fbpx

Ο χώρος του μπάνιου στις μέρες μας δεν χρησιμοποιείται μόνο για να κάνουμε ντους ή άλλες ιδιωτικές δραστηριότητες. Μέσα σε αυτόν μπορούμε να τοποθετήσουμε καρέκλες, ένα τραπέζι και να χαλαρώσουμε διαβάζοντας μια εφημερίδα για παράδειγμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε έπιπλο ή διακοσμητικό στοιχείο εξυπηρετεί στο να κάνουμε πιο άνετο το χώρο μας. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν ένα μπάνιο είναι φυσικά οι καθρέφτες. Η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο στο καθρέφτισμα του προσώπου και του σώματός μας αλλά και στην δημιουργία μιας άνετης, χαλαρής και ενδιαφέρουσας ατμόσφαιρας. Αντανακλούν το φως και αναδεικνύουν τα έπιπλα του μπάνιου. Ο καθρέφτης τοποθετείται για να αλλάξει την εμφάνιση του σε μία ανακαίνιση μπάνιου σας. Ευτυχώς στην αγορά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα σχέδια, σχήματα και τύπους που ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ και αναδεικνύουν το ύφος που ονειρεύεστε για τον χώρο σας. Το διακοσμητικό στυλ του μπάνιου που επιθυμείτε θα καθορίσει και τον τύπο του καθρέφτη που θα επιλέξετε.

Καθρέφτες Μπάνιου χωρίς Πλαίσιο

Αυτοί οι καταπληκτικοί διακοσμητικοί καθρέφτες μπορούν να αποτελέσουν μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο μπάνιο σας. Είναι αρκετά οικονομικοί και πολλοί έχουν ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό που δίνει μοντέρνο αέρα και υψηλά αισθητικά χαρακτηριστικά στους χρήστες. Οι καθρέφτες χωρίς πλαίσιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το σύγχρονο design στην εσωτερική διακόσμηση. Η μίνιμαλ όψη τους είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους και προτείνεται ανεπιφύλακτα αν επιθυμείτε να κάνετε μία ανακαίνιση στο μπάνιο σας εύκολα, γρήγορα και με στυλ. Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο κλασσικό ή vintage προτιμήστε καθρέφτες με πλαίσια και κυρίως πλαίσια με σκάλισμα· θα έχετε σίγουρα το αποτέλεσμα που θέλετε. Η τοποθέτηση καθρεφτών χωρίς πλαίσιο μπορεί να δώσει λύση σε στενούς και μικρούς χώρους και ο συνδυασμός με κατάλληλο φωτισμό θα έχει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

image003image007Καθρέφτες Μπάνιου με Πλαίσιο

Οι καθρέφτες πλαισιώνονται με σκοπό να προστατεύονται καλύτερα και να προστατεύουν και τους χρήστες από την αιχμηρή τους απόληξη. Η ιδέα του πλαισίου σε έναν καθρέφτη εκτός από προστασία προσφέρει ομορφιά στο μπάνιο σας και βελτιώνει αρκετά το στυλ του. Υπάρχουν πολλά είδη και μοναδικά σχέδια για πλαίσια καθρεφτών και σίγουρα θα βρείτε κάποιο που θα καλύπτει τα γούστα και τις ανάγκες σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξύλινα πλαίσια που είναι και τα πιο συνηθισμένα, σε μεταλλικό, πλαίσια με διάφορα μοτίβα (λουλούδια, φύλλα, κ.ά.) ή διάφορα δημιουργικά πλαίσια από ξύλο και άλλα υλικά. Το χρώμα που θα διαλέξετε για το πλαίσιο πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ της διακόσμησης που επιθυμείτε για το μπάνιο σας και μπορείτε να διαλέξετε έντονα και φωτεινά ή ουδέτερα και φυσικά χρώματα. Σε ένα σύγχρονο μπάνιο που πρέπει να ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει το πλαίσιο του καθρέφτη θα μπορούσε να έχει χρώμα όπως το καφέ, το μαύρο, το λευκό, το ασημένιο, κ.ά. Τα απλά επίπεδα πλαίσια είναι αυτά που προτιμούνται περισσότερο είναι πιο κομψά και απλά. Ανάλογα με το στυλ σας και αν θέλετε να δώσετε μια πολυτελή εικόνα και κλασσική ομορφιά στο μπάνιο σας προτιμήστε σκαλιστά πλαίσια.

 

Καθρέφτης Μπάνιου Ντουλάπι

Οι καθρέφτες ντουλάπια είναι σαφώς πολύ πρακτικοί. Έχουν διπλό ρόλο, αυτόν του καθρέφτη αλλά και του αποθηκευτικού χώρου. Η αποθήκευση στο χώρο του μπάνιου και κυρίως όταν μιλάμε για μπάνιο μικρών διαστάσεων είναι πολύ σημαντική επομένως ένας τέτοιος καθρέφτης σας λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα. Απλά επιλέξτε το μέγεθός του και τους χώρους που χρειάζεστε στο ντουλάπι και φροντίστε να είναι προσβάσιμος σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Επιλέξτε καθρέφτη-ντουλάπι με ενσωματωμένο φωτισμό LED ή τοποθετείστε φωτιστικά επάνω ή και στο πλάι. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο του καθρέφτη το οποίο καλό θα ήταν να είναι ίδιο με το ντουλάπι.

 

Το σχήμα στους καθρέφτες των μοντέρνων μπάνιων

Οι καθρέφτες μπάνιου στον μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα όπως κύκλος, οβάλ, τετράγωνο και άλλα. Υπάρχουν και άλλα είδη σε  μοντέρνους καθρέφτες όπως δωδεκάγωνο, σταγόνα, φυσαλίδες, κ.ά. Υπάρχουν πραγματικά τόσα πολλά σχέδια και σχήματα που μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σας σε έναν πολύ ενδιαφέρον χώρο. Αν σχεδιάζετε να κάνετε ανακαίνιση πρέπει να συμπεριλάβετε τον καθρέφτη που θα αυξήσει την ομορφιά του μπάνιου σας. Ένας οβάλ καθρέφτης θα δώσει στο μπάνιο σας στυλ κλασσικό και πολυτελές ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα και σε ένα πιο σύγχρονου στυλ μπάνιο. Για πιο σικάτο και κομψό ύφος επιλέξτε έναν οβάλ καθρέφτη με σκαλιστό πλαίσιο.

image015

Ο ρόλος του καθρέφτη σε ένα μπάνιο είναι πολύ σημαντικός διότι βλέπουμε τον εαυτό μας εκεί και επιπλέον βοηθά στο να δείχνει ο χώρος μας μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Ένας καλός καθρέφτης αντανακλά το φυσικό και τεχνητό φως και δίνει ζωντάνια στο μπάνιο. Όταν διαλέγετε έναν καθρέφτη πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο σχήμα και το μέγεθος του διότι μπορεί αυτή η επιλογή να επηρεάσει την εικόνα του χώρου σας.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ι.Φούσκας σας προτείνει διάφορα πακέτα ανακαίνισης τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Αν επιθυμείτε να σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!