fbpx

Η μετακόμιση σε συνδυασμό με μια ανακαίνιση κατοικίας θεωρείται από πολλούς μια πολύπλοκη διαδικασία, αν οργανωθεί όμως σωστά θα έχει πραγματικά φανταστικά αποτελέσματα και θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα σας κατακόρυφα. Η εταιρεία μας, Fouskas Construction, με την πολυετή εμπειρία της στις ανακαινίσεις κατοικιών θα σας εφοδιάσει με 5 χρήσιμες συμβουλές για να γίνει σωστά μια μετακόμιση και ανακαινιση σπιτιου.

μετακόμιση και ανακαίνιση μαζί

1.Διαλέξτε την καταλληλότερη εποχή για ανακαίνιση και μετακόμιση

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους ιδανικότερους μήνες για μετακόμιση. Είναι ο μήνας των νέων αρχών και των αλλαγών αλλά και από άποψη καιρού είναι πολύ βοηθητικός για ανακαινίσεις και μετακομίσεις. Τα παράθυρα εξακολουθούν να μπορούν να μένουν ανοιχτά για πολλές ώρες και έτσι εργασίες όπως τα βαψίματα τοίχων στεγνώνουν γρήγορα ενώ παράλληλα το σπίτι αερίζετε. Επίσης τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά. Το φως της ημέρας παραμένει μέχρι αργά και φυσικά οι ώρες κοινής ησυχίας για εργασίες είναι πιο ευέλικτες.

Τα στοιχειά αυτά είναι τα πρακτικά, από άποψη ψυχολογίας από την άνοιξη μέχρι και τα μέσα φθινόπωρου είναι μια πολύ καλή περίοδος για αλλαγές και όμορφα ξεκινήματα. Θα προετοιμαστείτε επίσης σιγά σιγά για τις κρύες μέρες του χρόνου μέσα στο δικό σας ονειρεμένο διαμέρισμα που θα το έχετε διαμορφώσει όπως εσάς σας εξυπηρετεί περισσότερο.

μετακόμιση και ανακαίνιση μαζί

2.Πρώτα η ανακαίνιση: Οργάνωση και τα βασικά στάδια της

Είτε το σπίτι που ανακαινίζετε και στο οποίο θα μετακομίσετε σας ανήκει, είτε πρόκειται να το νοικιάσετε άλλα το ανακαινίζετε με σκοπό την καλύτερη διαβίωση σας με μειωμένο ενοίκιο για αρκετούς μήνες, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μια ανακαίνιση ολική ή ακόμα και μερική θα σας προσφέρει το σπίτι που έχετε ονειρευτεί. Θα διαμορφωθεί όπως ακριβώς το θέλετε και σας εξυπηρετεί, αυξάνοντας την άνεση και την λειτουργικότητα του σπιτιού.

Αρχικά, από μόνοι σας σκεφτείτε τα βασικά στοιχεία που θέλετε να έχει το σπίτι σας. Απευθυνθείτε στους ειδικούς και εκφράστε τους τις επιθυμίες σας και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας. Αφού καθοριστούν οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν, θα δείτε και το χρονοδιάγραμμα της όλη διαδικασίας. Έτσι θα μπορείτε να προγραμματίσετε στη συνέχεια και την μετακόμιση σας.

μετακόμιση και ανακαίνιση μαζί

3.Καθορισμός των εργασιών και των αλλαγών του κάθε χώρου

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με τον καθορισμό των εργασιών που πρέπει να γίνουν σε κάθε χώρο και με το ποια στοιχεία θέλετε να φέρει ο καθένας από αυτούς. Πυρήνας όλης της ανακαίνισης είναι η αναβάθμιση της κατοικίας σας πρακτικά και αισθητικά. Το σύγχρονο design και η δημιουργία άνετων χώρων που αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι το κύριο μέλημα σε μια ανακαίνιση. Για αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμπιστευτεί μια εταιρία ανακαινίσεων που μπορεί να κάνει πράξη κάθε σας επιθυμία με επαγγελματισμό και εξειδίκευση.

Καθορίστε επομένως τις αλλαγές που θα γίνουν σε κάθε χώρο, μελετήστε τα έπιπλα και τις συσκευές που θα μπουν σε αυτούς, μετρήστε προσεκτικά τις διαστάσεις για το κάθε αντικείμενο που σκοπεύετε να τοποθετήσετε, ενώ όσο θα γίνονται οι εργασία εσείς μπορείτε να ετοιμάζετε και την διακόσμηση του κάθε χώρου, αγοράζοντας τα νέα σας είδη.

4.Μετακόμιση μετά από ανακαίνιση: Tips για να γίνουν όλα εύκολα και άμεσα

Αφού λοιπόν οι εργασίες της ανακαίνισης ολοκληρώνονται καλό είναι να ξεκινήσετε την οργάνωση της μετακόμιση σας. Αρχική και βασική συμβουλή μας είναι ότι τώρα έχετε την καλύτερη ευκαιρία για να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο τι θα μπει στο νέο σας σπίτι. Ο διαχωρισμός των παλιών και μη πλέον χρησιμοποιημένων αντικειμένων είναι πολύ σημαντικός. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε και να μεταφέρουμε πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε και που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε σε ένα νέο σπίτι.

Ταξινομήστε τις κούτες ανά δωμάτιο και γράψτε έξω από αυτές τι περιέχετε μέσα. Έτσι κάθε κουτά θα μπαίνει και στο αντίστοιχο δωμάτιο. Σας συμβουλεύουμε για μεγαλύτερη διευκόλυνση σας να ξεκινήσετε με τα πιο χρηστικά είδη π.χ. αυτά του μπάνιου και της κουζίνας. Έτσι αφού μπουν στην θέση τους τα έπιπλα και οι συσκευές θα μπορείτε να οργανώσετε εύκολα και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα. Μπορείτε αν θέλετε να ξεκινήσετε με το υπνοδωμάτιο και αφού ολοκληρώσετε με αυτό θα έχετε και ένα μέρος για να ξεκουράζεστε.

μετακόμιση και ανακαίνιση μαζί

5.Ξεκινήστε το πακετάρισμα των πραγμάτων αρκετά νωρίς

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τόσο πιο ήρεμοι και οργανωμένοι θα είστε. Το πακετάρισμα είναι άλλωστε μια χρονοβόρα διαδικασία και αν έχετε πράγματα σε πατάρι και αποθήκη τότε σίγουρα θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Μπορείτε να ξεκινήσετε με πράγματα που δε χρησιμοποιείται την εποχή αυτή όπως χαλιά, λευκά είδη για τον χειμώνα και όσο προχωράτε προς το τέλος θα έχετε φτάσει στα πιο χρηστικά. Έτσι όλα θα έχουν τακτοποιηθεί με την σειρά που θα τα χρειαστείτε μέσα στον χρόνο.

Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο με τις συμβουλές μας για μια επιτυχημένη ανακαίνιση και μετακόμιση σπιτιού. Η Fouskas Construction βρίσκεται εδώ για να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες συνεργάτες της για να οργανώσετε από κοινού την ανακαίνιση του σπιτιού σας με γνώμονα πάντα τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, δημιουργώντας λειτουργικούς χωρίς, γεμάτους σύγχρονο design.

Μοιραστείτε το!