Το δάπεδο από linoleum είναι μια εξαιρετικά οικονομική και  οικολογική επιλογή και ίσως η καλύτερη σε σχέση με διάφορα βινυλικά ή πλαστικά δάπεδα. Το τελικό αποτέλεσμα ενός χώρου που γίνεται ανακαίνιση είναι μοναδικό με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου δαπέδου. Είναι ιδανικό για κάθε εσωτερικό χώρο διότι εκτός από την αισθητική αξία του κερδίζει και το περιβάλλον εφόσον χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο φυσικό και οικολογικό δάπεδο. Η σύνθεσή του είναι από φυσικά υλικά (λινέλαιο, φελλό και ξύλο).

Πλεονεκτήματα

Είναι πρακτικό και ευέλικτο υλικό και μπορεί να δώσει περίτεχνα και περίπλοκα σχέδια σαν τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον μπορείτε να αποκτήσετε δάπεδο σε ότι χρώμα θέλετε και να το τοποθετήσετε πάνω σε οποιοδήποτε πάτωμα.

 1. Περιέχει μόνο φυσικά υλικά και δεν αφήνει χημικά και τοξικά κατάλοιπα.
 2. Έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κάτι που δεν επιτρέπει την εξάπλωση και τη δημιουργία μικροβίων.
 3. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του με μια φυσιολογική χρήση είναι πάνω από πενήντα χρόνια.
 4. Αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία και δεν καίγεται εύκολα.
 5. Οι βρομιές και η σκόνη δεν επικάθονται πάνω του λόγω των αντιστατικών ιδιοτήτων του και έτσι καθαρίζεται πολύ εύκολα.
 6. Κόβεται εύκολα και μπορείτε έτσι να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια και διαφορετικά μοτίβα αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη. Επιπλέον εύκολα μπορείτε να διαχωρίσετε τους χώρους και να δημιουργήσετε ζώνες χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και σχέδια.
 7. Είναι βιοδιασπώμενο υλικό γεγονός που το καθιστά φιλικό προς το περιβάλλον.
 8. Δεν περιέχει Οργανικές Πτητικές Ενώσεις (οργανικά χημικά που έχουν υψηλή πίεση ατμού σε συνηθισμένες συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου).
 9. Είναι πολύ άνετο στο περπάτημα ή όταν στέκεστε επάνω του. Είναι ιδανικό για περιοχές και χώρους με έντονη κίνηση όπως καταστήματα αλλά και χώρους όπως το παιδικό δωμάτιο, το χολ κ.ά.
 10. Η τελική επιφάνεια αυτού του δαπέδου ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ακάρεων σκόνης και κατά συνέπεια την εμφάνιση αλλεργιών.

Μειονεκτήματα

 1. Το δάπεδο πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί το linoleum θα πρέπει να είναι λείο και χωρίς παραμορφώσεις για να έχετε σωστό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει από ειδικούς.
 2. Μπορεί να λερωθεί ή να καταστραφεί από καυστικά υγρά ή κατοικίδια (Τα ούρα των ζώων μπορεί να αλλοιώσουν το χρώμα του).
 3. Αντέχει στην υγρασία αλλά δεν είναι αδιάβροχο και θα πρέπει να το προστατεύεται από τα νερά ή άλλα υγρά σκουπίζοντας τα αμέσως.
 4. Για τον καθαρισμό του καλό είναι να αποφεύγετε συσκευές καθαρισμού με ατμό ή τον καθαρισμό με ζεστό νερό διότι μπορεί να καταστραφεί η επιφάνεια του.
 5. Είναι ευαίσθητο στις γρατσουνιές και στις παραμορφώσεις από πτώση για παράδειγμα αντικειμένων. Η μετακίνηση επίπλων πάνω στο δάπεδο αυτό ή τα τακούνια μπορεί να το γδάρουν εύκολα.
 6. Καλό θα είναι σε χώρους όπως η κουζίνα να μην το προτιμάτε διότι τα οξέα των φρούτων ή των λαχανικών (π.χ. τα οξέα της ντομάτας) ή τα απολυμαντικά με χημικές ουσίες μπορεί να βλάψουν σοβαρά την επιφάνειά του.

Συμπεράσματα

Η επιλογή δαπέδου linoleum είναι εξαιρετική για τον χώρο σας αρκεί να σεβαστείτε κάποιους βασικούς κανόνες που αφορούν τα μειονεκτήματα τους. Καλό είναι πριν επιλέξετε οποιοδήποτε δάπεδο, όταν κάνετε μία ανακαίνιση να εμπιστευτείτε τους ειδικούς και την εταιρεία μας. Έτσι θα έχετε μια σφαιρική εικόνα των θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών και θα επιλέξετε ορθά χωρίς να το μετανιώσετε στο πέρασμα των χρόνων. Μπορείτε να ρωτήσετε ακόμη και ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν ένα τέτοιο δάπεδο για την ανακαίνιση και βελτίωση της εικόνας του χώρου τους.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει ανακαινίσεις σπιτιών και επαγγελματικών χώρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε στην ανακαίνιση του χώρου σας αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.