Εάν το σπίτι σας διαθέτει ένα μικρό μπάνιο δεν σημαίνει πως υστερεί σε επιλογές για μερική ή ολική ανακαίνιση. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να αναδείξετε το μικρό σας μπάνιο ανακαινίζοντας  το εύκολα, γρήγορα και οικονομικά και το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει! Στόχος είναι να δώσουμε βάθος στο μπάνιο ώστε να δείχνει μεγαλύτερο, πιο φωτεινό και να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους! Θέλουμε να καλύπτει όλες τις ανάγκες για να λειτουργεί σαν ένα μπάνιο κανονικών διαστάσεων, έχοντας μικρότερες διαστάσεις και σε συνδυασμό με μια μελλοντική ανακαίνιση οικίας να έχετε ένα λειτουργικό και ονειρεμένο σπίτι!

1. Η σωστή επιλογή χρώματος αποτελεί το πρώτο και  βασικό βήμα για μια ιδανική ανακαίνιση μπάνιου!! Το λευκό χρώμα μεγαλώνει, φωτίζει περισσότερο τον χώρο και οι φυσικές αποχρώσεις σε γήινους τόνους προσδίδουν κομψότητα και χαλαρωτική διάθεση, με αποτέλεσμα να αποτελούν ασφαλή επιλογή για ένα μικρό μπάνιο!!!!

mikro-mpanio

2. Τα μικρά μπάνια μπορεί να αποτελέσουν έναν τέλειο καμβά για να βάλετε έντονα χρώματα. Προσέξτε μόνο να υπάρχει η σωστή ισορροπία όσον αφορά την χρήση των αξεσουάρ. Μπορείτε να το βάψετε με το χρώμα που αγαπάτε, να κάνετε συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες ή να παίξετε με πολύχρωμα πλακάκια τόσο στους τοίχους όσο και στο δάπεδο. Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα μπάνιο αφού το κάνει ζεστό και χαρούμενο όσο μικρό κι αν είναι! Ένας ασπρόμαυρος συνδυασμός θα έκανε το μπάνιο σας μοναδικό!! Οι κάθετες ρίγες μιας ταπετσαρίας δίνουν ύψος και οι οριζόντιες κάνουν το μπάνιο να δείχνει πιο ευρύχωρο!!

mikro-mpanio-2

3. Σε μια ανακαίνιση μπάνιου μικρών διαστάσεων σημαντική είναι η επιλογή του νιπτήρα. Μην προτιμάτε ογκώδεις νιπτήρες, επιλέξτε έναν με λεπτή βάση για εξοικονόμηση χώρου. Γενικά προτιμήστε πιο στενά είδη υγιεινής κατάλληλα με τις διαστάσεις του δικού  σας μπάνιου.

mikro-mpanio-3

4. Αντικαταστήστε, αν αυτό θα σας λύσει οριστικά το πρόβλημα χώρου, την μπανιέρα με μια ντουζιέρα ή μπορείτε να κάνετε ένα χτιστό ντους με γυάλινη συρόμενη πόρτα.

mikro-mpanio-4

5. Αποθηκεύστε όλα τα απαραίτητα σε καλάθια ή κουτιά κάτω από τον νιπτήρα και τοποθετήστε ανοιχτά ράφια στους τοίχους για να εξοικονομήσετε, να μεγαλώσετε τον χώρο και να προσθέσετε στυλ στην οικονομική ανακαίνιση του μικρού σας μπάνιου.

mikro-mpanio-5

6. Τα μπάνια μικρών διαστάσεων συχνά φαίνονται  στριμωγμένα και σκοτεινά επειδή δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός. Ειδικά σε μπάνια χωρίς φυσικό φωτισμό το πρόβλημα είναι εντονότερο. Αν θέλετε να έχετε την αίσθηση ενός ανοιχτού και φωτεινού χώρου μπερδέψτε το φωτισμό με τους καθρέφτες. Οι καθρέφτες δείχνουν ένα χώρο μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι (δίνουν βάθος). Τοποθετήστε έναν καθρέφτη στο μακρύτερο τοίχο (πάνω από ένα νεροχύτη, καλύτερα) και αυτό μπορεί να αυξήσει σε μέγεθος την εμφάνιση του χώρου!!!

mikro-mpanio-6

7. Ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο μικρό μπάνιο είναι και αυτό που κρύβεται πίσω από συρόμενες πόρτες. Βάλτε και έναν έντονο γλυκό φωτισμό και θα εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους.

mikro-mpanio-7

8. Το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζεται με το μωσαϊκό και τα υπέροχα φωτιστικά σε ένα ανοιχτόχρωμο μπάνιο! Μια πιο φυσική νότα στο δάπεδο της ντουζιέρας ή ακόμα και ολόκληρου του μπάνιου είναι τα βοτσαλωτά δάπεδα που βγαίνουν σε πολλές διαστάσεις και χρώματα.

mikro-mpanio-8

9. Η τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας ενδείκνυται για μια ιδανική ανακαίνιση μπάνιου. Αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή τσιμέντου το όποιο βγαίνει σε διάφορα χρώματα και ποιότητες  δίνοντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα  με την ανάλογη γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι η μονοκόμματη επιφάνεια, η οποία μπορεί να καλύψει όλο το χώρο από το δάπεδο ,την μπανιέρα και τους τοίχους, η ευκολία στο καθάρισμα και φυσικά το ιδιαίτερης αισθητικής αποτέλεσμα που θα προβάλει τα υπόλοιπα αξεσουάρ του χώρου. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί για το αποχετευτικό σύστημα αλλά και για τις σωληνώσεις ύδρευσης, υλικά της γνωστής εταιρείας Valsir. Αν θέλετε μία οικονομική προσφορά για το μπάνιο ή το wc σας επικοινωνήστε μαζί μας.

mikro-mpanio-9

 

Ζητήστε μας προσφορά για εργασίες ανακαίνισης μπάνιου

 

Επικοινωνία