Τι καλύτερο από το να πείτε ναι την περίοδο αυτή σε μια ριζική ανακαίνιση στο γραφείο σας. Μπορεί να επιστρέφουμε ξανά στο μέσα που η εποχή ορίζει αλλά τα πράγματα δεν θα είναι έτσι για πάντα. Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε 7 έξυπνες και πρακτικές ιδέες για να μια πραγματικά ριζική ανακαίνιση στο γραφείο σας. Τώρα είναι η ευκαιρία και η καλύτερη στιγμή για να την τολμήσετε.

1.Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου με μια ριζική ανακαίνιση στο γραφείο σας

Έχετε όλο τον απαιτούμενο χρόνο και ενέργεια να ξεκινήσετε από το μηδέν. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε καθώς η περίοδος αυτή ενδείκνυται για αλλαγές. Επενδύστε σε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση που θα ξεκινήσει από τη βάση και μελλοντικά θα αλλάξει όλη την εικόνα του γραφείου σας αλλά και της επιχείρησης σας. Μπορεί να έχετε ορίσει το χώρο του γραφείου με μια συγκεκριμένη δομή, ήρθε όμως η στιγμή να την αλλάξετε. Συμβουλευτείτε μια καλά καταρτισμένη ομάδα με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ανακαινίσεων και οργανώστε μαζί την ιδανική ανακαίνιση του γραφείο σας. Θα μελετήσει το χώρο και θα σας κάνει τις κατάλληλες προτάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρονται. Σημαντικό επομένως να γίνει μια ριζική ανακαίνιση με πυρήνα την διαφορετική διαρρύθμιση αλλά και τη προσθήκη επιπλέον λειτουργικότητας στο χώρο του γραφείου σας όπως π.χ. μια μικρή κουζίνα γραφείου.

ριζική ανακαίνιση στο γραφείο

2.Επιλέξτε μοντέρνους τόνους σε χρώματα

Χρώμα, το βασικό στοιχείο για μια ριζική ανακαίνιση γραφείου. Επιλέξτε μοντέρνα χρώματα για την ανακαίνιση του γραφείου σας καθώς έτσι θα φέρετε έναν νέο αέρα και διάθεση και στην εργασία σας. Επιλέξτε τα κατάλληλα χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων για όλους τους χώρους του γραφείου και συνδυάστε τα αρμονικά με τα έπιπλα που θα ενταχθούν στο χώρο.

Αν στο γραφείο δεν είστε μόνοι σας σκεφτείτε πως θα μπορούσατε με έντονα χρώματα που ανεβάζουν την ψυχολογία να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα όμορφο χώρο εργασίας και για  τους συνεργάτες σας. Χρώματα σε pastel αποχρώσεις δημιουργούν μια νοητική ηρεμία ενώ συνδυασμοί πράσινου ή πορτοκαλί εκπέμπουν χαλαρότητα και δημιουργικότητα σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

3.Δημιουργήστε το δικό σας γραφείο στο σπίτι

Πιθανότατα τώρα που η όλη κατάσταση έχει μεταβληθεί η εργασία από το σπίτι να έχει επιλεχθεί σαν λύση από πολλούς. Για τον λόγο αυτό σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο, μια μικρή γωνία η οποία θα έχει το ρόλο του γραφείου σας. Αν σκέφτεστε πως δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί σας λέμε πως με έναν απλό σχεδιασμό μπορεί να επιτευχθεί.

Εκμεταλλευτείτε μια μικρή γωνία στο σαλόνι σας και τοποθετήστε τα κατάλληλα φωτιστικά  και έπιπλα. Ένα μικρό γραφείο και μια καρέκλα για αρχή. Στη συνέχεια βάψτε τον τοίχο που έχετε τοποθετήσει το γραφείο σας στις αγαπημένες σας αποχρώσεις. Μια έξυπνη επίσης προσθήκη είναι ράφια πάνω στα οποία μπορείτε να τοποθετείστε βιβλία ή οτιδήποτε επιθυμείτε. Φυσικά ένα φυτό θα ολοκληρώσει όμορφα το γραφείο σας.ριζική ανακαίνιση στο γραφείο

4. Αλλάξτε δάπεδα και φωτισμούς

Τα δάπεδα είναι μια από τις βασικότερες συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσετε κατά την πραγματοποίηση μιας ριζικής ανακαίνισης στο γραφείο σας. Η τοποθέτηση μοντέρνων δαπέδων θα αλλάξει αποτελεσματικά και θεματικά το χώρο σας. Μια λύση είναι η τοποθέτηση δαπέδου που θα ζεστάνει και θα δώσει την αίσθηση απλής πολυτέλειας στο γραφείο σας.

Κατά την οργάνωση της τοποθέτησης Laminate δαπέδου έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα ξύλων, με διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με το στυλ που θέλετε να έχει το γραφείο σας. Πολύ σημαντικό είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτό του είδους δάπεδα φέρουν και μια εγγύηση ετών για να είστε εξασφαλισμένοι.

5. Ανανεώστε την βιβλιοθήκη σας

Η βιβλιοθήκη σε ένα γραφείο είναι το επίκεντρο της διακόσμησης. Αποτελεί έναν πυρήνα για το χώρο του γραφείου για αυτό σκεφτείτε τι ύφος θα θέλατε να έχει. Η τοποθέτηση αλλά και η δημιουργία της μπορεί να γίνει βασισμένη αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες σας. Επιλέξτε σε μια ριζική ανακαίνιση στο γραφείο σας η βιβλιοθήκη να βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο και να είναι γεμάτη με όμορφα αλλά και πρακτικά βιβλία. Μπορείτε να ζητήσετε επίσης να γίνει μια πιο μοντέρνα διαρρύθμιση αυτής μη έχοντας την κλασική όψη. Έτσι θα κεντρίζει και τους πελάτες αλλά και τους εργαζόμενους του γραφείου σας.

ριζική ανακαίνιση στο γραφείο

6. Λιτές γραμμές στην διακόσμηση

Κατά τη ριζική ανακαίνιση στο γραφείο σας επιλέξτε λιτές γραμμές στη διακόσμηση. Δεν θέλουμε ο χώρος να είναι φορτωμένος αλλά minimal. Επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και μοντέρνα φωτιστικά και έπιπλα που θα δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στους επισκέπτες ένα αίσθημα άνεσης και ηρεμίας.

7. Ενισχύστε την παραγωγικότητα με μια ζεστή/δροσερή ατμόσφαιρα

Τέλος μην ξεχάσετε να επενδύσετε στην θερμομόνωση και αντίστοιχα για τους ζεστούς μήνες δροσιά του χώρου. Σημαντικός παράγοντας για την παραγωγικότητα σε ένα γραφείο είναι η ιδανική θερμοκρασία. Επομένως σε μια ριζική ανακαίνιση στο γραφείο σας εξασφαλίστε την μόνωση και στεγανοποίηση του χώρου  επιλέγοντας ανάμεσα από μια ποικιλία λύσεων.