Ανέκαθεν το καλοκαίρι υπήρξε μια περίοδος αναγέννησης, επαναπρογραμματισμού και ορισμού νέων στόχων για τις ζωές μας. Δεν είναι τυχαίο που το ίδιο συμβαίνει και στην ίδια τη φύση. Μετά το πέρας του χειμώνα και του ερχομού της άνοιξης, η ζωή ξεκινά πάλι το ταξίδι της. Καθόλου παράξενο δεν είναι λοιπόν αν βρείτε τον εαυτό σας με μια όρεξη για ανανέωση. Οι ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού είναι η ειδικότητά μας και κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ανανέωση σου από το ίδιο σου το σπίτι.

Ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού Fouskas

Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού για να ξεκινήσεις άμεσα!

 

Ντουλάπες

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ευχηθεί να είχαν μια μεγαλύτερη ντουλάπα. Το βασικό πρόβλημα με τις ντουλάπες είναι πως πρόκειται για κατασκευές οι οποίες είναι κατά κάποιο τρόπο ενωμένες με τον τοίχο. Ως γνωστόν οι τοίχοι δεν αλλάζουν τόσο εύκολα μέγεθος. Λάθος. Με τους κατάλληλους ανθρώπους, όπως εμείς, μπορείτε να κάνετε μεγάλες αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στο χώρο σας, οι οποίες θα σας αλλάξουν την καθημερινότητά σας και ταυτόχρονα θα διατηρήσουν το πλαίσιο της σωστής δόμησης. Έτσι, γκρεμίζοντας έναν τοίχο θα μπορούσατε να διπλασιάσετε το μέγεθος της ντουλάπας σας χωρίς να διαταράξετε την συνολική ισορροπία των χώρων στο σπίτι!

Πάγκος κουζίνας

Ο πάγκος της κουζίνας, για όσες κουζίνες διαθέτουν είναι ίσως το πιο παραμελημένο στοιχείο της. Εννοούμε τον πάγκο που είναι ελεύθερος από συσκευές και συνήθως χρησιμεύει για να διαχωρίζει τη κουζίνα από το σαλόνι. Αυτό, καθώς επίσης και να αφήνουμε τα κλειδιά και τα ψώνια μας επάνω του. Μην αφήνετε έναν τόσο μεγάλο και κομβικό σημείου του χώρου να πάει χαμένο. Ακολουθήστε τη σύγχρονη τάση και δημιουργήστε μια νησίδα. Έναν πάγκο που είναι τραπέζι κουζίνας, μπαρ και πάγκος προετοιμασία ταυτόχρονα!

Ενσωματωμένο ψυγείο

Μια εξαιρετική ιδέα για να δημιουργήσετε χώρο στο σπίτι σας είναι η περιοχή του ψυγείου! Το ψυγείο είναι μια μονοκόμματη συσκευή, πολλές φορές άχαρη που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό δίπλα της και πάνω της. Αν ενσωματώσετε το ψυγείο σας μέσα σε ένα ράφι θα πετύχετε δύο πράγματα. Πρώτα, θα αναβαθμίσετε αισθητικά το χώρο σας και επίσης θα δημιουργήσετε αρκετά επιπλέον ντουλάπια αποθήκευσης.

Ράφια κουζίνας

Στο ίδιο πνεύμα, άλλη μια πρόταση για τον χώρο της κουζίνας. Γενικά, η κουζίνα, λόγω της μεγαλύτερης χρήσης της από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού είναι και αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για ανανέωση. Η τάση παλαιότερα ήταν να έχουμε μεγάλα ντουλάπια κουζίνας. Αν και αυτά εξυπηρετούν πολύ καλά το σκοπό τους, να αποθηκεύουν πολλά πράγματα και ταυτόχρονα να κρύβουν ότι δεν είναι ελκυστικό, υπάρχει και ο αντίλογος. Ο αντίλογος ακούει στα ράφια κουζίνας. Μια μίνιμαλ και απόλυτα στιλάτη επιλογή. Ίσως σε αποθηκευτικό χώρο να χάσετε λίγο αλλά με την κατάλληλη εγκατάσταση από έναν ειδικό θα έχετε ένα απίστευτο αισθητικό αποτέλεσμα. Το συνιστούμε ειδικά για τα σπίτια που έχουν περιορισμένο χώρο διότι έτσι εξασφαλίζουμε ότι  δίνουμε στο χώρο περισσότερο αέρα.

Τζάκι

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που διαθέτουν τζάκι στο σπίτι τους, μπορούν με μερικές πινελιές να το ανανεώσουν. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στο εξής. Αν γίνουν λάθη κατά τη διαδικασία, αυτά θα είναι μη αναστρέψιμα. Αυτό γιατί η μπογιά από το τζάκι αφαιρείται εξαιρετικά δύσκολα, αν όχι καθόλου! Φροντίστε να εμπιστευτείτε αυτή τη δουλειά στα χέρια των ειδικών!

Μπάνιο

Ότι λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια δεν σημαίνει πως θα συνεχίσει να λειτουργεί για πάντα. Ειδικά στις δοκιμασίες της υγρασίας που υποβάλλεται καθημερινά ένας χώρος όπως το μπάνιο! Τα περισσότερα από τα παλαιότερα σπίτια διαθέτουν μπανιέρα και όχι ντουζιέρα. Αυτό προκαλεί δύο πράγματα. Πρώτον, έλλειψη ζωτικού πολλές φορές χώρου και δεύτερον η μπανιέρα αρχίζει να χάνει το χρώμα της και τη λάμψη της. Η σύγχρονη τάση προτείνει την αντικατάσταση της μπανιέρας με ένα μοντέρνο ντους το οποίο θα σας κερδίσει πόντους σε χώρο αλλά και σε αισθητική!

Εξωτερικός χώρος

Αν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών ιδιοκτητών οι οποίοι διαθέτουν έναν κήπο ή έναν εξωτερικό χώρο ή έστω ένα μπαλκόνι με ικανό μέγεθος, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να τα αμελείτε. Ο κήπος μπορεί να γίνει εύκολα το μεγάλο ατού του σπιτιού σας. Υπάρχουν πολλοί και κυρίως οικονομικοί τρόποι να φτιάξεις τον κήπο σου και τον έξω χώρο σου. Μια στρώση με πλακάκια ή τσιμεντοκονία, λίγα χρώματα και μερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ένα ειδικός θα μπορούσε να σας προτείνει!
Αν σας ενδιαφέρουν οι προτάσεις για ανακαίνιση και ανανέωση του σπιτιού σας μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες ιδέες εδώ!