fbpx

Τα έπιπλα κουζίνας αποτελούν την ραχοκοκαλιά ενός σπιτιού και όχι άδικα, αφού στην αγαπημένη σας κουζίνα απολαμβάνετε μερικές από τις πολυτιμότερες στιγμές της ζωή σας, πλάι στην οικογένειά σας, ενώ γεύεστε τα υπέροχα πιάτα που δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι. Ένα χώρο που προσφέρει τόσες πολλές στιγμές στη καθημερινότητά σας, θέλετε να βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση και να σας προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκολίες και στιγμές. Χωρίς να κάνετε ριζικές αλλαγές στα έπιπλα κουζίνας, έχετε σκεφτεί πως μπορούν να αποκτήσουν διαφορετική εμφάνιση και λειτουργικότητα; Ίσως οι παρακάτω σειρές σας βάλουν σε σκέψεις… για μια ιδιαίτερη ανακαίνιση κουζίνας.

Διακόσμηση τοίχου

Στολίστε τους τοίχους σας με υπέροχα έργα τέχνης που εμφανίζουν οινοποιεία, πλαγιές και την παραδοσιακή αγροτική ζωή. Θα δώσετε ένα διαφορετικό στυλ στα έπιπλα κουζίνας που θα σας ταξιδεύουν στην αγαπημένη ελληνική επαρχία. Επίσης, δημιουργώντας μια τεράστια τοιχογραφία είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Μία τοιχογραφία είναι ένα είδος διακόσμησης, το οποίο προσφέρει την αίσθηση μιας πολυδιάστατης εικόνας και προσδίδει μια μοναδική εμφάνιση. Αν δεν επιθυμείτε καμία από τις δυο επιλογές, στολίστε την κουζίνα με μεγάλα ρολόγια, πιάτα τοίχου, παραπέμποντας σε μια ρουστίκ επιλογή.

Kitchen island

Kitchen islandΟι πάγκοι κουζίνας είναι η ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε ανακαίνιση κουζίνας. Αν δεν τα έχετε μάθει με τον όρο αυτό, τότε ο πάγκος μέσα στο χώρο της κουζίνας σίγουρα σας θυμίζει ταινίες που παρουσιάζονται πολυτελή σπίτια με πανάκριβα έπιπλα κουζίνας και ο πάγκος είναι τοποθετημένος στη μέση. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα σπίτι στη Γαλλική Ριβιέρα για να το διαμορφώσετε με αυτό το στυλ . Οι πάγκοι δεν κατασκευάζονται μόνο σε ορθογώνιο σχήμα και έτσι μπορείτε να επιλέξετε ένα σχήμα στις δικές διαστάσεις.

Είναι μια υπέροχη εμπειρία να κάθονται τα παιδιά σας στα σκαμπό που είναι περιμετρικά του πάγκου και εσείς να τους μεταλαμπαδεύετε τις μυστικές συνταγές που έχετε από τους προκατόχους σας. Πέραν της υψηλής αισθητικής, οι πάγκοι island προσφέρουν επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, εργονομία και άριστη λειτουργικότητα. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για την κουζίνα και το σπίτι σας.

 

Μοντέρνο decor 

Αν επιθυμείτε να ολοκληρώσετε την ιδανική ανακαίνιση κουζίνας, τότε θα πρέπει να προσθέσετε στη διακόσμησή σας το μεταλλικό στοιχείο. Χωρίς ν’ απαιτείται να κάνετε μια ολική αναδιαμόρφωση στη κουζίνα σας  μπορείτε να επιλέξετε ανοξείδωτα μεταλλικά ράφια, τα οποία θα κρεμάσετε στους τοίχους της κουζίνας σας και θα βάλετε σε αυτά χρήσιμα μαγειρικά σκεύη. Αυτό το στυλ θα το βρείτε στις σύγχρονες ιταλικές κουζίνες, όπου τα σκεύη είναι ανά πάση στιγμή στη διαθεσιμότητα του Ιταλού σεφ.

modern kitchenΚαι οι τρεις τρόποι προσφέρονται για μια ανακαίνιση κουζίνας, χωρίς να πρέπει να αλλάξετε τα ντουλάπια κουζίνας. Με εξαίρεση την επιλογή kitchen island, για την οποία απαιτείται αντίστοιχη επιλογή χρώματος με τα ντουλάπια κουζίνας, ώστε να μην αυξηθεί το κόστος ιδιαίτερα, οι υπόλοιπες δυο επιλογές είναι πιο οικονομικές και θα δώσουν μια διαφορετική διακοσμητική πνοή στη κουζίνα σας.

Η ανάγκη για την ανακαίνιση της κουζίνας σας δεν προέρχεται μόνο από την απαίτηση για ποιοτικότερη άσκηση της μαγειρικής τέχνης, αλλά και από την ανάγκη να ζείτε σε ένα περισσότερο καθαρό περιβάλλον. Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός, ότι τα μοντέρνα και σύγχρονα έπιπλα κουζίνας είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο υλικό. Έτσι μπορείτε να διατηρείτε ευκολότερα πεντακάθαρη την κουζίνα σας, μιας και η διαδικασία καθαρισμού γίνεται πιο απλή. Ο συνδυασμός της εξαιρετικής εργονομίας που θα διαθέτουν τα έπιπλα κουζίνας σας και της ευκολίας καθαρισμού τους, θα σας κάνουν να απολαύσετε κάθε στιγμή στην αγαπημένη σας κουζίνα.

Η νέα κουζίνα σας, όμως, δεν προσφέρει μόνο σύγχρονο σχεδιασμό, εργονομία και πρακτικότητα αλλά αναβαθμίζει την συνολική απόδοση του σπιτιού. Μια ανακαινισμένη κουζίνα αυξάνει την τιμή πώλησης του σπιτιού σας και τις πιθανότητες να πωληθεί πιο εύκολα στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία βρίσκεται σήμερα σε βαθιά ύφεση. Επίσης, έχει ενσωματωθεί στα σύγχρονα έπιπλα κουζίνας η πράσινη τεχνολογία που σας βοηθάει να εξοικονομήσετε κόστη από την ενέργεια που καταναλώνετε.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μεταβάλλει τις συνήθειες του ανθρώπου στην καθημερινότητα του. Ανακαινίζοντας την κουζίνα σας θα πρέπει να έχετε ως κριτήρια επιλογής, εκτός από τον κομψό σχεδιασμό, τον βαθμό πρακτικότητας και λειτουργικότητας που θα σας προσφέρουν. Πετυχαίνοντας αυτό τον συνδυασμό θα καταφέρετε να βελτιώσετε την ποιότητα παραμονής στο σπίτι για εσάς και την οικογένειά σας. Η κουζίνα ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα σημαντικός παράγοντας επηρεασμού του τρόπου ζωής. Η κουζίνα πάντα φιλοξενούσε τις καλύτερες στιγμές σας, αφού “φιλοξενεί” τα καλύτερα γεύματα που έχετε γευτεί και έχετε σερβίρει στους συγγενείς και φίλους σας. Με μια αλλαγή θα συνεχίσει να έχει αυτό τον ρόλο για αρκετά χρόνια ακόμη!

Η Τεχνική Κατασκευαστική Ι.Φούσκας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις σπιτιών, καταστημάτων και ξενοδοχειακών μονάδων και είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας δημιουργηθεί αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστείτε το!