fbpx

Η παλιά σας κουζίνα χρειάζεται όσο τίποτα μια ανακαίνιση και εσείς αναζητάτε έμπνευση και ιδέες για να την αλλάξετε αποτελεσματικά και ποιοτικά. Αυτή είναι η καταλληλότερη περίοδος για αλλαγές και επένδυση στο σπίτι μας. Αφού λοιπόν καταλήξετε στο είδος της ανακαίνισης που θέλετε να κάνετε στην κουζίνα σας, ολική ή μερική, στον προϋπολογισμό και φυσικά στις ανάγκες σας τότε μπορείτε να προβείτε στις αλλαγές.

Εμείς θέλοντας πάντα να σας δίνουμε έμπνευση άλλα και φρέσκες ιδέες σας παρουσιάζουμε 7 εντυπωσιακές προτάσεις για να δημιουργήσετε μια πανέμορφη και λειτουργική κουζίνα.

1.Παλιά κουζίνα και αλλαγή δαπέδου

Η αλλαγή δαπέδου στην παλιά κουζίνα σας είναι μια εργασία που συνήθως συμπεριλαμβάνεται σε μια ολική ανακαίνιση χώρου. Αποτελεί μια εργασία που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της κουζίνας σας και που απαιτεί έναν προκαθορισμένο χρόνο. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο. Στην αγορά θα βρείτε πολλά σχέδια σε πλακάκια με ιδιαίτερες όψεις, όπως μαρμάρου και ξύλου και φυσικά σε ότι χρώμα εσείς προτιμάτε.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή ενός αρκετά έμπειρου συνεργείου ανακαινίσεων είναι σημαντική για την αλλαγή του δαπέδου της κουζίνας ώστε να μην υπάρχουν λάθη και καθυστερήσεις.

2. Παλιά κουζίνα και τοποθέτηση νέων πλακιδίων στην πλάτη της

Η πλάτη της κουζίνας είναι στην ουσία η επιφάνεια του τοίχου που υπάρχει ανάμεσα στα πάνω και τα κάτω ντουλάπια, η μεσαία αυτή λωρίδα. Η αλλαγή της επένδυσης αυτής με νέα, σύγχρονα και στιλάτα πλακάκια θα δώσει φρέσκο αέρα στην κουζίνα σας.

Μπορείτε να αποφασίσετε εσείς σε τι κλίμακα θέλετε να ντύσετε τους τοίχους αυτούς με πλακάκια, σε κάθε περίπτωση η εργασία αυτή είναι μια οικονομική πρόταση για να ανανεώσετε την κουζίνα σας. Στο εμπόριο μάλιστα μπορείτε να βρείτε πανέμορφα πλακάκια σε πολλά χρώματα και σχέδια για να δώσετε μια άλλη άποψη στην κουζίνα σας.

3 Ώρα για νέα, σύγχρονα ντουλάπια κουζίνας

Η ανανέωση των ντουλαπιών της κουζίνας σας μπορούμε να πούμε ότι συνιστά μια από τις βασικότερες αλλαγές σε μια ανακαίνιση κουζίνας. Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αυτού του σπιτιού μας. Είναι μια εργασία κοστοβόρα άλλα αν επιλεχθούν ποιοτικά υλικά το αποτέλεσμα και η διάρκεια στο χρόνο είναι βέβαιη.

Μια πολύ σύγχρονη ιδέα είναι να επιλέξετε σε ματ υφή, γκρι ή και μαύρες αποχρώσεις για τα ντουλάπια σας. Αυτό θα δώσει ένα industrial και minimal στυλ στον χώρο, μεταμορφώνοντας τον. Αν ωστόσο αγαπάτε το χρώμα τότε μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε όλες τις φωτεινές αποχρώσεις, πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο και να δώσετε έναν αέρα εξοχής στην κουζίνα σας ανανεώνοντας ταυτόχρονα και την διάθεση σας.

4. Πάγκος ή νησίδα για την νέα σας κουζίνα

Η τοποθέτηση πάγκου ή νησίδας στην κουζίνα είναι ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί ιδιοκτήτες όταν πρόκειται να ανακαινίσουν την κουζίνα τους. Η απάντηση σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται ανάλογα με τις διαστάσεις και την διαμόρφωση της κουζίνας σας. Αν η κουζίνα του σπιτιού σας συνιστά έναν χώρο που ενώνεται με το σαλόνι ή την τραπεζαρία τότε είναι φανταστική ιδέα η αλλαγή του πάγκου και η επιλογή μιας νησίδας.

Η επιλογή αυτή προσφέρει πρακτικότητα και στυλ στον χώρο ενώ τα υλικά ποικίλουν από μάρμαρο, γρανίτη, ξύλο, χαλαζία ακόμα και γυαλί. Αν από την άλλη ο χώρος καθώς και το budget σας είναι περιορισμένο τότε μπορείτε να αλλάξετε το πάγκο σας επιλέγοντας μια νέα απόχρωση σε laminate υλικό. Μια ακόμη πρόταση είναι και οι μαρμάρινοι πάγκοι που αποτελούν μεγάλο trend,είναι ακριβότεροι ως επιλογή άλλα σίγουρα προσφέρουν ένα καθαρό και φρέσκο αποτέλεσμα, με τα νερά τους σε ότι απόχρωση σας αρέσει.

5. Προσθήκη μεταλλικών πινελιών

Το μέταλλο και ο μπρούτζος συγκεκριμένα είναι μια από τις πιο δυνατές τάσης για την διακόσμηση της κουζίνας. Μπορεί να έχετε αφοσιωθεί στις πιο βασικές εργασίες που αφορά μια ανακαίνιση κουζίνας αλλά υπάρχουν μικρές πινελιές που θα δώσουν έναν άλλον χαρακτήρα στον χώρο. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά μεταλλικά αξεσουάρ, όπως πόμολα και χερούλια για τα ντουλάπια σας. Μια ακόμη πραγματικά φανταστική ιδέα είναι να τολμήσετε να επιλέξετε μια μπρούτζινη βρύση που θα κάνει την κουζίνα σας βγαλμένη από περιοδικό υψηλού design.

6. Φωτισμός για περισσότερη ένταση

Φυσικά και ο φωτισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ανανέωση της κουζίνας σας, με τις επιλογές να είναι πολυάριθμες. Οι ιδέες για κρυφούς φωτισμούς μπορούν να εφαρμοστούν και στην κουζίνα άλλα αρχικά δώστε βάση σε έναν φωτισμό με ένταση ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε και να γευματίζετε με άνεση. Επίσης επιλέξετε οικονομικού τύπου LED λάμπες και φυσικά μοντέρνα φωτιστικά βιομηχανικού τύπου.

 

 

7. Χρώμα και φρεσκάδα

Πάντα ανάλογα με το στυλ που θέλετε να έχει η κουζίνα σας και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε μπορείτε να βάψετε σε νέα χρώματα την κουζίνα σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία βήματα μιας ανακαίνιση άλλα πραγματικά τελειοποιεί την συνολική εικόνα και φρεσκάρει τον χώρο. Οι ολόλευκες κουζίνες εξακολουθούν να είναι μεγάλο trend άλλα αν αγαπάτε το χρώμα και τις μεγάλες αλλαγές τότε η παλέτα του πρασίνου είναι φέτος μεγάλη τάση. Ενώ σαφώς και υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις και είδη βαφών ιδανικές για τον χώρο της κουζίνας.

Αυτές ήταν λοιπόν οι δικές μας προτάσεις για να ανακαινίσετε με τον πιο σύγχρονο και φρέσκο τρόπο την παλιά κουζίνας σας. Αν ωστόσο χρειάζεστε την συμβουλή και την καθοδήγηση ενός ειδικού οι εξειδικευμένοι μηχανικοί μας βρίσκονται εδώ για εσάς, για να σας δώσουν άμεσα και δωρεάν πρόσφορα για την ανακαίνιση και της δικής σας κουζίνας.

Μοιραστείτε το!