Οι μικρές και πρακτικές γωνιές αποτελούν έξυπνες ιδέες για να ανανεώσετε τα δωμάτια του σπιτιού σας. Δημιουργήστε μικρούς αλλά μοναδικής αισθητικής χώρους που θα σας μεταφέρουν σε χαλαρές και ξέγνοιαστες καταστάσεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε  όμορφες ιδέες και τρόπους για να κάνετε ξεχωριστή κάθε μεριά του σπιτιού σας. Δημιουργήστε κρυφές και cozy γωνιές και χρησιμοποιήστε με τους πιο πρωτότυπους τρόπους πολυθρόνες και σκαμπό.

Όμορφες γωνιές στο σαλόνι

Το σαλόνι και πιο συγκεκριμένα το καθιστό αποτελεί έναν από τους χώρους στους οποίους απολαμβάνουμε να χαλαρώνουμε μόνοι μας ή με την οικογένειά μας. Θέλουμε να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε να το κάνουμε όσο πιο όμορφο και άνετο γίνεται τόσο για μας όσο και για τους καλεσμένους μας.

Υπάρχουν λοιπόν μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να ανανεώσουμε το σαλόνι μας αν εκμεταλλευτούμε τις γωνιές που έχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμη και τα καλοριφέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργώντας στιλιστικές και αισθητικά πανέμορφες γωνίες χωρίς να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιούσια. Τα καλοριφέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βάλετε ορισμένα όμορφα βιβλία σας. Απλές ξύλινες κατασκευές και τάβλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε ένα μικρό και όμορφο τραπεζάκι για τον πρωινό καφέ σας δίπλα στο μπαλκόνι είναι ένα ξύλινο δίσκο για να βάλετε τα αρωματικά κεριά σας.

Επίσης, σε μια γωνιά του σαλονιού σας μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά άνετα μαξιλάρια και ένα ωραίο επιδαπέδιο φωτιστικό και μαζί με ένα όμορφο χαλάκι να διαβάζετε το βιβλίο σας  όλες τις εποχές του χρόνου. Η ιδέα αυτή είναι εύκολη και πρακτική ενώ σίγουρα θα αποτελεί τα μικρό σας καταφύγιο από μια έντονη μέρα. Ειδικά αν η γωνιά αυτή βρίσκεται κοντά στο μπαλκόνι σας τότε σίγουρα θα απολαμβάνετε και τον βραδινό ουρανό.

Πράσινες γωνιές στην κουζίνα ή στο σαλόνι για την απόλυτη επαφή με την φύση

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει μεγάλο διακοσμητικό trend με πολλά οφέλη και από αισθητική άποψη αλλά και από άποψη ενέργειας. Αν η κουζίνα σας έχει παράθυρο μπορείτε να τοποθετήσετε όμορφα γλαστράκια με μυρωδικά ή παχύφυτα. Αν από την άλλη το σαλόνι σας είναι αρκετά φωτεινό μπορείτε να δημιουργήσετε και εκεί μια γωνία φύσης με όμορφα φυτά.

Τα φυτά όχι μόνο προσθέτουν  ποιότητα φρεσκάδας στον αέρα που αναπνέετε, αλλά και προσδίδουν χρώμα σε όλο τον χώρο. Συνδυάστε φυτά με καθρέφτες, έργα τέχνης και δείτε το χώρο σας να αλλάζει μοναδικά. Τα φυτά αποτελούν επίσης μια όμορφη προσθήκη και σε γωνιές του υπνοδωματίου σας. Φροντίστε μόνο να δέχονται αρκετό φώς για να είναι πάντα υγιή.

Γωνιά εργασίας και παραγωγικότητας

Η περίοδος αυτή έχει κάνει πολλούς από μας να εργαζόμαστε από το σπίτι. Τι καλύτερο επομένως από το να δημιουργήσετε μια γωνιά με ένα μικρό γραφείο για να εργάζεστε και να συγκεντρώνεστε. Ο χώρος στο οποίο εργαζόσαστε πρέπει να είναι όμορφος και να μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Βασικά στοιχεία αποτελούν ένα βολικό γραφείο και μια άνετη καρέκλα. Επιπρόσθετα στοιχεία μπορεί να είναι ένα ράφι με τα βιβλία και έγραφα σας. Μικρές προσθήκες είναι μερικά όμορφα διακοσμητικά που θα δώσουν μια πιο ευχάριστη διάθεση στις ώρες εργασίας σας. Όπως για παράδειγμα ένας πινάκας ανακοινώσεων με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και αναμνηστικά.

Γωνιά διαβάσματος και χαλάρωσης

Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά του υπνοδωματίου σας για να δημιουργήσετε όμορφες συνθέσεις χαλάρωσης με έξυπνες και πρακτικές διακοσμητικές ιδέες που θα κάνουν την κρεβατοκάμαρα σας μοναδική. Δημιουργήστε μια γωνία για να διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο με την προσθήκη μιας όμορφης πολυθρόνας και ενός απαλού χαλιού. Αυτό θα γίνει το δικό σας σημείο χαλάρωσης όπου θα ταξιδεύετε με ένα βιβλίο. Η προσθήκη ενός επιδαπέδιου φωτιστικού με ζεστά χρώματα θα μεταμορφώσει το χώρο αυτό στην δική σας γωνία διαβάσματος και ηρεμίας με την συνοδεία της αγαπημένη σας μουσικής.

 

Γωνιά σπα και περιποίησης σε υπνοδωμάτιο και μπάνιο

Ένας όμορφος vintage καθρέφτης και μια καρέκλα για να κάθεστε εκεί κάθε φορά που ετοιμάζεστε και περιποιείστε τον εαυτό σας είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να δημιουργήσετε μια γωνία περιποίησης στο δωμάτιο σας. Τοποθετήστε τα καλλυντικά σας και φυσικά ένα μεγάλο βάζο με φρέσκα λουλούδια.

Από την άλλη το μπάνιο σας μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί με μια μικρή γωνιά σπα. Τοποθετήστε ψάθινα καλάθια και δίσκους με αρωματικά κεριά και απολαύστε την περιποίηση του προσώπου και του σώματος σας με χαλαρή μουσική.

Γωνία για να απολαμβάνετε τον πρωινό σας καφέ στην κουζίνα

Η κουζίνα αποτελεί έναν λειτουργικό χώρο που χρησιμοποιούμε καθημερινά, διαμορφώστε λοιπόν μια μικρή γωνιά με βιβλία μαγειρικής και ένα ράφι με τα αγαπημένα σας κεραμικά για να απολαμβάνετε κάθε πρωί τον ζεστό σας καφέ με ηρεμία.

Ελεύθερη φαντασία και δημιουργικότητα είναι τα απαραίτητα συστατικά για να δημιουργήσετε μικρές και πρακτικές γωνιές στο σπίτι σας, καθώς απλές διακοσμητικές προσθήκες και συνθέσεις μπορούν να διαμορφώσουν ένα ονειρικό σκηνικό.