Οικολογική Ανακαίνιση Σπιτιού για Οικονομία και Ποιότητα ΖωήςΗ ανακαίνιση σπιτιού με οικολογική συνείδηση ενισχύεται διότι ολοένα και πιο πολλοί χρήστες επιθυμούν να ανακαινίσουν επιλέγοντας οικολογικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις μειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι λύσεις αυτές προφανώς μειώνουν και το ποσό σε χρήματα που θα πρέπει να δώσετε ξοδεύοντας ενέργεια για το χώρο σας, όπως για παράδειγμα με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Σας προτείνουμε λοιπόν τους πέντε καλύτερους τρόπους για να ανακαινίσετε θωρακίζοντας ενεργειακά και οικονομικά το χώρο σας προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Οικολογικό δάπεδο από βινύλιο

Το δάπεδο από βινύλιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή σε σχέση με άλλους τύπους δαπέδου όπως το δάπεδο από Linoleum ή από κεραμικά πλακίδια. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μπορείτε να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και για περισσότερο χρονικό διάστημα ευκολότερα από τα υπόλοιπα. Τοποθετείται εύκολα και έχει προσιτή τιμή. Επιπλέον η τελική του επιφάνεια μπορεί να αποδώσει και να μιμηθεί δάπεδα με επιφάνεια όπως το ξύλο, η πέτρα και τα κεραμικά πλακίδια. Για παράδειγμα ένα δάπεδο από βινύλιο σε απομίμηση ξύλου είναι μια πολύ συχνή επιλογή όσων ανακαινίζουν και τους αρέσει οπτικά το ξύλο σαν τελική επιφάνεια δαπέδου αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με την συντήρησή του. Πρόκειται για ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον επειδή μπορεί να ανακυκλωθεί και επιπλέον επειδή παράγεται κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά. Αντίστοιχα οικολογικό είναι και το δάπεδο από Linoleum με τη διαφορά ότι αποβάλλει λινέλαιο λόγω της σύνθεσής του κάτι που δεν συμβαίνει με το βινύλιο. Το δάπεδο βινυλίου αντέχει στο νερό επομένως είναι ιδανικό για ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας. Τέλος είναι υγιεινότερο από άλλους τύπους δαπέδου επειδή αποτρέπει τη δημιουργία βακτηρίων και δεν συγκρατεί τα ακάρεα που προέρχονται από την σκόνη.

Ηλιακά Panels

Τα ηλιακά πάνελ αποτελούν μια εξαιρετικά οικολογική λύση για ενεργειακή απόδοση στην κατοικία σας. Για μια οικονομική ανακαίνιση με οφέλη επιλέξτε τα διότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Η λειτουργία τους βασίζεται στην δέσμευση της ηλιακής ενέργειας και την μετατροπή της σε ηλεκτρική (ρεύμα). Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με ρεύμα. Τα ηλιακά πάνελς σας εξασφαλίζουν με ενέργεια που δεν απειλεί το περιβάλλον και μειώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος σε σημαντικό βαθμό. Επιπρόσθετα το σύστημα που θα τοποθετήσετε από τη στιγμή που θα παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται πολύ πιθανόν να σας επιστραφούν και χρήματα από τη ΔΕΗ.

Κουφώματα με διπλό τζάμι

Μια τρίτη οικολογική και αποδοτική ενεργειακά λύση για το χώρο σας είναι σαφώς η τοποθέτηση κουφωμάτων με διπλό τζάμι. Τα συγκεκριμένα κουφώματα παρέχουν εξαιρετική μόνωση και ηχοαπορροφητικές ιδιότητες. Επιπλέον εξοικονομείται ενέργεια και χρήματα για να ζεστάνετε έναν χώρο εφόσον μειώνεται η απώλεια θερμότητας. Η παραγωγή λιγότερης ηλεκτρικής ενέργειας έχει και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Τα συγκριμένα κουφώματα μπορεί να είναι ξύλινα, μεταλλικά ή από PVC.

Ρυθμιζόμενος Θερμοστάτης

Για έναν χώρο που δεν χρειάζεται ολική ανακαίνιση μια πολύ καλή λύση είναι η χρήση και τοποθέτηση ρυθμιζόμενου θερμοστάτη που μπορεί να μειώσει απίστευτα την κατανάλωση ενέργειας στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε να προγραμματίσετε το θερμοστάτη να ανεβάζει την θερμοκρασία στο χώρο σας αυτόματα μέχρι και τέσσερις φορές κάθε μέρα. Όταν απουσιάζετε ρυθμίζετε τον θερμοστάτη έτσι ώστε να δίνει λιγότερη ζέστη ή κρύο ανάλογα με το τι χρειάζεται μειώνοντας το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Οικονομική Θέρμανση και ψύξη (Αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά inverter, κ.α.)

Εάν θέλετε να βελτιώσετε ενεργειακά την κατοικία σας και να μειώσετε τη ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον σκεφτείτε πολύ σοβαρά την τοποθέτηση συστημάτων με κατάλληλη ενεργειακή απόδοση. Τα συστήματα αυτά θα μειώσουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση ή τον δροσισμό ενός χώρου εξοικονομώντας χρήματα και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για οικολογική ανακαίνιση μειώνοντας έτσι το αποτύπωμά σας στην καταστροφή του περιβάλλοντος και αυξάνοντας την ενεργειακή απόδοση της κατοικίας σας σίγουρα κερδίζετε και την αναβάθμιση της αξίας της σε μια απαιτητική αγορά. Οι αγοραστές κυρίως στην εποχή μας ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Μια ανακαίνιση κατοικίας με ενεργειακό σχεδιασμό και οικολογικά χαρακτηριστικά θα πουληθεί ή θα ενοικιαστεί πολύ πιο γρήγορα από άλλες που στερούνται αυτών των χαρακτηριστικών. Ανακαινίστε σωστά , Ανακαινίστε οικολογικά!