα νέα σπίτια έχουν μόνωση εφαρμοσμένη στην οροφή και τους τοίχους τους ως γενική κατεύθυνση του εκάστοτε επαγγελματία. Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον μορφές μόνωσης που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το κόστος, όπως είναι η μόνωση των σωλήνων ζεστού νερού που αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού κατά 2-4 βαθμούς Κελσίου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε ευκολότερα την θερμοκρασία του νερού τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα.

Χρειάζομαι Ανακαίνιση: Τι θα πρέπει να γνωρίζω;

Εάν ζείτε σε μια παλαιότερη κατοικία και ενδιαφέρεστε για μια ανακαίνιση με ενεργειακό χαρακτήρα θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι:

Πάνω από το 25% της θερμότητας από τα σπίτια και τα κτίρια διαφεύγει από τα παράθυρα με αυτό τον τρόπο, έτσι με στόχο το μειωμένο κόστος ενέργειας και την αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, δίνεται περισσότερη έμφαση από ποτέ σε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τύπους οικιακών, εμπορικών και δημόσιων κτιρίων. Οι κανονισμοί που καθορίζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση των νέων κτιρίων κλιμακώνονται σταδιακά και ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στη σημασία της βελτίωσης του υπάρχοντος κτιρίου. Οι απαιτήσεις για θερμομόνωση στις ανακαινίσεις δεν εξαντλούνται σε απλές εφαρμογές, αλλά πλέον γίνεται αντικατάσταση και στα παράθυρα τα οποία έχουν ενισχυθεί. Επίσης έχουν εισαχθεί σχέδια με «πράσινη» κατεύθυνση για να ενθαρρυνθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών ώστε να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της οικίας τους.

Το ενεργειακά αποδοτικό γυαλί μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων για τη θερμομόνωση των σπιτιών.

Με την αντικατάσταση των παραθύρων με θερμομονωμένα παράθυρα που περιέχουν μονάδες διπλού υαλοπίνακα, η απώλεια ενέργειας μπορεί να μειωθεί έως και 75% και το κόστος θέρμανσης να μειωθεί κατά 20% ετησίως. Σημαντική εξοικονόμηση μπορεί επίσης να επιτευχθεί με την αναβάθμιση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ένα συνδυασμό θερμομόνωσης που καθιστά την ανακαίνιση του σπιτιού σας περισσότερο αποδοτική και την μετατρέπει από κοστοβόρα σε μια έξυπνη και ενεργειακή επένδυση. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί το σύστημα θερμομόνωσης Kelyfos το οποίο απαρτίζεται από συγκεκριμένα υλικά άριστης ποιότητας και αντοχής στο χρόνο.

Η τεχνική κατασκευαστική εταιρεία Ι.Φούσκας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων και ξενοδοχείων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!