Η ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα σας μπορεί να πραγματοποιηθεί τώρα. Όλοι μας θέλουμε να περνάμε πλέον περισσότερο χρόνο κοντά στο φυσικό περιβάλλον. Είναι γεγονός πως ανάμεσα στις αγαπημένες συνήθειες της τελευταίας περιόδου είναι η κηπουρική. Οι άνθρωποι αγαπούν να έχουν την όποια επαφή με τη φύση και τη γη. Αποτελεί μια δραστηριότητα άκρως χαλαρωτική που συνδυάζει  ψυχική ηρεμία αλλά και σωματική άσκηση. Για αυτούς τους λόγους  ήρθε η στιγμή να ανακαινίσετε με απλούς αλλά και οικονομικούς τρόπους τον κήπο σας. Το χώρο που θα γίνε το καταφύγιο σας και ο συνδετικός κρίκος με τη φύση.

1. Ολοκληρωμένη μελέτη για την ανακαίνιση στον κήπο ή την βεράντα σας

Στην ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα σας το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι η μελέτη του διαθέσιμου χώρου σας. Συμβουλευτείτε μια έμπειρη εταιρεία που θα σας παρουσιάσει μια οργανωμένη πρόταση για την ανακαίνιση του κήπου ή της βεράντας σας. Ξεκινήστε από την χωροταξική διαμόρφωση του σκεπτόμενοι και την θέση του φωτός. Αυτό θα λειτουργήσει θετικά και για σας αλλά και για τα φυτά σας.

Οργανώστε επίσης τον κήπο σας πέρα από τα λουλούδια και τα δέντρα και με την σωστή επιλογή γκαζόν. Είναι οικονομικός στην συντήρησή του προσφέροντας μια αίσθηση απέραντης φύσης στο χώρο. Τέλος να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως το βασικότερο στοιχειό στην διατήρηση των κήπων κατά κύριο λόγο είναι η κατανάλωση νερού. Παράγοντας εξαιρετικά σημαντικός αφού προσπαθούμε όλοι μας για τη σωστή χρήση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού.

ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα

2. Σωστή επιλογή κουφωμάτων και αλουμινίων κατά την ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα σας 

Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με την  ανακαίνιση στη βεράντα ή τον κήπο σας ωστόσο είναι ένας πραγματικά σημαντικός παράγοντας. Η σωστή επιλογή κουφωμάτων και στην συνέχεια αλουμινίων προσθέτει στην σωστή ολοκλήρωση του χώρου επίσης σας προσφέρει την δυνατότητα να απολαμβάνεται την βεράντα σας και τον κήπο και κατά τους χειμερινούς μήνες. Σας επιτρέπει μια όμορφη πρόσβαση και θέα στο φυσικό σας καταφύγιο. Μια ποικιλία σε υλικά συμβάλουν στη σωστή διαμόρφωση του χώρου, στον βαθμό αδιαβροχοποίησης, στην αντοχή από τον ήλιο και τα λοιπά καιρικά φαινόμενα.

ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα

3.Δημιουργήστε διαδρόμους και οριοθετήσεις σε μια ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα

Η σωστή και επιτυχημένη ανακαίνιση στη βεράντα και τον κήπο σας θα σας προσφέρει την επαφή με την φύση ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Μια βόλτα στον κήπο, μια πρωινή επαφή με τα φυτά σας στο μπαλκόνι μπορούν να γίνουν αγαπημένες σας συνήθειες. Στην ανακαίνιση επομένως καλό είναι να επενδύσετε στη δημιουργία διαδρόμων κίνησης από υλικά όπως το ξύλο ή πέτρα. Διαχρονικά στοιχεία που προσδίδουν αξεπέραστη ομορφιά στο χώρο σας.

Επίσης μπορείτε να με την κατάλληλη επιλογή σε κάγκελα με όμορφα σχεδία αλλά και με πέργκολες, φράχτες και ζαρντινιέρες να οριοθετήσετε τον κήπο σας και τη βεράντα σας.Μπορείτε να επιλέξετε επίσης ένα όμορφο ξύλινο παγκάκι ή και έναν χώρο με υπόστεγο τόσο για τους χειμερινούς μήνες αλλά και για το καλοκαίρι για να απολαμβάνεται την δροσερή σκιά.Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε μικρούς χώρους με διαφορετικές λειτουργιές και ανάγκες ο καθένας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο χώρος για BBQ και χώροι αποθήκευσης.

ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα

4.Επιλογή των κατάλληλων φυτών

Επενδύστε σε έναν πολύχρωμο κήπο/βεράντα που θα σας γεμίζει όμορφα συναισθήματα. Οι μυρωδιές από τα δέντρα, τα λουλούδια αλλά της γης σε φέρνουν πιο κοντά σε στιγμές χαλάρωσης. Η κηπουρική με την ενασχόληση με τα φυτά μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την διάθεση μας για αυτό επιλέξτε τα φυτά που αγαπάτε. Επιλέξτε βότανα και τα λουλούδια με αντοχή στο κλίμα της περιοχής. Δέντρα, φρούτα και λαχανικά που όσο τα φροντίζετε θα σας προσφέρουν τους καρπούς τους. Μεριμνήστε επίσης  για σύστημα αυτόματου ποτίσματος και δίκτυο αποστράγγισης για να μην έχετε πρόβλημα με την υγρασία. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον γεωπόνο που θα σας συμβουλέψει για την επιλογή των φυτών καθώς και για την συχνότητα ποτίσματος.

ανακαίνιση στον κήπο/βεράντα

5. Διακόσμηση εξωτερικού χώρου

Με μια μεγάλη ποικιλία σε ιδέες για ανακαίνιση σε βεράντα και κήπο θα βρείτε αυτές  που ταιριάζουν στα δικά σας γούστα και στη δική σας αισθητική. Μπορείτε να πάρετε ιδέες για διακόσμηση του κήπου σας από περιοδικά διακόσμησης. Με την δική σας αισθητική πάντα να φέρει το τελικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε την σωστή επιλογή φωτισμού για το χώρο αλλά και τα κατάλληλα έπιπλα που θα σας μεταφέρουν στη γαλήνη της φύσης όλες τις εποχές του χρόνου.