Ήρθε η ώρα να επιλέξετε πως θα γίνει το μπάνιο σας ή αποφασίσατε να το ανακαινίσετε; Εάν θα τοποθετήσετε ντουζιέρα ή μπανιέρα και αν θα προσθέσετε υδρομασάζ εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τις ανάγκες σας και φυσικά το διαθέσιμο χώρο που υπάρχει στο μπάνιο σας!

Ντουζιέρα, μπανιέρα και υδρομασάζ. Στο παρόν άρθρο θα δούμε τα πλεονεκτήματα του καθενός ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

 

μινιμαλιστική ντουζιέρα

 

ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ, ΜΠΑΝΙΕΡΑ & ΥΔΡΟΜΑΣΑΖ:

 

1. Ντουζιέρα:

Οικονομία νερού:  Η χρήση ντουζιέρας συνήθως απαιτεί λιγότερο νερό σε σύγκριση με τη μπανιέρα.

Χρονοοικονομία: Το μπάνιο σας στη ντουζιέρα παίρνει λιγότερο χρόνο. Αλλά και η ντουζιέρα παρέχει γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο καθαρισμού. Εάν ζείτε με γρήγορους ρυθμούς αυτή η επιλογή θα σας καλύψει.

Κατάλληλη για μικρά μπάνια: Είναι ιδανική αν έχετε περιορισμένο χώρο στο μπάνιο. Μπορείτε να μην έχετε καμπίνα αλλά και με τη χρήση καμπίνας ο χώρος που μπορεί να καλύψει είναι σίγουρα μικρότερος από μια μπανιέρα.

Ασφάλεια: Οι ντουζιέρες μπορούν να είναι πιο ασφαλείς για ηλικιωμένους και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, καθώς δεν χρειάζεται να υπάρχει επικινδυνότητα, όταν δεν υπάρχει σκαλί, για να μπείτε μέσα.

 

μπανιέρα για χαλάρωση

 

2. Μπανιέρα:

 

Χαλάρωση:  μπανιέρα προσφέρει μια ευκαιρία για χαλάρωση και χρόνο απόλαυσης.

Ευεξία: Μπορείτε να προσθέσετε αφρόλουτρα και αρωματικά έλαια για μια εκλεπτυσμένη εμπειρία

Χαλάρωση και θεραπεία: Ενώ η μπανιέρα προσφέρει έναν χώρο για χαλάρωση και ενδεχομένως θεραπευτικές πρακτικές, θα πρέπει όμως να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες ασφαλείας και η δυσκολία πρόσβασης εάν τη χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πολυχρηστικό: Μπορεί να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες μιας οικογένειας. Μπορείτε να κάνετε πιο άνετα μπάνιο το μωρό σας και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε μόνοι σας τις κουβέρτες σας ή τα μαξιλάρια σας.

 

τζακούζι λεπτομέρεια

 

 

3. Υδρομασάζ:

 

Θεραπευτικά οφέλη: Το υδρομασάζ μπορεί να παρέχει θεραπευτικά οφέλη, όπως ελαφρά μασάζ για μυϊκούς πόνους και ανακούφιση από το άγχος.

Ενισχυμένη ροή αίματος: Η κυκλοφορία του αίματος μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση του υδρομασάζ.

Οφέλη υγείας:  Το υδρομασάζ μπορεί να παρέχει ανακούφιση από πόνους και παθήσεις, και μπορεί να είναι ευεργετικό για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Το υδρομασάζ ή γνωστό και ως τζακούζι παρέχει πολλά οφέλη στο σώμα μας. Πέρα από την χαλάρωση που προσφέρουν είναι ένα βοήθημα για παθήσεις όπως η οσφυαλγία , η αρθρίτιδα ή οι κιρσοί. Επιπλέον η υδροθεραπεία βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος , ξεκουράζει το σώμα από την έντονη άσκηση και είναι ένα βοήθημα κατά της παχυσαρκίας.

Υπάρχουν πλέον οικονομικές λύσεις για υδρομασάζ στο σπίτι μας και εάν ο χώρος του μπάνιου μας είναι μικρός και δεν ενδείκνυται για μπανιέρα μπορούμε να στραφούμε στη λύση της ντουζιέρας με υδρομασάζ.

κεφαλή ντουζιέρας

 

Η εγκατάσταση ντουζιέρας είναι σίγουρα πιο οικονομική και η υδραυλική της εγκατάσταση είναι πιο απλή από της μπανιέρας. Επιπλέον, με μια βρύση χαμηλής ροής στη ντουζιέρα μας καταναλώνουμε σημαντικά λιγότερο νερό.
Η μπανιέρα από την άλλη μπορεί να φανεί η ιδανική λύση για εσάς που θέλετε να χαλαρώσετε μέσα στο νερό. Είναι και η ιδανική επιλογή για την εγκατάσταση υδρομασάζ. Εάν έχετε περισσότερες ανάγκες και ζητάτε κάτι πιο πολυχρηστικό θα σας φανεί χρήσιμη η εγκατάστασή της.

Όσον αφορά το πρακτικό μέρος, εάν έχετε μωρό ή κατοικίδιο, το μπάνιο στην μπανιέρα γίνεται πιο εύκολο. Από την άλλη όμως η ντουζιέρα είναι πιο καλή επιλογή για ηλικιωμένους. Ακόμα, η καθαριότητα της ντουζιέρας, ειδικά αν είναι χωρίς πόρτες, είναι πιο εύκολη και επομένως σπαταλάμε λιγότερο χρόνο στο να τη διατηρούμε καθαρή.
Εάν χρησιμοποιείτε από ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες ή κάποιες παθήσεις συνιστάται να συζητήσετε αυτές τις επιλογές με τους ιατρούς ή ειδικούς στην αναπηρία, ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη τυχόν ιατρικές ανάγκες και να προσαρμοστεί ο χώρος του μπάνιου για τη μέγιστη ασφάλεια και ευχρηστία. Επίσης, η προσθήκη λαβών ασφαλείας και άλλων βοηθητικών στοιχείων μπορεί να βοηθήσει στην πρόσβαση και την ασφάλεια στο μπάνιο.

Αναφερόμενοι και στα υλικά τα οποία έχετε να επιλέξετε για την κατασκευή τους. Αναφορικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε μαντεμένια, ακρυλική ή ενισχυμένη ακρυλική μπανιέρα. Ενώ στις ντουζιέρες με βάση, μπορείτε να επιλέξετε πορσελάνινη, ακρυλική ή τεχνητή πέτρα. Εάν θέλετε κάτι πιο άνετο και με πιο υψηλή αισθητική στο μπάνιο σας επιλέξτε χτιστή ντουζιέρα.
Σίγουρα ό,τι και να επιλέξετε θα βρείτε ένα σχέδιο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, πρακτικές και οικονομικές. Επιπροσθέτως θα πετύχετε την όποια αισθητική που επιθυμείτε στο μπάνιο σας.

Επιλέξατε να δημιουργήσετε ή να ανακαινίσετε το μπάνιο σας; Συνεργαστείτε με του ειδικούς ώστε να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Θέλετε ένα μπάνιο πιο πρακτικό και minimal; Θέλετε κάτι πιο μοντέρνο και πολυτελές; Με τα υλικά που επιθυμείτε και το στυλ που θέλετε, θα γίνει μελέτη του χώρου, θα επιτευχθεί η σωστή διαρρύθμιση του χώρου και εσείς χρειάζεται απλά να αφεθείτε στους ειδικούς για ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Τελικά, τι μας συμφέρει; Τι είναι αυτό που μας βολεύει; Ντουζιέρα, μπανιέρα; Θέλουμε και υδρομασάζ;
Λαμβάνοντας υπόψιν τα οφέλη και τα μειονεκτήματα που αναλύσαμε είστε πλέον έτοιμοι να πάρετε την απόφαση στη δημιουργία ή ανακαίνιση του μπάνιου σας!