fbpx

Η πατητή τσιμεντοκονία (γνωστή και ως beton cire) είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν (δεδομένο που την κάνει πιο οικονομική από άλλα παρεμφερή προϊόντα) με ιστορία δεκαετιών και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα απολύτως  φυσικό, οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό, με κύρια συστατικά τη θηραϊκή γη (είδος χώματος), την υδράσβεστο, τη χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο. Δίνει ξεχωριστή αισθητική στις ανακαινίσεις σπιτιών, κατοικιών και καταστημάτων ενώ παράλληλα αποτελεί και μία από τις πιο οικονομικές λύσεις στην σύγχρονη αρχιτεκτονική. Εφαρμόζεται σε τοίχους, δάπεδα, χτιστές σκάλες, χτιστούς πάγκους σε μπάνια και κουζίνες, σε χτιστές μπανιέρες κλπ. Είναι ένα υλικό με άριστες αντοχές και τέλεια αδιαβροχοποίηση, και διατίθεται σε πάνω από 150 χρώματα.

Πατητή Τσιμεντοκονία στις Ανακαινίσεις Κατοικιών

Αρχίζοντας την ανάλυση για την πατητή τσιμεντοκονία, να τονίσουμε εξαρχής ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απλή τσιμεντοκονία. Η τσιμεντοκονία γενικά είναι υλικό πλήρωσης, που μπαίνει ως γέμισμα πάνω από μπετόν για να το επιπεδώσουμε και να δημιουργήσουμε την κατάλληλη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια θα υποδεχθεί την τελική επίστρωση. Από εκεί και πέρα ως τελική επίστρωση μπορεί να μπει οτιδήποτε, όπως πλακάκι, βιομηχανικό δάπεδο ή ακόμα και πατητή τσιμεντοκονία. Η πατητή διαφέρει συνεπώς της απλής, καθώς αποτελεί ένα βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό, που αφότου αναμειχθεί με νερό εφαρμόζεται ως τελική επιφάνεια (διακοσμητικό επίχρισμα) και όχι ως γέμισμα. Οι όροι σπατουλαριστή – πατητή τσιμεντοκονία είναι ταυτόσημοι και παραπέμπουν σε σύστημα τσιμεντοκονίας εφαρμοζόμενο με σπάτουλα και “άσκηση πίεσης”.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

 • Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα οικολογικό υλικό και δεν επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων που παραμένουν σε ένα κτήριο όπως τα υπόλοιπα υλικά οικοδομής που χρησιμοποιούνται. Χαρακτηριστικό της πατητής τσιμεντοκονίας  είναι το μικρό πάχος των 2-3 χλστ .
 • Συνδυάζει την αισθητική ποιότητα με την ποιότητα υλικού Προσφέρει ένα μοναδικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα στους χώρους όπου εφαρμόζεται. Πρόκειται για μια εξαιρετικά λεία επιφάνεια και διατίθεται σε πάνω από 150 αποχρώσεις . Η αισθητική της πατητής είναι υψηλών προδιαγραφών, γεγονός που την κάνει περιζήτητη σε ξενοδοχειακές μονάδες και κέντρα αισθητικής, μιας και το μπάνιο όπως και οι χώροι υγείας είναι οι δημοφιλέστεροι στην εφαρμογής της. Χρησιμοποιείται σε πολυτελείς ανακαινίσεις κατοικιών αλλά και σε χώρους  όπου οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν την αναβάθμιση σε αισθητικό επίπεδο για την καλύτερη παραμονή τους σε αυτούς.
 • Παρουσιάζει αντοχή στην υγρασία (πλήρως αδιάβροχη), για αυτό και μπορεί να επιλεγεί για την κατασκευή πισινών , spa και των ντους. Η τεχνολογία κατασκευής της, επιτρέπει την διαπνοή, η οποία την καθιστά ενεργή σε συνθήκες υγρασίας και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας ή άλλων βακτηρίων. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της αντιμετώπισης της υγρασίας, με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ευρυθμία στο μικροκλίμα του χώρου.
 • Η τελική επιφάνεια είναι μονολιθική, δηλαδή πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς αρμούς, ενώσεις ή άλλου είδους κενά και έτσι δεν είναι ευάλωτο σε μικροδονήσεις, συστολές και διαστολές. Μόνο σε εξωτερικές εφαρμογές θα χρειαστούν αρμοί ανά περίπου 20 μέτρα, διαφορετικά απαιτούνται μόνο περιμετρικοί αρμοί 5-8 χιλιοστά.
 • Έχει τεράστια ανθεκτικότητα, ειδικά μετά την τελική επάλειψη με βερνίκι. Πολύ υψηλές αντοχές θλίψης, κάμψης και απότριψης, δεν ρηγματώνει, ενώ έχει και τεράστια ανθεκτικότητα στο χρόνο.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από κάθε επιφάνεια (μπετόν, ξύλο, πλακάκια, μωσαϊκό, σοβάς, γυψοσανίδα ή οτιδήποτε άλλο) και έχει εξαιρετική πρόσφυση με το υπόστρωμα, με αποτέλεσμα να γλιτώνετε χρόνο αλλά και χρήμα για την αποξήλωση της προηγούμενης επιφάνειας. Η πατητή τσιμεντοκονία θα εφαρμοστεί άριστα με οποιοδήποτε είδος δαπέδου ή τοίχου και αυτό την καθιστά μία καλή λύση σε κάθε ανακαίνιση. Μπορείτε να επιλέξετε την πατητή τσιμεντοκονία για να επενδύσετε μεμονωμένα αντικείμενα όπως πάγκους, νεροχύτες, γλάστρες, καρέκλες, τραπέζια, βάζα κ.α., καθαρά για διακοσμητικούς λόγους
 • Η διαδικασία εφαρμογής αν και έχει ορισμένα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, ενώ σαν υλικό δεν απαιτεί την προσθήκη άλλου υλικού, παρά μόνο νερού.

Πλέον μπορείτε να απολαύσετε και να αξιολογήσετε την συνολική εικόνα και το αισθητικό αποτέλεσμα σε δουλειές με πατητή τσιμεντοκονία που έχουν ολοκληρωθεί. Το σίγουρο είναι πως όπου και αν την επιλέξετε θα έχετε ένα ιδιαίτερο, μοντέρνο και απολύτως “ελληνικό” αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας όλα αυτά τα  πλεονεκτήματα, η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια σειρά από εφαρμογές, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

Πατητή Τσιμεντοκονία στις Ανακαινίσεις Κατοικιών

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί σε δάπεδα και τοίχους σε σκάλες, πάγκους και πισίνες.  Επιλέγεται συχνά στις ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων και κατοικιών. Το ιδιαίτερα μοντέρνο ύφος σε συνδυασμό με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής αντοχής, κάνουν την πατητή τσιμεντοκονία μια ξεχωριστή επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην ανακαίνιση του χώρου τους. Η σημαντικότερη παράμετρος βέβαια για να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα, τόσο εικαστικά όσο και λειτουργικά, είναι να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο συνεργείο, που θα εγγυηθεί το ποιοτικό αποτέλεσμα. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο γνωρίζει την κάθε λεπτομέρεια και αποτελεί την εγγύηση της ανακαίνισης σας.

Πατητή Τσιμεντοκονία στις Ανακαινίσεις Κατοικιών

 

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΔΑΠΕΔΟ

Η εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο αποτελεί μια συνηθισμένη εφαρμογή που συναντάμε αρκετά συχνά. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα όμορφο με μια απόλυτα λεία επιφάνεια  χωρίς υγρασίες, λερώματα κ.α. Αποτελεί πολύ καλή λύση όχι μόνο για νέες κατασκευές αλλά και για ανακαινίσεις, ενώ ειδικά αν εφαρμόσετε ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η πλέον ιδανική επιλογή, εφόσον λόγω της υψηλής ελαστικότητά της, απορροφά τις συστολές και διαστολές που προκαλούν οι μεταβολές της θερμοκρασίας, χωρίς να απαιτούνται αρμοί. Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σπάνια ξεπερνάει τα 3-4 χιλιοστά σε δάπεδο και τα 2 χιλιοστά σε τοίχο. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα κυρίως σε εφαρμογές ανακαινίσεων.

Αν πρόκειται για νέα κατασκευή πρέπει να έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα, με πιο συνηθισμένη επιλογή την απλή τσιμεντοκονία. Σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε κάθε σχεδόν επιφάνεια, σε απλό μπετόν έως πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, πατώματα laminate κ.α.

Πατητή Τσιμεντοκονία στις Ανακαινίσεις Κατοικιών

Πατητή Τσιμεντοκονία στις Ανακαινίσεις Κατοικιών

 

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ

Μπορείτε να την επιλέξετε και για πλαϊνούς τοίχους, κυρίως όταν θέλετε να δώσετε ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο. Όπως και στα πατώματα έτσι και εδώ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τύπους τοίχων, με μερικές διαφοροποιήσεις όμως ανάλογα με το υπόστρωμα. Βέβαια από τη στιγμή που θα έχει προετοιμαστεί η επιφάνεια, η διαδικασία εφαρμογής είναι παρόμοια, ενώ η ευκολότερη επιλογή είναι η εφαρμογή πάνω σε σοβά, είτε είναι εξωτερικός είτε εσωτερικός τοίχος.

Η μόνη προετοιμασία που πρέπει να γίνει σε τοίχο με σοβά για την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας είναι

 • Να είναι καθαρός, χωρίς σκόνες και σαθρά σημεία και βεβαίως σταθερός.
 • Αν πρόκειται για εξωτερικές ανώμαλες επιφάνειες ενδέχεται να χρειαστεί πρώτα τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Όταν μετά από κάποιες ώρες έχει στεγνώσει ο τοίχος, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια τεχνοτροπία. Δημιουργούμε ένα μείγμα με ειδικό χρώμα και νερό, το οποίο ψεκάζουμε πάνω στον τοίχο.
 • Με ένα ελαφρώς βρεγμένο μυστρί πατάμε με προσοχή την επιφάνεια και την διατρέχουμε όλη με προσοχή, ώστε να πετύχουμε μια λεία αλλά και ξεχωριστή υφή και όψη. Εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο, καθώς ότι ατέλειες ή πιθανές διορθώσεις προκύψουν, πρέπει να γίνουν άμεσα με ένα νωπό σφουγγάρι. Μετά το πέρας 1-2 ωρών δεν μπορούν να γίνουν άλλες παρεμβάσεις.
 • Όταν περάσουν 5-15 μέρες είναι η ώρα να περάσετε το βερνίκι που θα προσδώσει στον τοίχο προστασία από υγρασίες, λεκέδες και μικροφθορές. Συστήνεται να περαστεί σε 2 χέρια για βέλτιστη προστασία.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

 • Αρχικά πρέπει να γεμίσουν όλοι οι αρμοί. Για την κάλυψη τους χρησιμοποιείται ειδικό υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων, ενώ για να βεβαιωθούμε πως δεν θα υπάρξουν ρηγματώσεις στο μέλλον, εγκιβωτίζουμε σε αυτό αυτοκόλλητη υαλοταινία.
 • Στη συνέχεια πρέπει όλη η επιφάνεια να περαστεί με αστάρι (κατά προτίμηση χαλαζιακό ακρυλικό) σε δύο στρώσεις. Όταν πλέον θα έχουν περάσει 24 ώρες, η επιφάνεια είναι πλήρως έτοιμη να υποδεχθεί την πατητή τσιμεντοκονία.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας απευθυνθείτε σε κάποιο οικοδομικό συνεργείο και θα σας συμβουλέψει τι ακριβώς ταιριάζει στην περίπτωση σας, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ

 

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ

Για μια ξεχωριστή ανακαίνιση μπάνιου είναι η κατάλληλη επιλογή για κάλυψη τόσο του δαπέδου όσο και των τοίχων,  μιας και συνδυάζει ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα και χαμηλό κόστος ανακαίνισης. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα στυλ διακόσμησης σε συνδυασμό με διάφορα χρώματα και σχήματα. Επίσης, μπορεί να “κολλήσει” σε ένα κατασκευαστικό παζλ με διάφορα υλικά, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την ευελιξία της εφαρμογής της. Μπορείτε να επιλέξετε την πατητή τσιμεντοκονία ακόμα και για την κατασκευή κάποιων διακοσμητικών (εσοχές, βιτρό, πλαίσιο καθρέφτη) ή ακόμα και ενός νεροχύτη ή μπανιέρας. Αυτά σε συνδυασμό με πρωτότυπα σχέδια και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες σε τοίχο ή/και δάπεδο, με μοναδικά χρώματα και κυρίως με αστείρευτη φαντασία, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο, χωρίς μεγάλες υπερβάσεις σε θέματα κόστους. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια τεχνοτροπία που απαιτεί τέχνη, λεπτομέρεια, εξειδίκευση και λεπτολογία από την πλευρά του τεχνίτη. Το παραμικρό λάθος μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα και ειδικά σε ένα χώρο όπως είναι το μπάνιο, όπου η κομψότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί υλικά πατητής τσιμεντοκονίας της γνωστής εταιρείας NOVAMIX.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματός σας. Επικοινωνήσετε μαζί μας!

Μοιραστείτε το!