fbpx

Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική εποχή για μετακόμιση. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι από τα μέσα Οκτωβρίου ως και τα τέλη Νοεμβρίου είναι η καλύτερη περίοδος για να μετακομίσει κάποιος σε νέο σπίτι. Αυτό γιατί αποτελεί μια περίοδο μη αιχμής όπως είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι, δεν έχει ανυπόφορη ζέστη και οι τιμές στις μεταφορικές είναι αρκετά πιο κατεβασμένες σε σχέση με τους προηγουμένους μήνες.

Αν και εσείς λοιπόν προετοιμάζεστε το επόμενο διάστημα να μετακομίσετε σκεφτείτε σοβαρά τους μήνες αυτούς. Ακολουθούν 5 tips μετακόμισης για να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ και για να είστε τέλεια οργανωμένοι για το καινούργιο ξεκίνημα στο νέο σας σπίτι.

μετακόμιση το φθινόπωρο

1.Δημιουργήστε ένα πλάνο οργάνωσης της μετακόμισης σας τον φθινόπωρο

Μπορεί οι λέξεις οργάνωση και πλάνο να ανήκουν στις λέξεις που δεν σας χαρακτηρίζουν άλλα σε μια μετακόμιση είναι από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρόνο και να μην κουραστείτε. Μπορείτε να επιλέξετε μια εταιρεία μετακομίσεων ή μπορεί να τα αναλάβετε όλα μόνοι σας με την βοήθεια φίλων και συγγενών, σε κάθε περίπτωση η οργάνωση του πακεταρίσματος και των σταδίων της μετακόμισης είναι η βάση της όλης διαδικασίας.

Ξεκινήστε λοιπόν καταγράφοντας τα έπιπλα που έχετε και που θα μπει το καθένα στο νέο σας σπίτι με βάση τους νέους χώρους. Θα σας συμβουλεύαμε πριν γίνει η μεταφορά των επίπλων σας να ελέγξετε τις διαστάσεις τους και το πώς χωράνε στους χώρους, ώστε να μην βρεθείτε προς εκπλήξεως έχοντας κουραστεί μεταφέροντας τα.

μετακόμιση το φθινόπωρο

2. Ξεκινήστε το πακετάρισμα και την οργάνωση των όλων διαδικασιών της μετακόμισης νωρίς

Μια από τις σημαντικότερες συμβουλές που μπορούμε να σας δώσουμε για την μετακόμιση σε νέο σπίτι είναι να ξεκινήσατε όλες τις διαδικασίες νωρίς ώστε να μην χάσετε χρόνο και να μην χρειαστεί να αγχώνεστε αν θα τα προλάβετε όλα. Ξεκινήστε τις επικοινωνίες με τις εταιρείες τηλέφωνου, την ΔΕΗ και όλα τα σχετικά από νωρίς ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε. Ειδικά τους μήνες αυτούς είναι απαραίτητο να έχετε φως από νωρίς μέσα στο σπίτι.

Στην συνέχεια αφού έχετε κανονίσει τα ραντεβού με τις άνωθεν εταιρείες, ξεκινήστε το πακετάρισμα ακόμα και δυο εβδομάδες νωρίτερα ώστε να οργανωθείτε καλύτερα. Πακετάρετε πράγματα τα οποία δεν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά και την συγκεκριμένη περίοδο δεν τα χρειάζεστε. Θα έχετε έτσι εξοικονομήσει χρόνο και δεν θα τα έχετε αφήσει όλα για την τελευταία στιγμή.

μετακόμιση το φθινόπωρο

3. Καθάρισμα του νέου σας διαμερίσματος πριν την μετακόμιση

Φυσικά και είναι ότι καλύτερο να έχετε ήδη καθαρίσει το νέο σας σπίτι πριν την μετακόμιση έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η τακτοποίηση και το ξεπακετάρισμα. Σκεφτείτε να πρέπει αν καθαρίζετε με τις κουτές και τα έπιπλα στην μέση. Ενώ έτσι θα έχετε καθαρίσει σωστά τους κάθε χώρους, τα μπαλκόνια, τα κουφώματα, τα τζάμια, το μπάνιο και την κουζίνα. Όλα αυτά καθαρίζονται πολύ γρήγορα όταν ο χώρος είναι άδειος και πολύ πιο σωστά και εύκολα. Ενώ το φθινόπωρο δεν σκονίζονται και γρήγορα καθώς οι μπαλκονόπορτες είναι κλειστές.

Έτσι όταν έρθουν τα έπιπλα, οι βαριές συσκευές και οι κούτες το σπίτι θα χρειαστεί απλά ένα σκούπισμα και ένα σφουγγάρισμα και όλα θα είναι στην θέση τους, πεντακάθαρα.

4. Πακετάρισμα και τοποθέτηση ετικετών σε όλα για μια εύκολη και γρήγορη μετακόμιση

Μπορεί να μην σας ενθουσιάζει η ιδέα της τόσης οργάνωσης άλλα πραγματικά οι ετικέτες σε κάθε κουτά ή σακούλα ή απλά το να γράφετε έξω από το καθετί τι περιέχεται μέσα θα σας σώσει. Σε κάθε ετικέτα γράψτε για ποιο δωμάτιο προορίζεται η κούτα και τι περιέχει μέσα, έτσι δεν θα χρειάζεται να ανοίγεται δέκα κούτες μέχρι να φτάσετε σε αυτήν που θέλετε.

Επίσης με τον τρόπο αυτό θα τοποθετείτε ανάλογα με το δωμάτιο τις κούτες και τις μεγάλες σακούλες σε κάθε χώρο και όλα θα βρίσκουν την θέση τους γρήγορα μέσα στο καινούργιο σπίτι. Τέλος, τα υαλικά, τα σερβίτσια και όλα τα εύθραυστα αντικείμενα τυλίξτε τα με εφημερίδες, χαρτί αφής είτε με αεροπλάστ ή και μεμβράνη με φούσκες πριν τα βάλετε στις κούτες ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια.

μετακόμιση το φθινόπωρο

5. Είδη πρώτης ανάγκης για την πρώτη μέρα στο νέο σας σπίτι

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Την ήμερα της μετακόμισης και της προσαρμογής στο νέο σας σπίτι θα χρειάζεστε κάποια βασικά πράγματα εύκολα και άμεσα. Σκεφτείτε να χρειάζεται να βρείτε τις παντόφλες σας, την οδοντόκρεμα ή κρεμοσάπουνο. Για να μην ψάχνετε λοιπόν μέσα στο χάος, βάλτε σε μια τσάντα όλα όσα θα χρειαστείτε την πρώτη μέρα ή και τι πρώτες μέρες ώστε να είστε άνετοι μέσα στο νέο σας σπίτι.

Αυτές είναι οι δικές μας συμβουλής για μια εύκολη μετακόμιση μέσα στο φθινόπωρο που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την μετάβαση σας στο νέο σας σπίτι πιο εύκολη και γρήγορη.

Μοιραστείτε το!