fbpx

Αν θέλετε να κάνετε την κουζίνα σας πιο μοντέρνα τότε είστε στο σωστό μέρος γιατί εδώ θα πάρετε 5 καταπληκτικές ιδέες για να την αναβαθμίσετε χωρίς να χρειάζεται να την “γκρεμίσετε” πρώτα ολοκληρωτικά.

Αρκούν μόνο κάποιες μικρές αλλά αποτελεσματικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο μιας μερικής ανακαίνισης για να φέρουν τον αέρα ανανέωσης που αποζητάτε. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Μοντέρνα κουζίνα: 5 ιδέες για να την αναβαθμίσετε με μερική ανακαίνιση

Στην κουζίνα καταναλώνετε αρκετό χρόνο για να αποθηκεύσετε και να προετοιμάσετε το φαγητό σας, να μαγειρέψετε και να φάτε με την οικογένεια σας. Είναι λοιπόν σημαντικό το δωμάτιο αυτό να είναι λειτουργικό, πρακτικό, ζεστό και φιλόξενο εκτός από καλαίσθητο.Αν επιθυμείτε να αναμορφώσετε λίγο το σκηνικό, σας έχουμε τις εξής 5 ιδανικές λύσεις:

1.Αντικαταστήστε τις προσόψεις των ντουλαπιών για μια πιο μοντέρνα κουζίνα

Η αντικατάσταση των προσόψεων των ντουλαπιών και των συρταριών είναι μια εργασία που αλλάζει αμέσως την όψη της κουζίνας χωρίς να χρειάζεται να προβείτε σε ξήλωμα και αλλαγή όλων των εγκαταστάσεων που έχει και μεγαλύτερο κόστος αλλά και μεγαλύτερη “φασαρία” για εσάς.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές επιλογές σε ποιότητες και χρώματα τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε κατάλληλα για να αναβαθμίσετε την εικόνα του δωματίου διατηρώντας ταυτόχρονα την υπάρχουσα διαρρύθμιση των αποθηκευτικών χώρων που ήδη έχετε.

Συζητήστε με το προσωπικό της εταιρίας τις εναλλακτικές που έχετε και τολμήστε αλλαγές όπως αυτή της εικόνας που ακολουθεί.

Εδώ τοποθετήθηκαν πορτάκια, συρτάρια και προσόψεις λάκας σε έντονο κόκκινο χρώμα απογειώνοντας στυλιστικά την κουζίνα.

2. Αντικαταστήστε τον πάγκο της κουζίνας

Η αντικατάσταση του πάγκου εργασίας είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς αλλαγές που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να αναδιαμορφώσετε μερικώς την κουζίνα σας. Μιας και η επιφάνεια που καλύπτει είναι συνήθως αρκετά μεγάλη, η αλλαγή του θα δώσει αμέσως νέα όψη στον χώρο, ειδικά αν αυτός που έχετε ήδη έχει φθαρεί λόγω χρήσης ή παλαιότητας.

Και στην περίπτωση αυτή, η αγορά προσφέρει αναρίθμητες επιλογές τόσο σε υλικά όσο και σε αποχρώσεις ενώ τα περισσότερα υλικά πάγκων εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν στις διαστάσεις που χρειάζεστε.

Επιλέξτε λοιπόν ένα υλικό αντοχής και εύκολο στο καθάρισμα γιατί αυτά τα δύο κριτήρια είναι τα πιο σημαντικά αν θέλετε να χαρείτε το νέο σας απόκτημα για πολύ καιρό και να είναι και λειτουργικό παράλληλα. Όσον αφορά τώρα την απόχρωση του, φροντίστε να επιλέξετε κάτι που να δένει αρμονικά με το ύφος της κουζίνας σας αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει τον αέρα ανανέωσης που στοχεύετε.

Στην εικόνα που βλέπετε έχει επιλέγει πάγκος βακελίτη σε ανοιχτό μπεζ χρώμα.

3. Αντικατάσταση των επιτοίχιων πλακιδίων

Μια ακόμη κίνηση ματ όσον αφορά την μερική ανακαίνιση της κουζίνας σας, είναι η αντικατάσταση των πλακιδίων στον τοίχο μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών. Εδώ οι εργασίες θα είναι λίγο πιο απαιτητικές γιατί απαιτείται το ξήλωμα των παλαιών πλακιδίων, η λείανση του τοίχου για την αφαίρεση της παλαιάς κόλλας, και η τοποθέτηση εκ νέου των καινούριων πλακιδίων ή τυχόν άλλου υλικού που θα επιλέξετε.

Όπως και να χει όμως, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει ειδικά αν επιλέξετε μοντέρνα πλακάκια σε εντελώς άλλο χρώμα ή υφή ή σχέδιο από αυτά που ήδη έχετε ή τολμήσετε την τοποθέτηση ενιαίων υλικών που “τρεντάρουν” τελευταία και αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας. Τέτοια υλικά είναι ο βακελίτης, η πατητή τσιμεντοκονία, το λεγόμενο Staron/Corian και ο χαλαζίας.

Στις εικόνες που ακολουθούν βλέπετε παραδείγματα και από τις δυο αυτές επιλογές. Η απόφαση δική σας…

4. Αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών

Μια λύση που ίσως κοστίζει λίγο παραπάνω ειδικά αν χρειάζεται να εκσυγχρονίσετε πλήρως το σπίτι σας όσον αφορά τις εργασίες που σχετίζονται με την συντήρηση και το μαγείρεμα του φαγητού και το πλύσιμο των κουζινικών.

Η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, καινούριας τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής πάντως, σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά στην αναμόρφωση του χώρου έστω και αν είναι η μόνη αλλαγή που θα κάνετε. Πχ μπορείτε να επιλέξετε συσκευές με inox όψη (και να διώξετε τις κλασικές λευκές) ή να συνδυάσετε την αλλαγή με αντικατάσταση των προσόψεων και του πάγκου και να οδηγηθείτε σε εντοιχισμένες συσκευές.

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πως οι συσκευές είναι σχεδόν “κρυμμένες” στα ντουλάπια.

5. Αλλάξτε τα έπιπλα κουζίνας

Και όταν μιλάμε για έπιπλα εννοούμε κυρίως το τραπέζι και τις καρέκλες κουζίνας. Μια εύκολη και γρήγορη διακοσμητική παρέμβαση που δεν χρειάζεται να κοστίσει και πολύ.

Εκτιμήστε καλά τις διαστάσεις του χώρου και αγοράστε ένα μοντέρνο τραπέζι με εξίσου μοντέρνες καρέκλες για να πηγαίνετε την ιεροτελεστία της συν-εστίασης σε άλλο επίπεδο. Στα καταστήματα επίπλων θα βρείτε μέχρι και πολυμορφικά τραπέζια που μπορούν να σας εξοικονομήσουν επιπλέον χώρο χωρίς να στερούνται στυλ!

Παραπάνω βλέπετε πώς το χρώμα των ντουλαπιών δένει αρμονικά με την επιφάνεια του τραπεζιού και το ύφασμα από τις καρέκλες.

Λοιπόν τί λέτε; Πήρατε αρκετή έμπνευση για να προχωρήσετε στην μερική ανακαίνιση της κουζίνας σας και να ανανεώσετε όχι μόνο το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού σας αλλά και ολόκληρη την διάθεση σας;

Μοιραστείτε το!