Το φοιτητικό σπίτι είναι το σπίτι των ανέμελων χρόνων και της πρώτης ανεξαρτησίας. Η διαρρύθμιση και διακόσμηση του είναι εξολοκλήρου δίκη σου υπόθεση. Το industrial στυλ είναι μια από τις πιο σύγχρονες προτάσεις που θα κάνουν τον χώρο μοντέρνο και γεμάτο minimal vibes. Η διαμόρφωση του χώρου με τρόπο πρακτικό και λειτουργικό είναι επομένως το πιο σημαντικό.

Ξέρουμε ωστόσο ότι το budget σου είναι περιορισμένο, όποτε και συγκεντρώσαμε 4 tips διαρρύθμισης και διακόσμησης με «έξυπνα» και πολυχρηστικά έπιπλα και όχι μόνο για το φοιτητικό σου σπίτι.

1. Σαλόνι: Τα πολυχρηστικά έπιπλα είναι η λύση σε φοιτητικό σπίτι

Τα έπιπλα που θα επιλέξεις για το φοιτητικό σου σπίτι θα πρέπει να σου λύνουν τα χέρια και αυτό που εννοούμε είναι να μην φορτώσεις τον χώρο με πολλά, υιοθετώντας μια πιο λιτή διακόσμηση και διαρρύθμιση. Δεδομένου μάλιστα ότι τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια είναι μικρά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μελετήσεις καλά τον χώρο και να επιλέξεις τα ιδανικότερα για αυτόν έπιπλα.

Ένας γωνιακός καναπές είναι πάντα μια καλή επιλογή και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του industrial style. Μπορείς να βρεις επιλογές που στο εσωτερικό έχουν αποθηκευτικό χώρο, ενώ υπάρχουν και πακέτα που περιεχούν και ένα απλό τραπεζάκι.

Έπειτα καλό θα ήταν να επενδύσεις σε μερικά πουφ για να υποδέχεσαι τους φίλους σου. Οι αποχρώσεις του λευκού, του γκρι, του μπορντό και του μαύρου είναι οι πιο δημοφιλείς στην βιομηχανική διακόσμηση, ενώ και οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι εξαιρετικά στιλάτες πινελιές. Αν η  κουζίνα και το σαλόνι είναι ένας ενιαίος χώρος μπορείς για το πάσο να επενδύσεις σε μερικά ψηλά μεταλλικά σκαμπό, που πέρα από στιλάτα είναι και πρακτικά.

2. Φοιτητικό σπίτι: Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο ή καναπές κρεβάτι;

Το πρώτο έπιπλο που θες να αγοράσεις για το φοιτητικό σου σπίτι είναι φυσικά το κρεβάτι και το στρώμα αυτού. Στην αγορά θα βρεις μια τεράστια γκάμα επιλόγων για όλες τις διαστάσεις και τα γούστα. Συμβουλή μας είναι να επιλέξεις ένα με αποθηκευτικό χώρο καθώς σε ένα μικρό σπίτι η εξασφάλιση λύσεων αποθήκευσης είναι πολύ σημαντική.

Αν από την άλλη ο χώρος σου είναι πολύ περιορισμένος τότε ένας καναπές κρεβάτι είναι η κατάλληλη λύση για εσένα ενώ παράλληλα σε αυτόν μπορείς να φιλοξενήσεις φίλους και συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να δώσεις έμφαση στην άνεση και στο πόσο αναπαυτικό είναι το στρώμα και ο καναπές αντίστοιχα. Μην ξεχάσεις χρειάζεσαι ένα μικρό κομοδίνο, αντί αυτού ένα μοντέρνο σκαμπό μπορεί επίσης να λειτουργήσει χρηστικά.

3. Το γραφείο του φοιτητή

Το industrial style είναι ο ορισμός της απλότητας και του μοντέρνου, η δημιουργία μια γωνίας που θα λειτουργήσει ως γραφείο μπορεί να συμβαδίσει άψογα με το στυλ αυτό. Εκεί θα κάνεις τις εργασίες σου και θα διαβάζεις για την εξεταστική. Η επιλογή της κατάλληλης καρέκλας που θα είναι άνετη είναι πρωταρχικής σημασίας, παρόλα αυτά όμως φρόντισε να είναι σύγχρονη και να ξεφεύγει από τα τετριμμένα ώστε να προσδίδει μια παραπάνω διακοσμητική πινελιά στον χώρο. Όσον αφορά το γραφείο φρόντισε να επιλέξεις ένα που να μην είναι πολύ μεγάλο και να ταιριάζει από άποψη design στον χώρο.

Συμπλήρωσε τον χώρο αυτό με μια μικρή βιβλιοθήκη ή με ράφια ανάλογα την διαμόρφωση του χώρου σου. Επίσης, μια έξυπνη ιδέα είναι να επιλέξεις μια χαμηλή βιβλιοθήκη με ράφια στην οποία θα τοποθετήσεις και την τηλεόραση σου έτσι θα εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα.

4. Φωτιστικά γεμάτα σύγχρονο design

Τα φωτιστικά αναμφίβολα είναι σημαντικά την διακόσμηση ενός σπιτιού, πόσο μάλλον σε ένα φοιτητικό σπίτι όπου θέλουμε να επιτύχουμε μια χαλαρή και cozy ατμόσφαιρα. Μπορείς να επιλέξεις πολλά φωτιστικά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, δημιουργώντας το απόλυτο industrial στυλ.

Η διακόσμηση του διαμερίσματος σου θα αναβαθμιστεί κατευθείαν με την επιλογή φωτιστικών από μέταλλο, σχοινί και ιδιαίτερες λάμπες που θα κάνουν ακόμα πιο όμορφο τον χώρο. Διάλεξε ένα φωτιστικό δαπέδου με ιδιαίτερο χαρακτήρα και επίλεξε λάμπες που εξοικονομούν ενέργεια, προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον άλλα και το budget σου.

Αυτά ήταν λοιπόν τα δικά μας tips για να πετύχεις να συνθέσεις ένα λειτουργικό φοιτητικό σπίτι με βιομηχανικό ύφος. Μπορεί να είναι μικρό το σπίτι σου άλλα είναι ο δικός σου χώρος και υπάρχουν λύσεις για να είναι πρακτικός και άνετος, επιλέγοντας έπιπλα πασπαρτού πολλαπλών χρήσεων με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους. Έτσι θα καταφέρεις να δημιουργήσεις το φοιτητικό σου σπίτι κι δημιουργήσεις τις πιο ανέμελες και όμορφες εμπειρίες της φοιτητικής ζωής σου μέσα σε αυτό.